ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΣΤΡΑΠΛΕΣ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΒΟΛΑΝ (OFF SHOULDER DRESS)

ΣΤΡΑΠΛΕΣ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΒΟΛΑΝ (OFF SHOULDER DRESS)
Πάλι καύσωνας σήμερα. Καιρός για παραλία, να δροσιστούμε λίγο.
Αλλά που να πας με αυτήν την ζέστη που ξεκίνησε από τα ξημερώματα βρε κορίτσια; Δεν θα το τολμήσω. Θα κλειστώ σπίτι στην άνεση της τεχνικής δροσιάς, που προσφέρει το air condition. Και τι θα κάνω;
Θα ράψω στράπλες φόρεμα με βολάν.
Ένα φόρεμα δροσερό, χαρούμενο, μοντέρνο και ιδανικό για όλες τις ώρες του καλοκαιριού, καθώς μπορεί να φορεθεί από την βόλτα έως την παραλία. Θα ακολουθήσω τις οδηγίες του elleapparelblog, που παραθέτω εδώ. Συνιστώ να το επισκεφτείτε, θα βρείτε πολύ όμορφες και ενδιαφέρουσες αναρτήσεις. Ας έρθουμε όμως πάλι στο θέμα μας. Σκέπτομαι να χρησιμοποιήσω λινό αντί του προτεινόμενου σύμμεικτου πολυεστέρας/βαμβάκι. Νομίζω για την χώρα μας το λινό ταιριάζει καλύτερα, καθώς έχει την ιδιότητα να αφήνει το σώμα να αναπνέει και είναι δροσερό. Επίσης εγώ θα το κάνω μπλούζα και φυσικά μιας και δεν έχω κοραλί χρώμα ύφασμα σε στοκ, θα επιλέξω κάποιο άλλο χρώμα.
ΥΛΙΚΑ 

Υλικά: 2 μέτρα υφάσματος (όπως ένα ελαφρύ σύμμεικτο πολυεστέρας/βαμβάκι) 1 1/2 μέτρα λάστιχο 1,5 εκ φάρδος και αντίστοιχη κλωστή.
Βήμα 1: Κόβουμε 2 ορθογώνια κομμάτια υφάσματος που μετρούν περίπου 1 1/2 φορά το πλάτος του στήθος μας, και 71 εκ μακρύ (μπορούμε να το κάνουμε όσο κοντό ή όσο μακρύ θέλουμε). Κόβουμε μικρά ανοίγματα για τα χέρια στην κορυφή αυτών των κομματιών(έχουμε κατά νου ότι αυτά μπορεί να είναι πολύ μικρά, δεδομένου ότι το επάνω μέρος του φορέματος θα κατέβει ελάχιστα κάτω από τη μασχάλη μας).
Βήμα 2: Βάζουμε τα δύο κομμάτια του φορέματος με τις καλές πλευρές μαζί και ράβουμε κάθε πλευρά με περιθώριο ραφής 1 εκ.
Βήμα 3: Ανοίγουμε το φόρεμα και καρικώνουμε γύρω από το άνοιγμα της μασχάλης και, στη συνέχεια, διπλώνουμε προς τα μέσα από 0,5 εκ, σιδερώνουμε και ράβουμε.
Βήμα 4: Κόβουμε 2 λωρίδες από ύφασμα 36 εκ φαρδύτερες από τα κομμάτια του φορέματος, τα τοποθετούμε με τις καλές πλευρές μαζί και ράβουμε τις πλευρές με 1 εκ περιθώριο ραφής.
Βήμα 5: Καρικώνουμε γύρω από το κάτω μέρος αυτών των λωρίδων του υφάσματος, διπλώνουμε προς τα μέσα από 0,5 εκ, καρφιτσώνουμε, κόβουμε τα περισσεύματα κατά μήκος των ακρών και ράβουμε.
Βήμα 6: Διπλώνουμε την κορυφή της μακριάς λωρίδας προς τα μέσα από 2 - 3 εκ και το ράβουμε όλο αφήνοντας ένα άνοιγμα 6 εκ.
Βήμα 7: Σύρουμε το φόρεμα δια μέσου της μακριάς λωρίδας από ύφασμα και τοποθετούμε τα περιθώρια ραφής μαζί. Ράβουμε ολόγυρα το επάνω μέρος της στρογγυλής λωρίδας γύρο με ένα επίδομα ραφής 0,7 εκ, αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα όπου το λάστιχο θα χωράει να περάσει.
Βήμα 8: Τοποθετούμε μια από τις άκρες του λάστιχου στο επάνω μέρος του φορέματος μέσα από το 6 εκ άνοιγμα. Καρφιτσώνουμε το τέλος του λάστιχου στη θέση του και συρράπτουμε τα 2 άκρα. Στριφώνουμε τον ποδόγυρο του φορέματος με 1,5 εκ περιθώριο ραφής.
==================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER