ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Τετάρτη

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΤΟΠ

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και σκέπτομαι τις ζέστες που θα έρθουν και εκείνα τα 40άρια, που θέλεις να βγάλεις από επάνω σου, ακόμα και το δέρμα σου, σκέπτομαι και τρόπους αντιμετώπισης. Έτσι αποφάσισα να κάνω μία ανάρτηση με κάποια τοπ που θα καλύπτουν μόνο το επίμαχο επάνω σημείο του γυναικείου σώματος, δηλαδή το σημείο του στήθους.
Και ω του θαύματος!!!
 Βρήκα την κατάλληλη ανάρτηση και την μοιράζομαι μαζί σας.

 Θα μάθουμε πως ράβουμε μικροσκοπικό τοπ.

Και το καλύτερο είναι τόσο μικρό που χρειάζεται ελάχιστο ύφασμα οπότε μπορούμε να επωφεληθούμε και να χρησιμοποιήσουμε τα υπολείμματα από άλλα έργα ραπτικής.
Ξεκινώντας από το βασικό πατρόν κορσάζ, θα κάνουμε ένα πολύ απλό μετασχηματισμό κλείνοντας την πένσα μέσης οπότε διευρύνεται η πένσα στο στήθος και φυσικά μειώνουμε το μήκος του τοπ. Στην συνέχεια φτιάχνουμε την νέα σχεδίαση μασχάλης όπως φαίνεται παρακάτω.


Τώρα μπορούμε να κόψουμε το ύφασμα σύμφωνα με το πατρόν.
Κόβουμε σε διπλωμένο ύφασμα. Απλά πρέπει να αφήσουμε το περιθώριο
ραφής (2cm) στις πλευρές και τις μασχάλες. Εκτός από το κύριο κομμάτι θα χρειαστούμε λοξές λωρίδες (κομμένες σε 45 ° σε σχέση με την ούγια του υφάσματος) πλάτους περίπου 4cm. Αν δεν υπάρχει αρκετό ύφασμα για να γίνουν μονοκόμματες, μπορούμε να ράψουμε δύο ή περισσότερα κομμάτια μαζί  ώστε να έχουμε μακρύτερες λωρίδες. Θα χρειαστούμε ακόμα δύο συμμετρικά τρίγωνα των οποίων η πλευρά "c" θα πρέπει να είναι ίση με την πλευρά του τοπ και την πλευρά "x" 10 cm. Στο τρίγωνο θα πρέπει να προσθέσουμε περιθώρια ραφής στο "c" και στη διαγώνιο.

Αρχικά ράβουμε την πένσα και σιδερώνουμε. Στη συνέχεια, ενώνουμε τα τρίγωνα στις πλευρές τοποθετώντας την πλευρά του τοπ με την πλευρά του τριγώνου. Σιδερώνουμε τις ραφές προς το κέντρο του τοπ. Φροντίζουμε η πλευρική γραμμή και οι μασχάλες να μην έχουν περίεργα σχήματα και φτιάχνουμε ένα διπλό στρίφωμα σε 1 cm διπλώνουμε δύο φορές προς τα μέσα και ράβουμε. Τώρα θα δημιουργήσουμε με τις λοξές λωρίδες που έχουμε κόψει, τόσο τη λωρίδα που πηγαίνει στο λαιμό όσο και αυτή που πηγαίνει στη μέση, φτιάχνουμε ρέλι με τις αυτές τις λωρίδες.
Τοποθετούμε με καρφίτσες το ρέλι στην βάση του τοπ, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετό ρέλι εκατέρωθεν για να μπορεί να δένει στην πλάτη. Ελέγχουμε ότι όλα είναι σωστά και ράβουμε το ρέλι στην βάση. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τον λαιμό.
Και τελειώσαμε!!!

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.

ΠΗΓΗ miprimeramaquinadecoser
Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε!!! 
Εγγραφείτε ως αναγνώστες στο blog μας :  https://everydaysew.blogspot.gr/
ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner