ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΠΑΤΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΦΟΡΕΜΑ

Πριν ελάχιστες ημέρες μιλήσαμε για το έξυπνο φόρεμα. Άρεσε πολύ και είχα πολλά μηνύματα στο inbox, όπου σε μερικά από αυτά κάποιες φίλες ζήτησαν να παρουσιάζουμε ένα σχετικό πατρόν.
Και να 'μαστε λοιπόν, επανερχόμαστε για να ράψουμε το έξυπνο φόρεμα.
Το έξυπνο φόρεμα ράβεται με δύο ή περισσότερους συνδυασμούς χρωμάτων και έχει διορθωτικές γραμμές που αλλάζουν οπτικά τις αναλογίες του σώματος. Ο σχεδιασμός των διορθωτικών γραμμών στο βραδινό από ζέρσεϊ φόρεμα παρουσιάζεται με βάση το βασικό πατρόν φορέματος και στο οποίο δημιουργούμε τις διορθωτικές καμπύλες που επιθυμούμε.
Αυτό το μοντέλο φαίνεται να υπογραμμίζει και να αλλάζει όλη την μορφολογία του σώματος. Σχεδιάζουμε γραμμές που δημιουργούν οπτικά μια στενή μέση και ευρείς γοφούς και στήθος, κάτι που είναι σημαντικό για κάθε γυναίκα. Χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική, μπορείτε να δημιουργήσετε μία εμφάνιση κλεψύδρα για την σιλουέτα σας που θα σας ομορφύνει. Χάρη σε ένα πολύ θηλυκό μοντέλο που ονομάζεται «ψάρι», αυτό το φόρεμα θα θελήσει να το αποκτήσει κάθε γυναίκα.
Για να το δημιουργήσετε, χρειάζεστε το βασικό πατρόν φορέματος, στο οποίο σχεδιάζετε καμπύλη στο ύψος του στήθους που ξεκινά από την πλευρική ραφή και συνεχίζει όπως βλέπετε στο σχήμα. Μετά από αυτό, σχεδιάζετε την γραμμή του γόνατος, καθώς θα χρειαστεί στο περαιτέρω σχεδιασμό, και καμπύλες γραμμές που θα διαιρέσουν το πατρόν σε διάφορα μέρη.
Στη συνέχεια πρέπει να μεταφερθούν οι πένσες μέσα στις διορθωτικές ραφές στην περιοχή της μέσης, και του στήθους. Για να το κάνετε αυτό ξεκινάτε από την γραμμή της μέσης και σχεδιάζετε μία ομοιόμορφη με την πρώτη, καμπύλη η οποία στην περιοχή του στήθους είναι 2 εκατοστά, και σβήνει σταδιακά στις περιοχή της μασχάλης από την μία άκρη της και της μέσης από την άλλη. Μία δεύτερη καμπύλη ξεκινά από την περιοχή της μέσης, η οποία θα αντικαταστήσει την πλαϊνή ραφή και σχεδιάζεται όπως βλέπετε στην εικόνα. Επίσης στο πίσω και μπροστινό πάνελ από την γραμμή γόνατου, και κάτω σχεδιάστε ελαφρώς λοξές γραμμές. (βάφονται με κόκκινο χρώμα). Το έξυπνο φόρεμα πραγματοποιείται με δύο ή περισσότερους συνδυασμούς χρωμάτων και έχει διορθωτικές καμπύλες γραμμές που αλλάζουν οπτικά τις αναλογίες του σχήματος. Επειδή η κάθε γυναίκα έχει τον δικό της σωματότυπο,  αυτό είναι ένα πατρόν που δεν σας περιορίζει με κανόνες στον σχεδιασμό, οπότε μπορείτε τα σχεδιάσετε τις διορθωτικές καμπύλες όσο κοίλες θέλετε ή όσο θεωρείτε ότι κολακεύουν το σώμα σας περισσότερο. Δεν έχετε λοιπόν λόγο να διστάζετε αρκεί να έχετε το βασικό πατρόν φορέματος στα μέτρα σας, αφού πάντα ο σχεδιασμός (στην συγκεκριμένη περίπτωση των διορθωτικών βραδινών φορεμάτων από ζέρσεϊ που παρουσιάζονται εδώ) έχει ως βάση για την οποιαδήποτε μετατροπή το βασικό πατρόν. Το πατρόν κόβεται σε 2 κομμάτια το εμπρός και 2 κομμάτια το πίσω, κατά μήκος των καμπύλων γραμμών, που χωρίζει το πλαϊνό τμήμα από το κεντρικό τμήμα. Στη συνέχεια, κόβουμε με το ψαλίδι τις κατακόρυφες κόκκινες μέχρι το γόνατο και τις ανοίγουμε δημιουργώντας ένα κλος τελείωμα στο φόρεμα. Στο τελευταίο σχέδιο βλέπετε τα τμήματα του πατρόν της πλάτης του φορέματος.
Πηγή : liveinternet
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER