ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Τρίτη

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ FLORAL ΜΠΛΟΥΖΑ

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ FLORAL ΜΠΛΟΥΖΑ
Ο σχεδιασμός του πατρόν για αυτήν την γυναικεία floral μπλούζα είναι πολύ  εύκολος να γίνει. Εξετάζουμε λεπτομερώς το σχεδιασμό του πατρόν για να καταλάβουμε την διαδικασία. Αυτή η μπλούζα είναι μία χαλαρή και κομψή μπλούζα, που κολακεύει όλα τα σώματα. Τα μέτρα αντιστοιχούν σε μέγεθος 38. 
ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΜΠΛΟΥΖΑ
Κόβουμε ένα ορθογώνιο χαρτί με το ύψος και το πλάτος που αντιστοιχούν στις μετρήσεις μας για το μπροστινό μέρος. Διπλώνουμε στο μισό το χαρτί που αντιπροσωπεύει το μπροστινό μέρος, ώστε το πατρόν να βγει ολόκληρο, όταν το ανοίξουμε. Σχεδιάζουμε το ύψος στο μπροστινό μέρος. Σχεδιάζουμε την περίμετρο του στήθους. Πηγαίνουμε κάτω 8 εκατοστά και σχεδιάζουμε την μπροστινή λαιμόκοψη. Πηγαίνουμε κάτω 3 εκατοστά και σχεδιάζουμε την πίσω λαιμόκοψη. Πηγαίνουμε 11 εκ δεξιά από την τσάκιση και σχεδιάζουμε τους ώμους. Κατεβαίνουμε 20 cm και σημειώνουμε το βάθος της μασχάλης στο μπροστινό και στο πίσω μέρος. Σχεδιάζουμε το τελείωμα, εκεί που θα κάνουμε το στρίφωμα. Σχεδιάζουμε τις πλευρικές ραφές, όπως στο σχέδιο που βλέπουμε. Προσθέτουμε 2 εκ περιθώρια ραφής σε όλες τις πλευρές.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΜΠΛΟΥΖΑΣ

Ράβουμε τους ώμους με καλές πλευρές μαζί. Στην συνέχεια ράβουμε τις πλαϊνές ραφές και τελειώνουμε το ντεκολτέ και τις μασχάλες με ρέλι. Τελειώνουμε το στρίφωμα διπλώνοντας δύο φορές από μισό εκατοστό και στην συνέχεια το γαζώνουμε με ένα ίσιο γαζί. Σιδερώνουμε την μπλούζα και τελειώσαμε. Για αυτήν την μπλούζα είναι καλά να χρησιμοποιήσουμε μεταξωτό, οργάντζα ή σατέν ύφασμα. Για το ύφασμα υπολογίζουμε το ύψος που θέλουμε να έχει η μπλούζα επί 80 εκ πλάτος +/- 10%, εξαρτάται από το μέγεθος.  Ο βαθμός δυσκολίας της μπλούζας είναι πολύ χαμηλός, και είναι εξαιρετική για κάποια που δεν έχει μεγάλη επιδεξιότητα στο ράψιμο. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να κάνουμε λάθη, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο, με ράβε - ξήλωνε και πάλι από την αρχή μαθαίνουμε και κάποια στιγμή αγγίζουμε την τελειότητα.

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.

ΠΗΓΗ cortesecostura

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner