ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Οι λεπτομέρειες μπορούν να μεταμορφώσουν ένα ρούχο, να του προσθέσουν χαρούμενη διάθεση ή να αλλάξουν εντελώς το χαρακτήρα του.
Μια τεράστια γκάμα από υλικά λειτουργεί υποστηρικτικά στο σχέδιο και στην εφαρμογή του πατρόν που επιλέγετε.
ΚΟΥΜΠΙΑ
Ένα όμορφο κουμπί μπορεί να αλλάξει την εικόνα του ρούχου, να το κάνει πιο σπορ ή πιο βραδινό. Μπορεί να είναι πλαστικά, κοκάλινα, ξύλινα, μεταλλικά,  από φίλντισι, γυάλινα ή από το ύφασμα του ρούχου.
ΚΟΥΜΠΙΑ ΜΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙ
Ράβονται στο ποδαράκι που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια τους και η κλωστή ραψίματος δεν είναι ορατή.  Ενδείκνυνται για τα χοντρά υφάσματα, καθώς δημιουργούν κενό 1 εκ. ώστε να μην στριμώχνεται το ύφασμα.
ΚΟΥΜΠΙΑ ΠΟΥ ΡΑΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ
Με δύο ή τέσσερις τρυπούλες. Ράβονται από επάνω και σε αυτά με τις τέσσερις τρυπούλες η κλωστή περνάει χιαστή ή παράλληλα. Κάποιες φορές, αντί για κουμπί, χρησιμοποιούμε συνδέσμους  που είναι σχεδόν αόρατοι.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
ΣΟΥΣΤΕΣ
Χρησιμοποιούνται αντί για κουμπί, για να ενώσουμε μυστικά δύο πλευρές του ρούχου. Σε μεγάλη πίεση,μπορεί και να ανοίξουν.
ΚΟΠΙΤΣΕΣ
Μπαίνουν συνήθως επάνω από το φερμουάρ, αλλά και μόνες τους, αντί για κουμπί. Είναι πιο ανθεκτικές από τις σούστες.
ΒΕΛΚΡΟ
Συνδετικό το οποίο χρησιμοποιείται σε αθλητικά ρούχα, μπουφάν κ.ά.
ΤΡΕΣΕΣ
Ο ρόλος τους είναι διακοσμητικός και αποτελούν τη λεπτομέρεια που μπορεί να αλλάξει χαρακτήρα σε ένα ρούχο. Τοποθετούνται σε πατιλέτες, γιακάδες.  μανσέτες, σε παιδικά ρούχα, αλλά και για να στολίσουν είδη σπιτιού όπως οι κουρτίνες κ.ά.
ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΗ ΚΑΡΙΝΑ
Ύφασμα με κόλλα ο οποίο ενεργοποιείται με την θερμότητα. Θα την βρείτε σε λευκό ή μαύρο χρώμα. Τοποθετείται σε σημεία που χρειάζονται ενίσχυση π.χ. γιακάς, μανσέτες, ζώνες, μόστρες, καπάκια τσέπης. Σιδερώνουμε την αυτοκόλλητη καρίνα επάνω στο ύφασμα που θέλουμε να ενισχύσουμε. Προσέχουμε να είναι τεντωμένο ώστε να μην  ζαρώσει.
ΛΑΣΤΙΧΑ
Χρησιμοποιούνται ευρέως στη ραπτική, π,χ. για τη ζώνη φούστας  με σούρες, αντί μανσέτας σε μανίκια -πεταλούδα, στο κάτω μέρος παντελονιού για να κάνει σούρα κ.α. Με τα πολύ λεπτά λάστιχα, μπορείτε να μετατρέψετε ένα μπούστο σε σφηκοφωλιά.
ΑΠΛΑ ΛΑΣΤΙΧΑ
Υπάρχουν σε μαύρο ή λευκό χρώμα και με μεγάλη ποικιλία πλάτους.
ΜΕ ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΕΣ
Μπαίνουν μέσα στη ζώνη του παντελονιού και βγαίνουν από δύο ανοίγματα όπου υπάρχουν δύο κουμπάκια που συγκρατούν στις δύο άκρες τους για να σφίγγετε ή να χαλαρώνετε τη μέση του παντελονιού κατά περίσταση. Ιδανικό για παιδικά ρούχα.
ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ
Χρησιμοποιούνται στα κορσάζ βραδινών φορεμάτων και νυφικών, προκειμένου να εφαρμόσουν και να σταθούν στο σώμα ακόμη κι αν δεν υπάρχουν ώμοι ή ραντάκια να τα συγκρατούν. Οι μπανέλες τοποθετούνται στις ραφές και μπαίνουν σε μία υφασμάτινη θήκη η οποία στερεώνεται στο ρούχο.
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER