ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

BABYDOLL TOP

BABYDOLL TOP
Έχετε κάποια μάξι φούστα που δεν φοράτε; Δεν έχετε αποφασίσει τι θα κάνετε μαζί της; Σας έχουμε μία πρόταση.
Να μεταποιήσουμε αυτήν την παλιά φούστα σε μπλούζα. Να ράψουμε με αυτήν ένα πολύ χαριτωμένο μπλουζάκι με διακοσμητική τρέσα με φούντες. Το μόνο που χρειάζεται να αγοράσουμε είναι η διακοσμητική τρέσα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.
Προμήθειες/οδηγίες: Χρειαζόμαστε μια μπλούζα που να εφαρμόζει στους ώμους και το στήθος (σαν πατρόν), μία φούστα που έχουμε βαρεθεί και θέλουμε να μεταποιήσουμε, καρφίτσες, ψαλίδι, μεζούρα, λίγα μέτρα διακοσμητική τρέσα με φούντες, κλωστή και ραπτομηχανή.
Κόβουμε όλα τα έξτρα από την υπό μεταποίηση φούστα, όπως πχ την ελαστική μπάντα στη μέση και στην συνέχεια την διπλώνουμε κατά μήκος στην μέση. Τοποθετούμε την μπλούζα διπλωμένη στη μέση πάνω στην κορυφή της διπλωμένης φούστας με τις τσακίσεις των δύο να εφάπτονται. Σχεδιάζουμε πάνω στην φούστα, το περίγραμμα της μπλούζας ως 4 εκ κάτω από την μασχάλη. Κόβουμε την κορυφή της μπλούζας, ακολουθώντας το περίγραμμα. Ράβουμε τις ραφές στον ώμο. Στη συνέχεια μετράμε πόσο μακριά θέλουμε να είναι η μπλούζα μας, υπολογίζοντας και το περιθώριο ραφής που θα χρειαστεί. Από την υπόλοιπη φούστα, κόβουμε το κάτω κομμάτι της μπλούζας στις διαστάσεις που θέλουμε. Όσο πιο φαρδύ το κόψουμε, τόσο περισσότερες σούρες πρέπει να κάνουμε για να το προσαρμόσουμε στο επάνω. Ράβουμε την πλευρική ραφή, ώστε να δημιουργήσουμε κάτι σαν σωλήνα στο κάτω κομμάτι. Στην κορυφή του περιμετρικά κάνουμε ένα τρύπωμα. Σουρώνουμε την κορυφή του σωλήνα ώστε να είναι τόσο ευρύ όσο επάνω μισό της μπλούζας. Αφήνουμε κατά μέρος το κάτω κομμάτι και πιάνουμε το επάνω μισό με τις καλές πλευρές έξω, και τοποθετούμε την τρέσα με τις διακοσμητικές φούντες στο μπροστινό και πίσω μέρος στην ραφή που θα ενώσει το επάνω με το κάτω κομμάτι και τα μανίκια. Καρφιτσώνουμε. Ράβουμε την τρέσα με περιθώριο ραφής 1 εκ. Στην συνέχεια καρφιτσώνουμε το κάτω κομμάτι της μπλούζας πάνω στο επάνω, φροντίζοντας οι φούντες να βρίσκονται στην καλή πλευρά της μπλούζας και γαζώνουμε. Γαζώνουμε τους ώμους. Τελειώνουμε τις μασχάλες και το ντεκολτέ, με ρέλι. Κόβουμε τυχόν επιπλέον κομμάτια της τρέσας με τις φούντες από την εσωτερική πλευρά της μπλούζας για να αποφύγουμε ογκώδη φουσκώματα.
Εδώ μπορείτε να δείτε και το σχετικό βίντεο
Πηγή : cottonandcurls
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER