ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΕΥΚΟΛΟ ΦΟΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (SUMMER DRESS)

Ράβω μόνη μου εύκολο φόρεμα για το καλοκαίρι.

Πριν από μερικά χρόνια, είχα αγοράσει ένα φόρεμα τύπου babydoll που αγάπησα και φόρεσα πολύ, δηλαδή, έως ότου κάποια φορά -κατά λάθος- μπήκε στο πλύσιμο. Για χρόνια το είχα ξεχάσει και το θυμήθηκα πάλι αυτό το φόρεμα όταν το ξαναείδα στο prettyprudent. Αντί λοιπόν να βγω έξω να αγοράσω ένα καινούργιο, αποφάσισα απλά, ότι πρέπει να μάθω πώς θα φτιάξω ένα καινούργιο, με ένα πατρόν που θα μπορώ να χρησιμοποιώ για πάντα. Αυτό το φόρεμα είναι πολύ εύκολο να γίνει, είναι ωραίο και ελαστικό ώστε να μπορώ εύκολα να το φορέσω χωρίς να έχει κουμπιά ή φερμουάρ. Σκοπεύω να κάνω πολλά περισσότερα για το φετινό καλοκαίρι.
ΥΛΙΚΑ
1,60 μ ζέρσεϊ ή ρεγιόν
Ξεκινάμε με το πλύσιμο, το στέγνωμα και το σιδέρωμα του υφάσματος μας. Στη συνέχεια, κόβουμε το πατρόν και τα κομμάτια του μπούστου μας.
Κόβουμε δύο ορθογώνια κομμάτια υφάσματος 52 x 88 για τη φούστα.
Κατεβάζουμε εδώ το δωρεάν πατρόν του μπούστου. Το μέγεθος είναι small.
1. Ράβουμε τους ώμους με τις καλές πλευρές μαζί. Μπορούμε να καρικώσουμε τις ραφές με ένα κοπτοράπτη ή με ζιγκ ζαγκ σε απλή ραπτομηχανή, αν και δεν είναι απαραίτητο δεδομένου ότι αυτό το ύφασμα δεν ξεφτά.
2. Τοποθετούμε το μπούστο οριζόντια, και ράβουμε τα μανίκια στην θέση τους με καλές πλευρές μαζί
3. Ράβουμε το κάτω μέρος των μανικιών μαζί, και στη συνέχεια να ράβουμε κάτω από τις πλευρές του μπούστο. Χρησιμοποιώ καρικοψάλιδο για να μειώσω τον όγκο των ραφών καθώς προχωρώ, αν και δεν είναι απαραίτητο.
4. Γυρίζουμε την καλή πλευρά έξω και στριφώνουμε τις άκρες στα μανίκια και τον γιακά. Στριφώνουμε απλά γυρίζοντας μέσα 0,5 εκ τις άκρες, καρφιτσώνουμε, και ράβουμε.
Φυσικά, μπορούμε να το κάνουμε αμάνικο, η ζέστη γαρ του καλοκαιριού.
Συμπληρώνοντας και επισυνάπτοντας τη φούστα:
Ράβουμε το στρίφωμα στο κάτω μέρος της φούστας χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής 2 εκ. Ράβουμε τα δύο κομμάτια της φούστας μαζί κατά μήκος των άκρων της μικρότερης πλευράς. Τρυπώνουμε την κορυφή της φούστας και τραβάμε την κλωστή για να δημιουργήσουμε την σούρα. Καρφιτσώνουμε και στην συνέχεια, αφού διαπιστώσουμε ότι όλα είναι καλά, ράβουμε την φούστα στο μπούστο.
Πηγή : prettyprudent και φωτό διαδίκτυο.
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER