ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΠΑΡΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ

ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΠΑΡΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ
Σήμερα, θα ράψουμε ένα ειδικό φόρεμα!
Το hit της εποχής είναι ένα φόρεμα με παρτούς ώμους και ένα μονόχρωμο μπλε κολάρο στον λαιμό.
Τα φορέματα με παρτούς ώμους μας δίνουν τη δυνατότητα να αναδείξουμε τους όμορφους ώμους και χέρια, και με το αυστηρό κολάρο κάνει το φόρεμα αντισυμβατικό, και το οποίο είναι το κυριότερο σημείο που προσελκύει το μάτι.
Το πατρόν του φορέματος με τους παρτούς ώμους, αγαπημένο σχέδιο των Αμερικανίδων διαμορφώνεται πάνω στο βασικό πατρόν για φόρεμα, το οποίο είναι σχεδιασμένο με βάση τις δικές σας διαστάσεις.
Σε ένα αντίγραφο για το πίσω μέρος τους φορέματος, ανεβαίνουμε από την γραμμή της μέσης προς τα πάνω από 12 cm. και σχεδιάζουμε μία οριζόντια διακεκομμένη γραμμή. Κόψτε τις λεπτομέρειες της ζώνης και κολλήστε με σελοτείπ τις πένσες.
Στον ώμο του πίσω από το γιακά, αφήνουμε 5 εκατοστά και σχεδιάζουμε μια νέα μασχάλη. Στο εμπρός, από την αριστερή πλευρά του θώρακα δίπλα στην πένσα, στο 1 εκ προς τα αριστερά σχεδιάζουμε μια νέα γραμμή μασχάλη. Κλείνουμε την πένσα στήθους, κόβοντας κατά μήκος την διακεκομμένη κόκκινη γραμμή.
Το πατρόν της βάσης του γιακά και το πατρόν του γιακά κατασκευάζονται όπως φαίνονται στο σχήμα. Το ύψος της βάσης του γιακά είναι περίπου 2,5-3 εκ.
Για να υπολογίσετε τις πιέτες στη φούστα χρειάζεται να γνωρίζετε την μέτρηση της μέσης σας. Ο υπολογισμός των πιετών που φαίνονται στο πατρόν είναι για μέση 72 εκ, η απόσταση της πιέτας είναι 9 εκ. και θα κάνουμε 4 πιέτες σε κάθε φύλλο, σύνολο 8. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε: εδώ
Για την επιλογή του υφάσματος θυμηθείτε ότι το φόρεμα πρέπει να κρατάει το σχήμα του, οπότε - ποπλίνα, σατέν, βαμβακερό σατινέ ή γυαλιστερό, ενδείκνυνται και μην ξεχάσετε ένα φερμουάρ 60 εκ.
Από το κυρίως ύφασμα, κόψτε:
§ Εμπρός - 1 κομμάτι στην τσάκιση
§ Πίσω - 2 κομμάτια
§ Εμπρός ζώνη - 2 κομμάτια στην τσάκιση
§ Πίσω ζώνη - 4 κομμάτι
§ Εμπρός φούστα – 1 κομμάτι
§ Πίσω φούστα 2 κομμάτια
Από το μονόχρωμο ύφασμα, κόψτε:
§ Βάση γιακά - 2 κομμάτια
§ Γιακάς - 4 κομμάτια
Τα περιθώρια στις ραφές είναι 1,5 εκ., και στο κάτω μέρος της φούστας - 2 εκ. Τα εξωτερικά μέρη της ζώνης και του γιακά ντουμπλάρονται με αυτοκόλλητη καρίνα. Στο μπούστο, τοποθετούνται δύο απαλές πένσες. Μην δένετε το πίσω μέρος της λαιμόκοψης. Ράψτε τους ώμους και τις πλευρικές ραφές, καρικώστε τις ακατέργαστες άκρες και σιδερώστε. Ντουμπλάρετε τα μέρη της ζώνης και ράψτε κατά μήκος της πλευρικής ραφής. Η ντουμπλαρισμένη ζώνη ράβεται στο μπούστο του φορέματος, και σιδερώνουμε τα περιθώρια ραφής προς τα κάτω.
Σχετικά με τις λεπτομέρειες ραφής της φούστας ξεκινάμε τσακίζοντας και ασφαλίζοντας με τρύπωμα τις πιέτες της φούστας. Συνεχίζουμε ράβοντας τις πλαϊνές ραφές. Ράβουμε την φούστα στο μπούστο κατά μήκος της κάτω πλευράς της ζώνης. Ράβουμε την πίσω ραφή στη φούστα, αφήνοντας μια σχισμή για το ράψιμο line-height: 150%;">του φερμουάρ. Όπως πάντα, καρικώνουμε τις ακατέργαστες άκρες και σιδερώνουμε στην πίσω πλευρά του φορέματος. Ράβουμε το στρίφωμα.
Στο γιακά ράβουμε πρώτα τις εξωτερικές και κοντές πλευρές, κόβουμε τα περιθώρια και γυρίσουμε τον γιακά το μέσα έξω, σιδερώνουμε. Ράβουμε την βάση του γιακά ξεκινώντας από το κέντρο πίσω όπου θα καταλήξει το φερμουάρ και σε αυτήν ράβουμε τον γιακά. Στην συνέχεια τον επικολλούμε στην λαιμόκοψη με μία κοντή ίσια βελονιά. Τελειώνουμε τον γιακά γαζώνοντας περιμετρικά ένα εξώγαζο γαζί.
Τοποθετούμε το φερμουάρ καρφιτσώνοντας το από την μέση περίπου της φούστας ως επάνω στον γιακά. Γαζώνουμε το φερμουάρ στην θέση του και είμαστε έτοιμες.
Πηγή : korfiati
=================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER