ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΛΕΥΚΟ ΛΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ

ΛΕΥΚΟ ΛΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ
Ράβουμε λευκό λινό φόρεμα.
Ένα πολύ όμορφο φορεματάκι για το καλοκαίρι είναι αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα. Αυτό το πατρόν έχει ένα τέτοιο υπέροχο κλασικό σχήμα που προσφέρεται για τόσες πολλές εφαρμογές.
Αν σκεφτεί κανείς το ζεστό Ελληνικό καλοκαίρι σίγουρα θα αποφασίσει να ράψει ένα τόσο όμορφο, άνετο και δροσερό φόρεμα και μάλιστα σε λευκό λινό με ξεφτισμένο άκρες που του προσδίδει ένα ιδιαίτερο στυλ. Οπότε προτείνω να χρησιμοποιήσουμε ένα δροσερό, άνετο και υδρόφιλο λινό το οποίο ως φυσικό υλικό έχει πολύ δυνατά προτερήματα για το t-shirt style φόρεμα αυτό και ένα κομμάτι λευκή λινή γάζα για να δημιουργήσουμε το ξέφτισμα πάνω στο στρίφωμα και να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Σχεδιάζουμε το πατρόν στο μέγεθός μας. Το παρόν πατρόν αντιπροσωπεύει το Νο 34. Κόβουμε το ύφασμα μας, αφού το πλύνουμε, στεγνώσουμε και σιδερώσουμε. 
Χρειάζεται να κόψουμε 2 εμπρός κομμάτια και 2 πίσω, καθώς θα έχουμε ραφή στην μέση. Προαιρετικά επίσης στο πίσω κόβουμε από την περιοχή της μασχάλης και πάνω και έτσι έχουμε 4 κομμάτια πίσω. Φυσικά το φόρεμα μπορεί να γίνει χωρίς εμπρός και πίσω κεντρική ραφή, οπότε σε αυτή την περίπτωση κόβουμε στην τσάκιση. Κόβουμε επίσης με το ίδιο πατρόν καθαρίσματα για τις μασχάλες και την λαιμόκοψη ή φτιάχνουμε συνεχόμενο ρέλι.
Ράψτε τους ώμους, τις πλευρικές ραφές και κάνουμε τα καθαρίσματα στο ντεκολτέ και τις μασχάλες (με όποιον από δύο ανωτέρω προτεινόμενους τρόπους αποφασίσετε)
Προαιρετικά αν θέλετε προσθέτετε και τσέπες.
Κάντε ένα φαρδύ στρίφωμα περίπου 8 εκ για να δώσετε βάρος στο φόρεμα. Στο κάτω μέρος του στριφώματος εσωτερικά ράψτε μία λωρίδα γάζα με ξέφτια.
Χρειάζονται 1 με 2 ύψη υφάσματος ανάλογα με το πλάτος. Εδώ χρειάστηκε περίπου 1,5 μ διπλόφαρδο.
Στο πίσω μέρος, δημιουργούμε άνοιγμα στη συνέχεια της κεντρικής πίσω ραφής (αν αποφασίσουμε τελικά να ακολουθήσουμε αυτήν την διαδικασία). Στην λαιμόκοψη φτιάχνουμε ένα θυλάκι και ράβουμε ένα κουμπί για το κλείσιμο. 
Και τελειώσατε.
Δείτε επίσης ένα σχετικό βιντεάκι, για το τρόπο που δημιουργούμε ένα t-shirt style φόρεμα στην διεύθυνση
 https://www.youtube.com/watch?v=TLH7UCcgzvo
 Πηγή tessuti
============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER