ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΤΡΟΝ ΣΤΟ ΥΦΑΣΜΑ.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΤΡΟΝ ΣΤΟ ΥΦΑΣΜΑ.
Φροντίστε να έχετε όλα τα κομμάτια του πατρόν που χρειάζεστε.
Κάθε κομμάτι πρέπει να είναι αριθμημένο, να έχει σημειωμένο το ίσιο του υφάσματος και πόσες φορές τα χρειαζόμαστε, π.χ. επί 2 ή επί 4.
Προσέχετε να υπάρχουν οι κόντρες στα σημεία που θα είναι οδηγός σας. Ξεχωριστέ ποια είναι η καλή και ποια η ανάποδη πλευρά του υφάσματος. Προσέχετε το πέλος του υφάσματος και την κατεύθυνσή του. Απλώστε το ύφασμα ίσιο ώστε η διπλωμένη του πλευρά να ακουμπάει στην άκρη του τραπεζίου και η ούγια να είναι παράλληλη αυτής ή αλλιώς η ούγια να ακουμπάει την απέναντι ούγια. Τοποθετήστε πρώτα τα μεγαλύτερα κομμάτια του πατρόν. Τοποθετήστε τα μικρότερα κομμάτια, προσέχοντας επίσης το ίσιο του υφάσματος. Τα κομμάτια του πατρόν δεν πρέπει να ακουμπούν στην ούγια - ένα εκατοστά πιο μέσα είναι αρκετό. Καρφιτσώστε τα κομμάτια του πατρόν επάνω στο ύφασμα για να είναι σταθερά. Κόβετε στηρίζοντας με την παλάμη σας το ύφασμα και φροντίζοντας να το κρατάτε σταθερό.
ΙΣΙΟ ΥΦΑΣΜΑΤΟΣ
Η κατεύθυνση νήματος (το ίσιο του υφάσματος) πρέπει να είναι παράλληλη με 
την ούγια. Κάθετο στην ούγια είναι το φάρδος του υφάσματος.
ΛΟΞΟ
Το σημείο που διπλώνει ένα κομμάτι υφάσματος του οποίου το φάρδος έρχεται παράλληλα με την ούγια.
ΠΕΛΟΣ
Τα χνουδωτά υφάσματα, όπως π.χ. βελούδο, κοτλέ. βελουτέ, έχουν ορισμένη κατεύθυνση. Την κατεύθυνση αυτή τη διαπιστώνουμε χαϊδεύοντας ελαφρά με την παλάμη μας την επιφάνεια του υφάσματος. Σε αυτά το υφάσματα, το κομμάτια του πατρόν πρέπει να τοποθετούνται με την ίδια κατεύθυνση επάνω στο ύφασμα (δείτε φωτό άνω).
ΚΑΡΟ ΥΦΑΣΜΑ
Για να υπάρχει συμμετρία στο ρούχο, πρέπει να προσέχετε όταν διπλώνετε το ύφασμα ώστε τα καρό να συμπίπτουν το ένα επάνω από άλλο. Καθώς θα ενωθούν το αριστερό με το δεξί κομμάτι, θα υπάρχει συνέχεια στο σχέδιο.
ΡΙΓΕ ΥΦΑΣΜΑ - ΚΑΘΕΤΕΣ ΡΙΓΕΣ
Πρέπει να διπλώνετε το ύφασμα έτσι ώστε οι ίδιες ρίγες να πέφτουν η μία επάνω στην άλλη. Οι άκρες της ούγιας δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν.
ΡΙΓΕ ΥΦΑΣΜΑ - ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΡΙΓΕΣ
Πρέπει να ταιριάζουν στις ραφές. Διπλώστε το ύφασμα έτσι ώστε οι ρίγες να συμπίπτουν η μια επάνω στην άλλη.
===============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER