ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΤΡΟΝ ΦΟΡΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Σήμερα θα σχεδιάσουμε, θα κόψουμε και θα ράψουμε φόρεμα.
Ένα απλό και πολύ εύκολο πατρόν για καθημερινό φόρεμα βήμα-βήμα. Η κατασκευή αυτού του απλού πατρόν για φόρεμα είναι μια εξαιρετική άσκηση για αρχάριους. 
Μέγεθος πατρόν 42.
Στο πατρόν δεν έχουν υπολογιστεί περιθώρια ραφής.
Σχεδιασμός πατρόν
Κόβουμε ένα ορθογώνιο χαρτί με ύψος 1 μέτρο και πλάτος 50 εκ. Θα σχεδιάσουμε ένα πατρόν που θα χρησιμοποιηθεί και για το εμπρός, αλλά και για το πίσω του φορέματος. Από την επάνω αριστερή γωνία κατεβαίνουμε 5 εκ. (Β) 
και πηγαίνουμε δεξιά 16 εκ (Α). Ενώνουμε με καμπύλη το Α με το Β και σχηματίζουμε την λαιμόκοψη. Από το Β σχεδιάζουμε προς τα κάτω το μήκος του φορέματος 90 εκ. Κατεβαίνουμε από το Α, 14 εκ. και σχεδιάζουμε την γραμμή (Γ-Δ) του στήθους 28 εκ
Ενώνουμε το Α με το Δ 18 εκ. με ελαφρά καμπύλη 
και σχηματίζουμε την μασχάλη. Από το Ε πηγαίνουμε δεξιά 45 εκ. και σημειώνουμε το γράμμα Ζ. Από το Ζ ανεβαίνουμε 4 εκ. Ενώνουμε το Ε με το νέο σημείο με καμπύλη γραμμή και σχηματίζουμε τον ποδόγυρο.
Κόψιμο
Τοποθετούμε το πατρόν μας στην τσάκιση του υφάσματος, παράλληλα προς την ούγια και κόβουμε το εμπρός και στην συνέχεια τοποθετούμε πάλι το ίδιο πατρόν μας στην τσάκιση παράλληλα προς την ούγια και κόβουμε το πίσω.
Κόβουμε μία λωρίδα πλάτους 3 εκ και στο μήκος που θέλουμε, μας εξυπηρετεί και μας αρέσει.
Ράψιμο
Γυρίζουμε προς τα μέσα την κορυφή και δημιουργούμε  ένα τούνελ, αρκετό για να περάσουμε μέσα μία λωρίδα για το δέσιμο στον λαιμό. Επαναλαμβάνουμε για το πίσω του φορέματος. Διπλώνουμε την λωρίδα κατά μήκος, καλή με καλή πλευρά και γαζώνουμε στο μισό εκατοστό. Γυρίζουμε την λωρίδα το μέσα έξω και σιδερώνουμε. Τώρα πρέπει να έχουμε μία λωρίδα πλάτους 1 εκ. Τοποθετούμε τα κομμάτια του φορέματος καλές πλευρές μαζί  και ράβουμε τις πλαϊνές ραφές. Τελειώνουμε με ρέλι τις μασχάλες. Περνάμε την λωρίδα στον λαιμό στο εμπρός και πίσω του φορέματος. Ράβουμε το στρίφωμα στον ποδόγυρο του φορέματος, γυρίζοντας 1 εκ και πάλι 1 εκ και γαζώνουμε. Σιδερώνουμε το φόρεμα και αυτό ήταν, τελειώσαμε.
--------------------------
Για αυτό το φόρεμα χρειάζεται ένα μέτρο του υφάσματος. Ενδεδειγμένα υφάσματα είναι το μεταξωτό, η οργάντζα,  το σατέν αλλά και όλα τα μεσαίου βάρους υφάσματα που πέφτουν όμορφα.  Ο βαθμός δυσκολίας της κοπής και ραφής για αυτό το φόρεμα είναι πολύ χαμηλός.
ΠΗΓΗ moldesdicasmoda
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER