ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΚΡΟΥΑΖΕ ΦΟΡΕΜΑ (WRAP DRESS) ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ

ΚΡΟΥΑΖΕ ΦΟΡΕΜΑ ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ
ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΟ ΠΑΤΡΟΝ.
Αυτό το ελαφρύ φόρεμα που τυλίγετε γύρω από το σώμα μας επιτρέπει στο καλοκαιρινό αεράκι να μας δροσίσει τα καυτά βράδια του καλοκαιριού.
Προμηθευόμαστε δύο υφάσματα : ένα όμορφο, τολμηρό, φωτεινό φλοράλ (ή ότι άλλο σας αρέσει) και ένα ακόμα που να δημιουργεί αντίθεση με το προηγούμενο και ράβουμε αυτό το υπέροχο φόρεμα. Δημιουργούμε το contrast με τα κουμπιά και τα τελειώματα που μπορούν να γίνουν με το άλλο ύφασμα. Είναι πλήρως φοδραρισμένο, και έτσι αυτό το φόρεμα είναι 100% αντιστρέψιμο, που σημαίνει δύο-σε-ένα.
Αν όμως δεν θέλετε να ράψετε αυτό το δύο σε ένα φόρεμα μπορείτε απλά να ράψετε το εξωτερικό μόνον. Κατεβάστε το πατρόν (που δημιουργήθηκε ειδικά για την Peppermint από την Bianca Bulley του The Stitchery), εκτυπώστε το σε Α4, κολλήστε το, κόψτε το και δημιουργείστε ράβοντας με τη μηχανή σας!
ΥΛΙΚΑ
14 κουμπιά
2 μέτρα ύφασμα
2 μέτρων από την αντίθεση ύφασμα
ΚΟΠΗ
Κόβουμε όλα τα πατρόν για το μπούστο σύμφωνα με τους συμβολισμούς. Κόβουμε το πατρόν της φούστας σύμφωνα με τις μετρήσεις που αναγράφονται στο εκτυπώσιμο πατρόν. Και τέλος κόβουμε 3 μέτρα ρέλι με φάρδος 3 εκατοστά.
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ φόρεμα
Καρφιτσώνουμε και ράβουμε τις πένσες στο εμπρός και πίσω μπούστο. Καρφιτσώνουμε το πίσω στο εμπρός μπούστο, καρφιτσώνουμε επίσης τις ραφές στους ώμους και στα πλαϊνά κομμάτια της φούστας μαζί αφήνοντας 1cm περιθώριο ραφής και σιδερώνουμε με τις ραφές ανοικτές. Σιδερώνουμε το στρίφωμα της φούστας γυρίζοντας το μέσα μέχρι 5 εκατοστά και στην συνέχεια το ράβουμε με εξώγαζη βελονιά. Κάνουμε ένα διπλό τρύπωμα γύρω από τη μέση της φούστας και να δημιουργήσουμε την σούρα ώστε η φούστα να χωρέσει στο μπούστο στη μέση. Καρφιτσώνουμε την φούστα στο μπούστο προσέχοντας να ταιριάζουν οι πλαϊνές ραφές. Ράβουμε αφήνοντας 1cm περιθώριο ραφής.
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ φόρεμα
Επαναλαμβάνουμε τα βήματα 1-6 με το άλλο ύφασμα, με το οποίο δημιουργούμε την αντίθεση.
ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ
Τοποθετούμε το εσωτερικό και εξωτερικό φόρεμα με τις ανάποδες πλευρές μαζί. Καρφιτσώνουμε μαζί την μία πλευρά από το το στρίφωμα των φορεμάτων μέχρι και γύρω από το γιακά και, στη συνέχεια την απέναντι πλευρά και βεβαίως γύρω από τις μασχάλες. Τοποθετούμε το ρέλι γύρω από το ντεκολτέ, τις μασχάλες και την άκρη του κρουαζέ, φροντίζοντας να είναι τακτοποιημένο τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω. Χρησιμοποιώντας το πατρόν στο μπροστινό κομμάτι σημαδεύουμε τις θέσεις κουμπότρυπας με ένα μολύβι, σαπουνάκι ή κιμωλία. Σημαδεύουμε τις κουμπότρυπες στην αριστερή μπροστινή πλευρά του μπούστου και τα κουμπιά στη δεξιά πλευρά. Ράβουμε τις κουμπότρυπες στην μηχανή ή στο χέρι και με το χέρι ράβουμε τα κουμπιά στη θέση τους. Τελειώσαμε.
===============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER