ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΘΗΚΗ ΜΕ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ


"Πως μπορώ να ράψω μία παπλωματοθήκη μόνη μου?", ήταν η ερώτηση της φίλης στο blog μου. Αυτή η ερώτηση ήταν και ο λόγος αυτής της ανάρτησης. Δείτε λοιπόν πόσο εύκολο είναι.
Πάρτε ένα οικονομικό σεντόνι με ωραίο και εξωτικό ντεσέν και μετατρέψτε το σε μία υπέροχη παπλωματοθήκη με τις μαξιλαροθήκες της. Χρησιμοποιήστε ένα φωτεινό ύφασμα για το πίσω μέρος της παπλωματοθήκης και τις μαξιλαροθήκες.
Στη συνέχεια προσθέστε διακοσμητικά στοιχεία με διάφορες όμορφες τρέσες και ένα μεταξωτό ορθογώνιο στην μέση της παπλωματοθήκης.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
Ύφασμα — Queen size σεντόνι (συνήθως 2.3 x 2.6 m) (σεντόνι Α)
—4,6 m από ρεγιόν ή βαμβάκι (τουλάχιστον 137 cm φαρδύ) για τις μαξιλαροθήκες και την κάτω πλευρά της παπλωματοθήκης (αντίθεση) (σεντόνι Β)
—86.5 x 42 cm μεταξωτό κομμάτι (προαιρετικό)
—Κλωστή για όλες τις χρήσεις για να ταιριάζει με το σεντόνι και το πίσω ύφασμα
—Μεταλλικό νήμα για να ταιριάζει με το μετάξι και τις τρέσες (προαιρετικό)
—51 cm κάθε τρέσα για τις μαξιλαροθήκες (φαίνεται εδώ: μετάξι κορδέλα, πούλιες, κλπ)
—βελόνα
— διαφανής ακρυλικός χάρακας
— περιστροφικός κόφτης και βάση κοπής.
Το τελικό μέγεθος για το κανονικό μαξιλάρι είναι 51 x 66 και το υπέρδιπλο κάλυμμα παπλώματος είναι 2.2 x 2,4 m.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
— όλα τα περιθώρια ραφής είναι 1,3 cm εκτός αν σημειώνεται διαφορετικά.
—Για να εξασφαλιστεί ότι η κάλυψη του παπλώματος σας θα ταιριάζει σωστά, μετρήστε το μήκος και το πλάτος του και ρυθμίσετε τις διαστάσεις κοπής (και / ή εξετάστε την αλλαγή σεντονιού σε μικρότερο ή μεγαλύτερο), εάν είναι απαραίτητο. Σημειώστε ότι οι διαστάσεις του παπλώματος για να χωράει εύκολα σε μια παπλωματοθήκη πρέπει να είναι ελαφρώς μικρότερες, αλλά επίσης δεν θέλετε το κάλυμμα να είναι υπερβολικά μεγάλο, καθώς το πάπλωμα μπορεί να μετακινείται μέσα στην παπλωματοθήκη (λίγο επιπλέον χώρος είναι εντάξει).
Εάν το σεντόνι σας δεν είναι αρκετά μεγάλο για την κάλυψη που επιθυμείτε να κάνετε, προσθέστε μία φαρδιά μπορντούρα του ενός υφάσματος σε ταιριαστούς χρωματικούς συνδυασμούς για να αποκτήσετε τις απαραίτητες μετρήσεις για το μπροστινό κάλυμμα.
— Να θυμάστε ότι πάντα πρέπει να προετοιμάζετε το οποιοδήποτε ύφασμα πριν προχωρήσετε στην κοπή και ραφή του. Δείτε τι χρειάζεται να κάνετε εδώ
ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ.
Βρείτε μια μεγάλη επιφάνεια, όπως το μεγάλο τραπέζι της τραπεζαρίας σας ή το πάτωμα του σαλονιού σας και απλώστε το ύφασμά σας για την κοπή. Χρησιμοποιώντας ένα περιστροφικό κόφτη και μία βάση κοπής ή ψαλίδι και έναν διαφανή ακρυλικό χάρακα, μετρήστε και κόψτε δύο πάνελ, κάθε ένα 1.15 φάρδος x 2,5 m μάκρος, από το σεντόνι Β για το κάτω μέρος της παπλωματοθήκης.
Για το μαξιλάρι, κόψτε δύο κομμάτια 68.5 φάρδος x 53,5 cm μάκρος (μπροστινό πάνελ), δύο κομμάτια 30 φάρδος x 53,5 cm μάκρος (πίσω πάνελ A, και δύο κομμάτια 51,5 φαρδύς x 53,5 cm μακρά (πίσω πάνελ Β) από το σεντόνι Β. Κόψτε 10 κορδέλες, 5 φάρδος και 23 εκ μάκρος από το ίδιο ύφασμα.
ΕΝΩΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΣ.
Τοποθετήστε τα δύο πάνελ του σεντονιού Β μαζί καλή με καλή πλευρά, ταιριάζοντας όλες τις άκρες μαζί και ράψτε κατά μήκος της πλευράς των 2,5 m. Τώρα έχετε δημιουργήσει την κάτω πλευρά του παπλώματος. Σιδερώστε όλα τα γαζιά ανοιχτά και αφήστε το προς το παρών στην άκρη.
Τοποθετήστε το ορθογώνιο μεταξωτό κομμάτι στο κέντρο κατακόρυφα και κατά μήκος του σεντονιού Α που θα αποτελέσει την καλή πλευρά του παπλώματος. Καρφιτσώσετε το στη θέση του. Χρησιμοποιήστε ένα διακοσμητικό γαζί ή μία ζιγκ-ζαγκ βελονιά και μεταλλική κλωστή για να ράψετε με εξώγαζο το ορθογώνιο στην θέση, με περιθώριο ραφής 6 mm από την άκρη, γύρω από την ολόκληρη περίμετρο του ορθογωνίου.
Απλώστε από το σεντόνι Α κάτω σε μια μεγάλη, επίπεδη επιφάνεια, με την καλή πλευρά στραμμένη προς τα επάνω. Τοποθετήστε το σεντόνι Β, με την καλή πλευρά προς τα κάτω, και ταιριάξτε όλα τα άκρα.
Αν οι διαστάσεις του σεντονιού Α δεν ταιριάζουν με τις διαστάσεις του σεντονιού Β ψαλιδίστε τα τελειώματα ώστε το μέγεθος να είναι εξίσου στις πλευρές. Καρφιτσώστε τα μαζί γύρω από την περίμετρο. Γαζώστε γύρω από τις τρεις πλευρές, αφήνοντας το ένα μικρό 2,3 m άκρο ανοικτό? Φροντίστε να αφαιρείτε τις καρφίτσες, καθώς γαζώνετε. Σιδερώστε όλες τις ραφές ανοιχτές. Ψαλιδίστε τα περιθώρια ραφής στις γωνίες. Στο ανοικτό άκρο του παπλώματος, διπλώστε πάνω 1,3 cm στην ανάποδη πλευρά των σεντονιών, στη συνέχεια, διπλώστε άλλα 2.5 εκατοστά στην ανάποδη πλευρά και σιδερώστε για να δημιουργήσετε ένα όμορφο νοικοκυρεμένο στρίφωμα. Καρφιτσώστε το στρίφωμα στη θέση και, στη συνέχεια, με εξώγαζο γαζώστε ολόγυρα από την ανοιχτή άκρη, η ραφή θα είναι περίπου 2 cm από το εξωτερικό άκρο.
ΡΑΨΤΕ ΤΙΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ
Στις κορδέλες που είχατε κόψει νωρίτερα, διπλώστε 1,3 cm στην ανάποδη πλευρά σε κάθε μικρή άκρη και σιδερώστε. Τώρα, διπλώστε προς την ανάποδη κάθε μεγάλη άκρη 1,3 cm, έτσι ώστε τις ακατέργαστες άκρες συναντιούνται στη μέση και σιδερώστε.
Αφού τελειώσετε και τις 10 κορδέλες, πάρτε τις πρώτες 5 και ράψτε τις στην μία πλευρά της ανοιχτής στριφωμένης πλευράς της παπλωματοθήκης και σε ίση απόσταση μεταξύ τους και επαναλάβετε με τις υπόλοιπες 5 στην αντικρινή πλευρά της παπλωματοθήκης. Βεβαιωθείτε μόνο ότι όταν ράβετε κάνετε με την ραπτομηχανή σας εμπρός και πίσω βελονιές, μια-δυο φορές για να εξασφαλίσετε τα γαζιά σταθερά στη θέσης. Η παπλωματοθήκη έχει τελειώσει!
ΡΑΨΤΕ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ.
Ανάλογα με τον τύπο των τρεσών που επιλέξατε, μπορείτε πιθανώς να τις ράψετε πάνω στα μαξιλάρια με την ραπτομηχανή σας ή αν είναι ευαίσθητες δαντέλες ίσως χρειαστεί να ραφτούν με το χέρι. Σε ένα μπροστινό πάνελ 68.5 x 53,5 cm, με την καλή πλευρά επάνω, καρφιτσώστε την πρώτη τρέσα σε μία θέση περίπου 6,5 cm από μία μικρή άκρη. Ράψτε με ζιγκ-ζαγκ, ευθεία ή άλλη επιθυμητή διακοσμητική βελονιά. Τοποθετήστε κάθε πρόσθετη τρέσα 1,3 cm από την προηγούμενη και ράψτε όπως και πριν.
Πηγή :sewdaily
=======================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER