ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Κυριακή

ΡΑΒΟΥΜΕ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΜΑΝΙΚΙ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ


Ράβουμε μπλούζα με μανίκι νυχτερίδα, με δωρεάν πατρόν και οδηγίες ραπτικής.


Στο craftpassion βρήκαμε αυτή την εντυπωσιακή μπλούζα και μιας και το καλοκαίρι χρειάζεται χαλαρό και ελαφρύ ντύσιμο, είπαμε να την μοιραστούμε μαζί σας. Είναι πολύ εύκολη στην σχεδίαση και στο ράψιμο.  

Μέγεθος:
Χαλαρή εφαρμογή: USA size 4 – 12 or SL
Για μικρότερα ή μεγαλύτερα νούμερα, απλώς τροποποιήστε το πλάτος και το μήκος.

Πατρόν: Κατεβάστε το πατρόν εδώ.

Υλικά:
1. Ζέρσει ύφασμα, 2 μέτρα
2. Κλωστή
3. Ελαστική κλωστή για σούρα

Πρόταση:
Διαφορετικές εκτυπώσεις υφασμάτων και υλικά θα δώσουν διαφορετική αίσθηση και θέμα για αυτή την μπλούζα.
Μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω για μια διαφορετική εμφάνιση:
1. Σιφόν 
2. Μαλακό μετάξι 
3. Μεταξωτή οργάτζα 
4. Σατέν 
5. Δαντέλα 
Σημείωση: Χρησιμοποιούμε ελαφρού βάρους αντί για βαριά και άκαμπτα υφάσματα.

Κατεβάζουμε τις οδηγίες σχεδίασης του πατρόν από τον παραπάνω σύνδεσμο. 
Η πρώτη σελίδα είναι το περίγραμμα και οι μετρήσεις της μπλούζας. Είτε σχεδιάζουμε το πατρόν σε μεγάλο χαρτί (1μ x 1,5μ) ακολουθώντας το σχέδιο που κατεβάσαμε, είτε το σχεδιάσουμε απευθείας πάνω στο ύφασμα για να εξοικονομήσουμε χρόνο και χαρτί. 
Η δεύτερη σελίδα είναι το σχέδιο της λαιμόκοψης. Και πάλι, είτε το σχεδιάζουμε σε χαρτί μεγέθους (30 εκ x 45 εκ) ή απευθείας πάνω στο ύφασμα ακολουθώντας το σχέδιο / οδηγία σχεδίασης που έχουμε κατεβάσει.

  
Ακολουθούμε τις μετρήσεις και σχεδιάζουμε ένα ορθογώνιο 1 μ φάρδος x 1,5 μ μήκος απευθείας πάνω στο ύφασμα και κόβουμε. Στρογγυλεύουμε τις 4 γωνίες. Σημειώνουμε όλες τις απαραίτητες μετρήσεις στο ύφασμα, όπως τον ώμο, την μέση, τις πλευρικές ραφές και τις θέσεις μασχαλών.  
Καρικώνουμε τις άκρες είτε με στενή βελονιά στον κοπτοράπτη, είτε με κυλινδρικό στρίφωμα με ζιγκ-ζαγκ βελονιά στην ραπτομηχανή. Τεντώνουμε το ύφασμα κατά το ράψιμο ώστε να δημιουργεί μια κυματιστή άκρη. Διπλώνουμε το ύφασμα στο μισό στη γραμμή του ώμου. Ράβουμε την πλαϊνή ραφή ακολουθώντας την κόκκινη συνεχή γραμμή (σύμφωνα με το σχέδιο). Γαζώνουμε 5 ραφές με ελαστική κλωστή στη μέση μπροστά και πίσω. 3 ραφές για τον ώμο. Αυτές είναι οι μόνες που χρειαζόμαστε για να ράψουμε
αυτή τη μπλούζα με μανίκια νυχτερίδα. Δεν χρειάζεται λοιπόν παρά μόνο λίγα βήματα για να ολοκληρωθεί. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στην σούρα που δημιουργείται στον ώμο. Μια πιο προσεκτική ματιά στην σούρα της μέσης. Μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερες ή λιγότερες ραφές για να κάνουμε το μανίκι νυχτερίδα να μοιάζει λίγο διαφορετικό.

Ελπίζω να απολαύσετε αυτήν την ανάρτηση και βεβαίως μπορείτε να βρείτε πολλές σαν και αυτές, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο στην πηγή, όπου θα σας μεταφέρει στην πρωτότυπη σελίδα της παρούσας ανάρτησης.

ΠΗΓΗ craftpassion
Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε!!! 
Εγγραφείτε ως αναγνώστες στο blog μας :  https://everydaysew.blogspot.gr/
ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner