ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

Η ΦΟΥΣΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΠΛΟΥΖΑ

 
Είχα μία φούστα, ντεμοντέ πλέον, της οποίας μου άρεσαν πολύ το ύφασμα και το ντεσέν.
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να την φορέσω γιατί ήταν πολύ παλιομοδίτικο, αλλά δεν άντεχα ούτε την ιδέα να αποχωριστώ αυτό το κομμάτι.
Όπως πιθανώς έχετε αντιληφθεί έχω μία φοβερά μεγάλη αδυναμία στις μεταποιήσεις. Και φυσικά όπως καταλαβαίνετε αποφάσισα να την μεταποιήσω. Αν και εσείς έχετε κάποιο ανάλογο κομμάτι, μην το πετάτε, μην το χαρίζετε. Μεταποιήστε το.
Δείτε πώς δημιούργησα μία υπέροχη ριχτή μπλούζα μεταποιώντας μία παλιομοδίτικη φούστα.
Αφαίρεσα το ζωνάρι της μέσης. Στην συνέχεια την δίπλωσα στην μέση κατά μήκος. Χρησιμοποίησα ως πατρόν μία μπλούζα χαλαρή στο σώμα μου. Δίπλωσα την μπλούζα πάλι στην μέση κατά μήκος και δίπλωσα τα μανίκια μέσα. Την τοποθέτησα επάνω στην κορυφή της φούστας και σχεδίασα επάνω στην φούστα το περίγραμμα της μπλούζας και το έκοψα. Στην συνέχεια χαμήλωσα την εμπρός λαιμόκοψη.
Σε αυτό το σημείο η φούστα είχε ήδη πάρει την μορφή της μπλούζας. Το μόνο που χρειάζεται να φτιάξουμε είναι ο λαιμός και οι μασχάλες, καθώς ως στρίφωμα θα χρησιμοποιήσουμε το στρίφωμα της φούστας. Ξέχασα να αναφέρω ότι το ύφασμα της φούστας ήταν αρκετά διάφανο και για τον λόγο αυτό η φούστα είχε φόδρα την οποία και κράτησα. Άλλωστε όταν έχουμε φόδρα σε αμάνικη μπλούζα ή φόρεμα είναι τόσο όμορφα τα τελειώματα στον λαιμό και τις μασχάλες που αν μάθατε την τεχνική θα θέλετε να την χρησιμοποιείτε συνεχώς.
Πως το κάνουμε? Βάζουμε την μπλούζα μέσα στην φόδρα με τις καλές πλευρές μαζί. Καρφιτσώνουμε την μπλούζα και την φόδρα μας στην λαιμόκοψη και στις μασχάλες μαζί. Γαζώνουμε την εμπρός και πίσω λαιμόκοψη και τις μασχάλες περιμετρικά εκτός της περιοχής των ώμων. Γυρίζουμε την μπλούζα μας από την καλή και διαπιστώνουμε ότι η μπλούζα και η φόδρα είναι πλέον γαζωμένες μαζί και έχουν ένα τέλειο τελείωμα στον λαιμό και τις μασχάλες. Οι ώμοι όμως δεν είναι γαζωμένοι και είναι ανοιχτοί. Βάζουμε το χέρι μας ανάμεσα στην μπλούζα και την φόδρα από κάτω προς τα επάνω και το βγάζουμε από το άνοιγμα του εμπρός ώμου.
Με το χέρι μας πιάνουμε τον πίσω ώμο και τον τραβάμε μέσα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τον άλλο ώμο. Βλέπουμε ότι στα σημεία των ώμων έχουμε δύο τούνελ. Τακτοποιούμε τα τούνελ βάζοντας μαζί τις ραφές της μπλούζας και της φόδρας και γαζώνουμε περιμετρικά το τούνελ και στους δύο ώμους. Γυρίζουμε πάλι την μπλούζα μας από την καλή και δεν θα το πιστεύετε. Η μπλούζα μας είναι έτοιμη!!! Και η δουλειά τέλεια και επαγγελματική!!!
Και για να καταλάβετε καλύτερα τι σας λέω δείτε το ακόλουθο βιντεάκι.
https://www.youtube.com/watch?v=WBc73i9uXro
============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER