ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΜΠΟΡΝΤΟΥΡΑ.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΜΠΟΡΝΤΟΥΡΑ.
Ένα φόρεμα με σφηκοφωλιά στο στήθος και με τιράντες σπαγγέτι θα ράψουμε σήμερα.
Είτε βρίσκεστε δίπλα στην πισίνα ή απλά θέλετε κάτι δροσερό για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, αυτό το φόρεμα θα σας φανεί ιδανικό και θα σας κάνει να αισθάνεστε άνετη και φρέσκια όλη την ημέρα.
Η μπορντούρα στην βάση του ομορφαίνει ακόμα περισσότερο αυτό το φόρεμα με το ελαστικό μπούστο. Είναι ένα φόρεμα που είναι εύκολο να κατασκευαστεί σε μια ημέρα χωρίς να χρειάζεστε πατρόν και αναδεικνύει κολακευτικά τα περισσότερα σχήματα σώματος.
Χρειάζεστε:
· Ελαστική κλωστή για την μασουρίστρα.
· Και 2 μέτρα διπλόφαρδου βαμβακερού υφάσματος (η μπορντούρα είναι προαιρετική).
1. Για την κοπή του υφάσματος, μετρήστε την περίμετρο του στήθους, πολλαπλασιάστε Χ 2 και αυτό θα είναι το πλάτος του υφάσματος που θα χρειαστείτε. Μετρήστε από την κορυφή της πτυχής της μασχάλης προς τα κάτω έως εκεί όπου θέλετε το τελικό μήκος για να φτάσει. (Συνήθως οι περισσότερες προτιμούν στο γόνατο ή λίγο ψηλότερα). Προσθέστε 3 εκ στη μέτρηση. Αυτό θα είναι το μήκος του υφάσματος που θα χρειαστείτε.
Από το πλεονάζον ύφασμα, κόψτε μια λωρίδα υφάσματος 4 εκ x 1,5 μ για τις τιράντες σπαγγέτι.
2. Για να είναι εύκολο, θα βρω ένα ύφασμα που η μπορντούρα θα είναι κατά πλάτος, σε αντίθεση με το συνηθισμένο κατά μήκος. Κόψτε το ύφασμα σύμφωνα με τις παραπάνω μετρήσεις σας.
3. Αρχίστε να δημιουργείται το πρώτο γαζί σφηκοφωλιά περίπου 1,5 εκ κάτω από τη γραμμή του προηγούμενου στριφώματος. Συνεχίστε το για περίπου 20 έως 22 γραμμές προς τα κάτω. Αφήνετε μεταξύ τους περίπου 1,4 εκ. Βεβαιωθείτε ότι στην μασουρίστρα έχετε τυλίξει με το χέρι, την ελαστική κλωστή και επάνω χρησιμοποιείτε κανονική κλωστή, χαλαρώστε την ένταση της ραπτομηχανή σας ελαφρώς και κάνετε κάποια πισωβελονιά να στερεώνετε κάθε σειρά έτσι δεν θα δημιουργηθούν αγάζωτες περιοχές.
4. Με τις καλές πλευρές μαζί, ταιριάξετε με τις ακατέργαστες άκρες της πίσω κεντρικής ραφής και ράψτε την. Σιδερώστε τις ραφές ώστε να είναι επίπεδες. (Κάνουμε δύο εξώγαζες ραφές και στις δύο πλευρές της κεντρικής ραφής, οι οποίες την ενισχύουν συν του ότι κάνουν το φόρεμα να φαίνεται ομορφότερο). 
5. Σιδερώστε το ύφασμα που προορίζεται για τις λωρίδες στη μέση κατά μήκος με τις ανάποδες πλευρές μαζί. Ανοίξτε το και στην τσάκιση που έχει δημιουργηθεί διπλώστε τις άκρες, ευθυγραμμίστε τις ώστε να συμπίπτουν πάνω στην τσάκιση και σιδερώστε πάλι. Διπλώστε ξανά και γαζώστε κατά μήκος ώστε να δημιουργηθούν οι λωρίδες. Κόψτε σε 2 ή 4 ίσα κομμάτια όπως επιθυμείτε να είναι οι τιράντες σπαγγέτι.
6. Δοκιμάστε το φόρεμα και σημειώστε που θα τοποθετήσετε τις τιράντες σπαγγέτι. Ράψτε. (Κατά την διάρκεια που ράβετε, φροντίστε ώστε να ράψετε έτσι που θα τελειώσετε ταυτόχρονα και το στρίφωμα των τιραντών και θα τις στερεώσετε με τέτοιον τρόπο πάνω από το φόρεμα ώστε να είναι ασφαλείς).
7. Στριφώστε το ποδόγυρο του φορέματος χρησιμοποιώντας ένα στρίφωμα 1,5 εκ.
Πηγή : wkdesigner
============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER