ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Δευτέρα

BOXY MAXI ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΤΣΕΠΕΣ
Από τις αγαπημένες μου ιστοσελίδες του είδους είναι και η MERICKS ART
Θεωρώ ότι η συντάκτης με πολύ κέφι και παράλληλα με απλό και κατανοητό τρόπο παρουσιάζει τα περισσότερα από τα έργα της. 

Σήμερα λοιπόν μαζί της, θα ράψουμε ένα boxy maxi φόρεμα με τσέπες.

Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να είναι ένα maxi φόρεμα, μπορεί να ραφτεί και σε κοντό αν αυτό μας ικανοποιεί περισσότερο.

Υλικά:
3 μέτρα ελαφρύ ζέρσει (να βεβαιωθούμε όμως ότι δεν είναι διαφανές!)
Κλωστή
Διπλή βελόνα για την ραπτομηχανή.


Βήμα 1. Κόβουμε το ύφασμα μας. Χρησιμοποιούμε ένα παλιό ίσιο φόρεμα σαν πατρόν και κόβουμε ένα ωραίο μακρύ φόρεμα, και έπειτα προσθέτουμε λίγο πλάτος κάτω από τα χέρια για να το κάνει ελαφρώς τετράγωνο "boxy". Θα χρειαστούμε ένα κομμάτι Εμπρός και ένα κομμάτι Πίσω (βεβαιωνόμαστε ότι κόβουμε και τα 2 κομμάτια στην τσάκιση όπως φαίνεται), δύο μανίκια(επίσης κομμένα στην τσάκιση), 2 κομμάτια καθαρίσματα λαιμού (εμπρός και πίσω) και 2 τσέπες περίπου διαστάσεων 15  Χ 20).

Βήμα 2. Με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώνουμε το φόρεμα στις ραφές των ώμων και ράβουμε. 


Βήμα 3. Ανοίγουμε το φόρεμα και το βάζουμε σε μια επίπεδη επιφάνεια. Βρίσκουμε την κορυφή του μανικιού και την ευθυγραμμίζουμε με την ραφή του ώμου και με τις καλές πλευρές μαζί. Καρφιτσώνουμε κατά μήκος κάθε πλευράς του μανικιού για να το συνδέουμε στην μασχάλη και στη συνέχεια το ράβουμε. Επαναλαμβάνουμε για το δεύτερο μανίκι.

Βήμα 4. Στριφώνουμε τα άκρα των μανικιών στο επιθυμητό μήκος χρησιμοποιώντας μια διπλή βελόνα (που επιτρέπει κάποια ελαστικότητα). Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ελαστική ραφή.

Βήμα 5. Με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώνουμε τις πλαϊνές ραφές του φορέματος από το στρίφωμα του μανικιού ως τον ποδόγυρο. Ράβουμε.

Βήμα 6. Ράβουμε τα δύο κομμάτια καθαρίσματος του λαιμού μαζί για να σχηματίσουν κάτι σαν κύκλο, στη συνέχεια, το καρφιτσώνουμε στο ντεκολτέ με τις καλές πλευρές μαζί. Ράβουμε γύρω από ολόκληρη την λαιμόκοψη, τοποθετώντας το καθάρισμα. Κόβουμε τα περισσεύματα των περιθωρίων ραφής και στη συνέχεια γυρίσουμε προς το εσωτερικό το καθάρισμα και σιδερώνουμε.

Βήμα 7. Διπλώστε όλες τις πλευρές της τσέπης 1 εκ και ράβουμε γύρω - γύρω. Καρφιτσώνουμε την τσέπη στο φόρεμα στο σημείο που επιθυμούμε και ράβουμε γύρω από τις πλευρές και το κάτω μέρος.

Βήμα 8.  Ράβουμε γύρω από το ντεκολτέ για να ασφαλίσουμε ότι το καθάρισμα θα παραμείνει στην μέσα πλευρά του φορέματος. Στριφώνουμε στο επιθυμητό μήκος στον ποδόγυρο και τελειώσαμε!

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.

ΠΗΓΗ merricksart


Enter your email address:

Delivered by FeedBurner