ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΦΟΡΕΜΑ ή ΣΥΝΟΛΟ?

Maxi φούστα με όμορφο τοπ.
Μέγεθος 50
Τελικά ακόμα δεν έχω καταφέρει να καταλήξω τι είναι πιο βολικό. 
Το φόρεμα ή η φούστα - μπλούζα;
Είτε πρόκειται για καθημερινή εμφάνιση, είτε για επίσημη. 
Πολλές φίλες μου υποστηρίζουν ότι η φούστα-μπλούζα 
είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή, καθώς αλλάζοντας την φούστα ή αλλάζοντας την μπλούζα δημιουργείς μία νέα διαφορετική από την προηγούμενη εμφάνιση.
Και ναι, συμφωνώ με αυτό το σκεπτικό, αλλά μπορεί να καλύψει εξίσου καλά μία επίσημη εμφάνιση; 
Το καλοκαιρινό σύνολο που θα παρουσιάσουμε αποτελείται από μάξι φούστα και αμάνικο τοπ με παρτούς ώμους, που μπορεί όμως να ραφτούν μαζί και να γίνουν και φόρεμα.
Θα δούμε πως μπορούμε να κόψουμε και να ράψουμε αυτό το φόρεμα ή φούστα - μπλούζα, όπως εσείς προτιμάτε.   
Η επιλογή δική σας.
Για την φούστα θα χρειαστούμε 1,20 μ και για το τοπ 1/2 μ ύφασμα και όπως προείπαμε μπορεί να γίνει  φόρεμα ή σύνολο από 2 τεμάχια, φούστα και τοπ.
Ακόμα θα χρειαστούμε ένα ελαστικό ζωνάρι ή λάστιχο για την μέση.
Αντιγράφουμε τα πατρόν σε χαρτί πατρόν, βάζοντας τις δικές μας διαστάσεις. 
Για να είναι εύκολο να κόψουμε με ασφάλεια χρειαζόμαστε μία μεγάλη επιφάνεια εργασίας, όπως ένα μεγάλο τραπέζι και φυσικά πρέπει να ασφαλίσουμε το πατρόν με καρφίτσες επάνω στο ύφασμα μας ώστε να μην μετακινείται. Κόβουμε και τα κομμάτια του μπούστου. Δεν ξεχνάμε τα περιθώρια ραφής 1 εκ σε κάθε πλευρά. Τοποθετούμε το εμπρός στην τσάκιση, παράλληλα της ούγιας, ώστε να είναι ένα ολόκληρο κομμάτι και να μην χρειάζεται να ενωθεί με ραφή.  Το πίσω θα χρειαστεί να έχει ραφή. Από το υπόλοιπο ύφασμα κόβουμε μία λοξή λωρίδα 50 εκ Χ 12 εκ για να ράψουμε την κορδέλα του λαιμού. Αφού έχουμε τελειώσει με το κόψιμο, καρικώνουμε τις άκρες και στην συνέχεια ράβουμε τις πλαϊνές ραφές. Στριφώνουμε τις πλευρές δίπλα και κάτω από τις μασχάλες. Ετοιμάζουμε την κορδέλα του λαιμού. Την διπλώνουμε στην μέση κατά μήκος με τις καλές πλευρές μαζί και ράβουμε. Την γυρίζουμε από την καλή πλευρά και σιδερώνουμε. Σιδερώνουμε και το μπούστο. Στην  συνέχεια συνδέουμε την κορδέλα στο εμπρός μπούστο, πρώτα με καρφίτσες δημιουργώντας ταυτόχρονα τις πτυχώσεις  και αφού είμαστε ευχαριστημένες γαζώνουμε. Συνεχίζουμε με την πλάτη του μπούστου, γαζώνοντας από την βάση και σταματώντας στα 10 εκ πριν την κορυφή του. Σιδερώνουμε την ραφή ανοικτή. Συνδέουμε την κορδέλα με τα πίσω κομμάτια του μπούστου και αφού όλα είναι καλά, γαζώνουμε. Ράβουμε με το χέρι μία κόπιτσα ή κουμπί στην κορδέλα, κόβουμε ότι περισσεύει στην κορδέλα και κάνουμε τα τελειώματα. Αν τώρα έχουμε αποφασίσει ότι θέλουμε φούστα - μπλούζα, ράβουμε το στρίφωμα της μπλούζας. Αν όχι αφήνουμε αυτό το βήμα.
Επόμενο βήμα είναι να κόψουμε την φούστα.  Δεν ξεχνάμε τα περιθώρια ραφής, 1 εκ στις πλαϊνές ραφές και 5 εκ για το στρίφωμα και το τούνελ. Τοποθετούμε το πατρόν μας στην τσάκιση, πάντα παράλληλα με την ούγια και κόβουμε τα δύο κομμάτια της φούστας μας. Ράβουμε τις πλαϊνές ραφές. 
Στην κορυφή της φούστας ράβουμε το ελαστικό ζωνάρι ή δημιουργούμε ένα τούνελ και περνάμε μέσα λάστιχο. Προβάρουμε για να ελέγξουμε το μήκος και ράβουμε το στρίφωμα. Η φούστα μας είναι έτοιμη. Αν έχουμε αποφασίσει ότι θέλουμε φόρεμα, ράβουμε την βάση της μπλούζας στην κορυφή της φούστας και έτοιμο το φόρεμα μας.
Πηγή : moldesdicasmoda
============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER