ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΤΡΟΝ ΦΟΡΕΜΑΤΟΣ

Σχεδιάζουμε, κόβουμε και ράβουμε φόρεμα  με δαντέλα βήμα προς βήμα.
Περιγραφή του μοντέλου: χαλαρό και νεανικό φόρεμα.
Βήμα-βήμα η κατασκευή κρεμ φορέματος από ύφασμα δαντέλας.
Το πατρόν έχει μέγεθος 40 .

Στο πατρόν δεν συμπεριλαμβάνονται περιθώρια ραφής.
Σχεδιάζουμε το εμπρός του μπούστου.
Κόβουμε ένα ορθογώνιο χαρτί με ύψος 30 εκ και πλάτος 30 εκ για να σχεδιάσουμε το εμπρός πατρόν του μπούστου. Σχεδιάζουμε την γραμμή Β-Δ δεξιά ξεκινώντας 10 εκ κάτω από την κορυφή και τελειώνοντας στην βάση 1 εκ μέσα από την δεξιά κάθετο (μέτρηση από την μασχάλη ως την μέση). Στην επάνω οριζόντια γραμμή μετράμε 18 εκ προς τα δεξιά και ενώνουμε με ελαφρά καμπύλη το σημείο Α με το σημείο Γ (μέτρηση από το στέρνο ως την μέση). Ενώνουμε με ελαφρά καμπύλη γραμμή τα σημεία Α και Β. Τέλος ανεβαίνοντας 1 εκ από την βάση σχεδιάζουμε με ελαφρά καμπύλη τα σημεία Γ και Δ (μέτρηση της μέσης / 4 + 10 εκ).
Σχεδιάζουμε την πλάτη.
Κόβουμε ένα ορθογώνιο χαρτί με ύψος 30 εκ και πλάτος 30 εκ για να σχεδιάσουμε το πατρόν της πλάτης. Κατεβαίνουμε 10 εκ κάτω από την κορυφή και σχεδιάζουμε μία ευθεία γραμμή από το σημείο Α ως το σημείο Γ, το οποίο είναι 2 εκ μέσα από την αριστερή κάθετη γραμμή. Από το σημείο Α τραβάμε μία οριζόντια γραμμή παράλληλη της επάνω και κάτω γραμμής. Από αυτή την οριζόντια γραμμή, κατεβαίνουμε δεξιά 3 εκ και ενώνουμε το σημείο Β με το σημείο Α με ελαφρά καμπύλη. Ενώνουμε τα σημεία Β και Ζ. Στο σημείο Δ σχεδιάζουμε μία πένσα με βάση 2 εκ. Ενώνουμε τα σημεία του Δ με το Ε, 1 εκ
κάτω από την γραμμή Α-Β. Ενώνουμε τα σημεία Γ-Δ και Δ-Ζ.
Σχεδιάζουμε την φούστα.
Κόβουμε ένα ορθογώνιο χαρτί με ύψος 75 εκ και πλάτος 70 εκ για να σχεδιάσουμε το πατρόν της φούστας. Από το Α κατεβαίνουμε κάτω 10 εκ και σχεδιάζουμε την κάθετη Γ-Δ, που είναι το μήκος της φούστας μας. Από το Α μετράμε προς τα δεξιά 22 εκ και σημειώνουμε Β, (μέτρηση μέσης / 4) και ενώνουμε με ελαφρά καμπύλη τα σημεία Β και Γ. Από την βάση δεξιά μετράμε 25 εκ και σημειώνουμε Ε. Ενώνουμε τα σημεία Δ και Ε με καμπύλη και τα σημεία Β και Ε με ευθεία γραμμή. Εδώ έχουμε τελειώσει με τον σχεδιασμό του πατρόν. Κόβουμε περιμετρικά, και τα τοποθετούμε στο ύφασμα μας και κόβουμε. Δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε τα περιθώρια ραφής.
Ράψιμο
Ράβουμε τις πλευρικές ραφές της φούστας. Ράβουμε τις πένσες στο πίσω μέρος του φορέματος. Φτιάχνουμε τα εμπρός κομμάτια του μπούστου, επικαλύπτουμε το ένα κομμάτι με το άλλο 3 cm περίπου και το τελειώνουμε με ρέλι ή με τρέσα. Προσέχουμε το μπροστινό μέρος να καλύπτει όμορφα το στήθος. Ράβουμε τα δύο εμπρός μέρη μαζί. Ράβουμε τις πλευρικές ραφές. Τελειώνουμε τις μασχάλες, με ρέλι. Ράβουμε τις τιράντες στον μπούστο. Ράβουμε την μέση και συνδέουμε το μπούστο στην φούστα. Ράβουμε το αόρατο φερμουάρ στο πίσω μέρος του φορέματος. Ράβουμε το στρίφωμα του φορέματος και τελειώσαμε.

Χρειάζονται 2 μέτρα υφάσματος όπως μετάξι, organza, σατέν και πολλά ακόμα υφάσματα.
ΠΗΓΗ moldesdicasmoda
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER