ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΕΜΑ - ΒΕΛΟΝΑΚΙ

Όλες έχουμε στις ντουλάπες μας ρούχα που δεν φοράμε σχεδόν ποτέ. Πολλές φορές είναι τελείως άθικτα.
Τα αγοράσαμε κάποια στιγμή που μας είχε πιάσει καταναλωτική μανία (τις καλές εποχές) και έκτοτε παραμένουν κρεμασμένα. 
Και κάποια στιγμή έρχεται εκείνη η αποφράδα ώρα που θέλεις κάπου να πας..., θέλεις να φορέσεις κάτι ιδιαίτερο... και δεν βρίσκεις τίποτα. Στέκεσαι μπροστά στην ανοιχτή ντουλάπα και κοιτάς με ένα βλέμμα γεμάτο απελπισία, λες και κοιτάς το κενό.
Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι ζούμε την εποχή της μεταποίησης. Υπάρχουν χιλιάδες προτάσεις μπροστά στα μάτια μας, αλλά... αλλά... αλλά.
Μία ακόμα πρόταση θα παρουσιάσουμε σήμερα και ελπίζουμε να βγάλετε κάποιο ρούχο από την ντουλάπα σας και να αποφασίσετε να του δώσετε λόγο ύπαρξης. Και πραγματικά ο συνδυασμός υφάσματος με πλεκτό είναι εκπληκτικός. Αν αποφασίσετε να κάνετε το πρώτο έργο σας, είμαι σίγουρη ότι θα κολλήσετε και θα φτιάξετε πολλά – πολλά ακόμα. Θα εκπλαγείτε από την ομορφιά του, αλλά και από την αποδοχή και βλέμματα θαυμασμού του κόσμου γύρω σας. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ πριν δημιουργήσω το πρώτο μου έργο με αυτόν τον συνδυασμό, δηλαδή υφάσματος και δαντέλας, δίσταζα πολύ καθώς θεωρούσα ότι θα είναι πολύ κιτς. Όταν όμως το είδα ολοκληρωμένο εξεπλάγην τόσο ευχάριστα που το επανέλαβα σε πολλά ρούχα μου.
Θα παρακολουθήσουμε πως προσθέτουμε σε ένα φόρεμα ένα πλεκτό με το βελονάκι. 
Και μην μου πείτε ότι δεν πλέκετε, γιατί είμαι σίγουρη ότι κάπου στο σπίτι θα υπάρχουν κάποια κομμάτια της μητέρας σας ή της γιαγιάς σας που κιτρινίζουν ξεχασμένα μέσα σε κάποια συρτάρια.
ΥΛΙΚΑ
Φόρεμα ή μπλούζα
Πλεκτό με το βελονάκι
Ψαλίδι
Βελόνα και κλωστή
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
 Βήμα 1 Τοποθετούμε το πετσετάκι στο φόρεμα. Σχεδιάζουμε το περίγραμμα.
 Βήμα 2 Κόβουμε περίπου μία εκατοστό μέσα από το σχεδιασμένο περίγραμμα. Τοποθετούμε το πετσετάκι πίσω στο φόρεμα έτσι ώστε να επικαλύπτει το φόρεμα 1 εκ περιμετρικά. 
Βήμα 3 Ασφαλίζουμε με καρφίτσες και ράβουμε με μία μικρή ζιγκ-ζαγκ βελονιά.
Βήμα 4 Σιδερώνουμε και τελειώσαμε!
============

1 σχόλιο:

  1. Το πλεκτο ειναι πλεγμενο με βελονες οχι με βελονακι.Η σελιδα σας ΥΠΕΡΟΧΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER