ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΦΟΡΕΜΑ ΣΕ ΣΤΥΛ ΒΟΗΟ.

Το boho εκφράζει το ελεύθερο πνεύμα των δημιουργικών ανθρώπων. Το καλοκαίρι φορέθηκε πολύ μιας και είναι εκπληκτικά άνετο με υπέροχο στυλ.
Σήμερα η ανάρτηση είναι για εσάς, τους λάτρεις του boho! Θα σχεδιάσουμε ένα πανέμορφο boho φόρεμα.
Κατασκευασμένα από λεπτό φυσικό λινάρι, το καλοκαίρι και από βελούδο, κοτλέ, μάλλινο, φούτερ, (όσο το δυνατόν πιο λεπτό για να μην προσθέτει ανεπιθύμητο όγκο και ταυτόχρονα να πέφτει όμορφα), τον χειμώνα. Όπως και να το κάνουμε το boho είναι αναντικατάστατο.
Για να σχεδιάσουμε αυτό το φόρεμα, χρησιμοποιούμενο ένα αντίγραφο του βασικού πατρόν για φόρεμα και κάνουμε τις αλλαγές.
Στο πίσω πατρόν μεταφέρουμε την πένσα ώμου στην μασχάλη και καταργούμε την πένσα μέσης. Για να γίνει αυτό, κάνετε μια ψαλιδιά στην μασχάλη όπως βλέπετε στο σχήμα και κλείνετε με σελοτέϊπ την πένσα ώμου. Θα παρατηρήσετε ότι η νέα πένσα που δημιουργήσατε αυτή της μασχάλης ανοίγει.
Στο εμπρός κομμάτι κόβετε από την βάση ως ελάχιστα πριν το σημείο που καταλήγει η πένσα ώμου. Κλείνετε με σελοτέϊπ την πένσα ώμου και το φόρεμα ανοίγει κάτω. Αν πιστεύετε ότι το άνοιγμα είναι πολύ μεγάλο και δεν σας αρέσει, μπορείτε να μεταφέρετε μέρος της πένσας στο στήθος, οπότε το άνοιγμα κάτω θα μειωθεί. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αποφασίσετε και το επιθυμητό μήκος.  Στην συνέχεια διευρύνουμε το ντεκολτέ 5-6 εκ και το βαθαίνουμε 3 εκ. Στρογγυλεύουμε στον ποδόγυρο τις ραφές δημιουργώντας λοξές γωνίες, ανεβαίνοντας 5 εκ και μπαίνοντας προς το κέντρο 7 εκ. Έπειτα ακολουθεί το δημιουργικό κομμάτι. Εμείς θα σας δώσουμε κάποια ιδέα, αλλά τίποτα από εδώ και πέρα δεν είναι δεσμευτικό. Σχεδιάστε το δικό σας μοναδικό πατρόν. Με κόκκινο μπορείτε να δείτε μία ας πούμε προέκταση (σφήνα) που μπορείτε να ράψετε στην πλευρά του φορέματος. Την ίδια προέκταση θα σχεδιάσετε και στο εμπρός.  Μην ξεχάσετε να αφήσετε περιθώρια ραφής και να ρυθμίσετε το ντεκολτέ.   Το φόρεμα δεν έχει κούμπωμα. Το τελευταίο που μένει είναι να προσαρμόσετε το πατρόν του μανικιού. Μειώνουμε το μήκος στο μανίκι και τώρα πρέπει να αποφασίζουμε πόσο ακριβώς θέλουμε το επιθυμητό μήκος του μανικιού (συστήνουμε 45-50 εκ), Προσαρμόζουμε την καμπύλη του μανικιού εκεί που θα το μανικοκολήσουμε στο φόρεμα. (Θυμηθείτε ότι το μέγεθος της μασχάλης διευρύνθηκε λόγω της μεταφοράς της πένσας ώμου, στην μασχάλη). Ο σχεδιασμός τελείωσε και μπορούμε να προχωρήσουμε στην κοπή και ραφή!!!
Πηγή : liveinternet
==============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER