ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Κυριακή

ΑΕΡΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ


Μια αέρινη και υπέροχη τάση που μας έρχεται απ' ευθείας από την πασαρέλα και που είναι ιδανική για όλες τις γυναίκες που θέλουν να μοιάζουν με μοντέλα αλλά δεν έχουν διαστάσεις μοντέλων, είναι το φόρεμα που παρουσιάζουμε σήμερα! Τα φορέματα αυτά, με μία φόρμα που κρύβει τις όποιες ατέλειες και με την ρομαντική αίσθηση που αποπνέει, είναι η έξυπνη επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες. Φοριέται με επίπεδα σανδάλια για τη μέρα και την νύχτα με ψηλοτάκουνα πέδιλα. 
Το καλύτερο από όλα είναι ότι αυτά τα φορέματα λειτουργούν εξαιρετικά καλά με τα απαραίτητα αξεσουάρ της σεζόν αυτής της εποχής. Εδώ λοιπόν σχεδιάζουμε το πατρόν του φορέματος με τα 3 διαδοχικά βολάν.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΑΤΡΟΝ

Ας ξεκινήσουμε διπλώνοντας το χαρτί στο μισό, κατά μήκος (για συμμετρία).
1.Στην κορυφή του χαρτιού αριστερά, σχεδιάζουμε μία ορθή γωνία στην τσάκιση.
2.Από την οριζόντια γραμμή, μετράμε κατά μήκος της τσάκισης το τελικό μήκος που θέλουμε να έχει το φόρεμα. Στο παράδειγμα μας το μήκος είναι 70 εκ.
3.Τραβάμε μια οριζόντια γραμμή από αυτό το σημείο κατά μήκος του χαρτιού από την τσάκιση.
4.Στην συνέχεια κατά μήκος μετράμε το ήμισυ της μέτρησης της περιφέρειας ή του στήθους συν 15 εκ (όποια μέτρηση είναι μεγαλύτερη).


5.Ενώνουμε κάθε σημείο για να δημιουργήσουμε ένα ορθογώνιο. Ονομάζουμε τα σημεία ABCD.
6.Από τη γραμμή AB, δημιουργήστε μια παράλληλη γραμμή 22 εκ κάτω από αυτήν.
7.Χωρίζουμε αυτή τη νέα γραμμή σε τρία ίσα τμήματα και  σημειώνουμε το δεύτερο τρίτο, με το σημείο Χ.
8. Σχεδιάζουμε κάθετη από το Χ στην γραμμή ΑΒ.
9.Διαχωρίζουμε την απόσταση από το Χ προς τα δεξιά στο μισό. Ονομάζουμε το σημείο O.
10.Ενώνουμε με μια ευθεία γραμμή το Ο με το D. (πλευρική ραφή)
11.Παράλληλα με τη γραμμή AB και ακριβώς κάτω από αυτήν, σχεδιάζουμε μια γραμμή απέναντι από την τσάκιση 3 εκ.  Αυτή θα είναι η γραμμή τσάκισης για το τούνελ του κορδονιού.
12.Εκεί που τέμνονται γραμμή X, βάζουμε το σημείο +.
13.Σχεδιάζουμε μια ρηχή καμπύλη από + στο O όπως φαίνεται.
14.Σχεδιάζουμε από το σημείο D, μια γραμμή πλευρικής ραφής (OD) και στην συνέχεια σχεδιάζουμε την γραμμή στριφώματος με μία ομαλή καμπύλη με γωνία 90 μοιρών από την γραμμή CD.
15.Για τα τρία βολάν, σχεδιάζουμε δύο παράλληλες γραμμές από την γραμμή CD, με απόσταση 8 εκ μεταξύ τους.

Στο σημείο αυτό έχουμε ολοκληρώσει τον σχεδιασμό. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το πατρόν για το φόρεμα με το τρίτο βολάν. Σε νέα διπλωμένα χαρτιά αντιγράφουμε τα πατρόν από την κορυφή του φορέματος ως το πρώτο και δεύτερο βολάν αντίστοιχα.  Έχουμε πλέον 3 πατρόν, 1 για κάθε στρώση του φορέματος με διαφορετικό μήκος. Προσθέτουμε τα περιθώρια ραφής και στριφώματος. Ανοίγουμε τα διπλωμένα χαρτιά για να έχουμε τα πλήρη πατρόν. Τοποθετούμε την ευθεία γραμμή της ούγιας παράλληλα προς την τσάκιση του κάθε κομματιού πατρόν. Κάθε τεμάχιο πατρόν κόβεται 2 φορές και χρησιμοποιείται τόσο για το μπροστά όσο και για το πίσω κομμάτι του φορέματος. Ράβουμε τις πλαϊνές ραφές και το στρίφωμα. Τοποθετούμε τις 3 στρώσεις μαζί και και τα ράβουμε όλα μαζί στις μασχάλες. Διπλώνουμε την πάνω πλευρά για να δημιουργήσουμε ένα τούνελ και περνάμε μέσα ένα κορδόνι για να δημιουργήσουμε την σούρα στην λαιμόκοψη.

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.

ΠΗΓΗ wkdesigner
Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε!!! 
Εγγραφείτε ως αναγνώστες στο blog μας :  https://everydaysew.blogspot.gr/
ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner