ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Δευτέρα

ΡΙΓΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΦΟΥΣΤΑ (Striped Skirt)


Όπως πολλές φορές έχω πει όλα είναι θέμα στυλ και φαντασίας. Το ύφασμα όπως πάντα παίζει ένα πολύ καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία ενός ρούχου και φυσικά αυτό είναι που προσδίδει το στυλ σε όλες μας τις εμφανίσεις. Μία πολύ απλή εφαρμοστή μάξι φούστα σαν αυτή που θα δούμε εδώ, μπορεί να γίνει θεϊκή με το ανάλογο ύφασμα (και το ανάλογο κορμί φυσικά). 

Θα παρακολουθήσουμε πως μπορούμε να ράψουμε την ριγέ μάξι εφαρμοστή φούστα με ένα πολύ απλό και γρήγορο τρόπο.

Χρειαζόμαστε 1 μέτρο ύφασμα ριγέ ελαστικό. Προσέχουμε η ελαστικότητα του υφάσματος να είναι στο φάρδος του υφάσματος, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να ξεχειλώσει προς τα κάτω και να κρεμάει. Ας δούμε τώρα πως το κάνουμε. 


Τυλίγουμε το ύφασμα γύρω μας, τοποθετώντας το ανάποδα, δηλαδή με την ανάποδη του υφάσματος προς τα έξω. Καρφιτσώνουμε τις άκρες του μαζί σφιχτά γύρω από τη μέση και τους γοφούς μας. Αν υπάρχει χέρι βοηθείας το έργο μας είναι σαφώς ευκολότερο. Αν δεν έχουμε κάποιον να μας βοηθήσει, γυρίζουμε τις άκρες του υφάσματος μπροστά και να μπορούμε να βλέπουμε τι κάνουμε. Καθόμαστε μπροστά στον καθρέφτη για να παρακολουθούμε καθώς καρφιτσώνουμε το ύφασμα να μεταμορφώνεται σε φούστα. Προσέχουμε να δημιουργήσουμε περισσότερο χώρο γύρω από τα γόνατα και τα πόδια μας έτσι ώστε να μπορούμε να περπατάμε ελεύθερα.
Αφού βεβαιωθούμε ότι έχουμε καρφιτσώσει σωστά στο σώμα μας την φούστα, όπου σε αυτήν την περίπτωση οι ρίγες είναι πολύ μεγάλη βοήθεια, την βγάζουμε και φροντίζουμε οι ρίγες να είναι στην ίδια ευθεία. Στην συνέχεια, πριν βγάλουμε τις καρφίτσες τρυπώνουμε την φούστα μας από επάνω έως κάτω.

Προβάρουμε την φούστα και ελέγχουμε ότι είναι όπως την θέλουμε. Αφήνουμε 2 εκ περιθώριο ραφής και κόβουμε το ύφασμα που περισσεύει. Καρικώνουμε τις άκρες για να αποφύγουμε το ξέφτισμα. Σιδερώνουμε με την ραφή ανοιχτή. Ακολούθως τοποθετούμε στην κορυφή της φούστας το φερμουάρ με καρφίτσες. Γαζώνουμε την φούστα από το φερμουάρ και κάτω. Όταν βεβαιωθούμε ότι όλα
είναι καλά, γαζώνουμε το φερμουάρ στην θέση του.

Επειδή το ύφασμα είναι ελαστικό μπορούμε να μην φτιάξουμε ζωνάκι, αλλά ούτε και να στριφώσουμε την φούστα, παρόλα αυτά εγώ θα έκανα και τα δύο καθώς έτσι δείχνει σαν να είναι φτιαγμένη από επαγγελματία.

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.

Πηγή : kristimurphy
Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε!!! 
Εγγραφείτε ως αναγνώστες στο blog μας :  https://everydaysew.blogspot.gr/
ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner