ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΓΑΤΟΥΛΕΣ

ΓΑΤΟΥΛΕΣ
Ράβουμε υπέροχες γατούλες χρησιμοποιώντας ένα ευχάριστο στην αφή και υφή, μαλακό ύφασμα, με χαριτωμένα σχέδια και το πιο σημαντικό μπορούν να ραφτούν και από τις πιο αρχάριες φίλες μας.
Πάντα είχα γάτες και πρέπει να το παραδεχτώ ότι από μωρό παιδί τους είχα μία μεγάλη αδυναμία.
Γάτες μέσα και έξω από το σπίτι. Και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορώ να αντισταθώ και να μην μοιραστώ μαζί σας αυτήν την ανάρτηση και που βεβαίως ελπίζω να την απολαύσετε όσο και εγώ.
Αντιγράψτε τον κορμό της γάτας, την ουρά και την βάση πάνω σε βαμβακερό ύφασμα διπλωμένο στην μέση καλή με καλή. Προσθέστε περιμετρικά 1 εκ περιθώριο ραφής. Για τον κορμό και την ουρά χρειαζόμαστε από 2 κομμάτια, οπότε κόβονται στο διπλωμένο ύφασμα. Για την βάση δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε αυτήν την διαδικασία, καθώς αποτελείται από ένα μόνο κομμάτι. Ράψτε με την ραπτομηχανή ή με το χέρι από την άκρη κατά μήκος στο περίγραμμα του κορμού και της ουράς. Αφήστε ανοικτά τα κάτω σημεία του κορμού και της ουράς.
Κόψτε μια λωρίδα του μεγέθους, 6 x 21 εκ και διπλώστε την κατά μήκος στην μέση, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε το παπιγιόν. Ράψτε με περιθώριο ραφής 0,5 εκ, αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για την αναστροφή. Γυρίστε την και ράψτε τα πλαϊνά ανοίγματα. Κόψτε μία στενή λωρίδα του μεγέθους 5 x 3 εκ, ράψτε την και τοποθετήστε την στη μέση του παπιγιόν και ράψτε από την αντίστροφη πλευρά. Γυρίστε έξω τον μισό κορμό, γεμίστε τον με βαμβάκι και βεβαιωθείτε ότι τα αυτιά είναι πολύ σφικτά γεμισμένα. Σταδιακά, γυρίζετε τον κορμό συνεχίζοντας να τον γεμίζετε με βαμβάκι. Η ουρά θα πρέπει σταδιακά να γεμίσει και αυτή σφικτά με βαμβάκι. Αν χρειαστεί για το γέμισμα, πάρτε την βοήθεια του χεριού μια μακριάς ξύλινης κουτάλας. Στο τέλος στο κάτω μέρος του κορμού της γάτας, βάζουμε ένα σακουλάκι με άμμο, ώστε να έχει βάρος και να την βοηθά να στέκεται όρθια.
Κόψτε την βάση της γάτας και στερεώστε την με καρφίτσες. Γυρίστε την περίπου 0,5 εκ στο εσωτερικό και ράψτε την με το χέρι με μικρές βελονιές. Με μαύρη κλωστή κεντήματος, κεντήστε τα μάτια και το στόμα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Για τα μάτια ράβουμε μικρά γυάλινα μάτια παιχνιδιών ή ανάλογα κουμπιά. Από μαύρη τσόχα κόβουμε τη μύτη και την κολλάμε ή την ράβουμε. Για τα μουστάκια (3 x 13 cm) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαύρη πετονιά. Ζωγραφίστε με χρώμα υφάσματος τα μάγουλα και σχεδιάστε επάνω τους μερικές. Ράψτε το άνοιγμα στην ουρά και στην συνέχεια ράψτε την, πλάγια πάνω στον κουκκίδες κορμό. Ράψτε το παπιγιόν στον λαιμό και τελειώσατε.
ΠΗΓΗ
=====

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER