ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΤΣΕΠΕΣ

Ράβουμε φούστα με τσέπες.
Ανυπομονώ για το καλοκαίρι και για την κατ'εξοχήν εποχή της φούστας και του φορέματος. Τον χειμώνα συνηθίζω να φοράω πάντα παντελόνια, γιατί είμαι από τις γυναίκες εκείνες που δεν αντέχουν το κρύο. Το καλοκαίρι όμως θέλω ελευθερία, θέλω άνεση, και κάποιες πολύ ζεστές μέρες και βράδια, αναζητώ και εγώ λίγη δροσιά.  Αυτές τις ανάγκες μου τις καλύπτουν οι φούστες και τα φορέματα το καλοκαίρι. Οπότε όπως καταλαβαίνετε πάλι φούστα έχει το μενού σήμερα.
ΥΛΙΚΑ
 1 μέτρο ύφασμα
φόδρα προαιρετικά
Αρχικά, κόβουμε το κομμάτι για την ζώνη και τα 2 κομμάτια της φούστας:
Ζώνη = περίμετρος μέσης + 5 εκ μήκος και φάρδος 10 (μπορούμε να επιλέξουμε να είναι όσο φαρδύ μας αρέσει). Προαιρετικά για να ενισχύσουμε την ζώνη και να στέκεται όμορφα στην μέση χωρίς να σπάει, μπορούμε να την ενισχύσουμε με καρίνα.
Εμπρός και πίσω κομμάτια = 2 Χ μέτρηση μέσης Χ επιθυμητό μήκος + 8 εκ.
 Για παράδειγμα αν η μέση είναι 68 και το μήκος 50 εκ, η ζώνη θα είναι 73 εκ Χ 10 εκ και τα κομμάτια της φούστας το κάθε ένα 138 Χ 85.
Προαιρετική καρίνα για την μέση ίση με 73 Χ 5 εκ.
Αν θέλουμε τσέπες εμπρός. διπλώνουμε το εμπρός κομμάτι στην μέση και σχεδιάζουμε ένα μικρό τρίγωνο στην επάνω γωνία. Το τρίγωνο πρέπει να είναι περίπου 5 εκ από την κορυφή αριστερά και 12 προς τα κάτω. Κόβουμε 2 ορθογώνια λίγο μεγαλύτερα από το χέρι μας. Χρησιμοποιούμε τα τρίγωνα που κόψαμε νωρίτερα σαν πατρόν και κόβουμε ακριβώς το ίδιο στα ορθογώνια της τσέπης. Φυσικά μπορούμε να κάνουμε και στρογγυλές τσέπες αντί ορθογώνιες. Τώρα όμως θα ασχοληθούμε με τις ορθογώνιες.
Με τις καλές πλευρές μαζί ευθυγραμμίζουμε τις κομμένες άκρες από τις τσέπες πάνω στο εμπρός κομμάτι και γαζώνουμε.
Γυρίζουμε τις τσέπες μέσα,ώστε να φαίνεται μόνο η φούστα.  Διπλώνουμε τις τσέπες στην μέση, έτσι ώστε τώρα να φαίνεται το άκοπο κομμάτι κάτω από το άνοιγμα της τσέπης. Καρικώνουμε επάνω, κάτω και στο πλάι τις τσέπες.
Τρυπώνουμε ανάμεσα στις τσέπες του εμπρός κομματιού της φούστας κατά μήκος της κορυφής. Καρικώνουμε επίσης κατά μήκος της κορυφής του πίσω κομματιού της φούστας. Τραβάμε την κλωστή μας και στα δύο κομμάτια και δημιουργούμε την σούρα. Το εμπρός κομμάτι πρέπει να είναι τώρα το 1/2 της περιμέτρου της μέσης + 1 εκ περιθώριο ραφής και το πίσω να είναι ίσο με το 1/2 της της περιμέτρου της μέσης + 3 εκ για περιθώριο ραφής και το φερμουάρ,
Τοποθετούμε τα δύο κομμάτια το ένα επάνω στο άλλο με τις καλές πλευρές μαζί και ράβουμε τις πλαϊνές ραφές. Κόβουμε το πίσω κομμάτι στην μέση για να τοποθετήσουμε το φερμουάρ. Εναλλακτικά μπορούμε να αφήσουμε το πίσω κομμάτι ως έχει και να τοποθετήσουμε το φερμουάρ στο πλάι.
Ξεκινώντας από το πίσω εκεί που θα μπει το φερμουάρ, τοποθετούμε στην κορυφή το ζωνάκι (πάντα με τις καλές πλευρές μαζί) και το γαζώνουμε σε όλο το μήκος της φούστας. Τοποθετούμε το φερμουάρ. Οδηγίες εδώ.
Γαζώνουμε το υπόλοιπο κομμάτι της φούστας κάτω από το φερμουάρ. Κάνουμε το στρίφωμα στον ποδόγυρο στο επιθυμητό μήκος. Και τελειώσαμε!!!
 Δείτε σχετικές προηγούμενες αναρτήσεις εδώ.
ΠΗΓΗ ΕΔΩ
====================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER