ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Τρίτη

ΕΥΚΟΛΗ ΚΛΟΣ ΦΟΥΣΤΑ

 εύκολη κλος φούστα
Συνεχίζουμε με την φούστα.
Σήμερα ράβουμε μίντι κλος φούστα, ακολουθώντας τις οδηγίες από το Merrick's Art.
photos by sara walk

Αυτή η φούστα είναι ένα από τα ευκολότερα κομμάτια που μπορεί κάποιος να κάνει. Χρειάζεται φερμουάρ βέβαια, αλλά εκτός από αυτό, η υπόλοιπη διαδικασία είναι τόσο εύκολη και γρήγορη και επιπλέον η φούστα φαίνεται ότι είναι ραμμένη από επαγγελματία. 


ΥΛΙΚΑ:

2 μέτρα ύφασμα (προτείνεται πολυεστέρας που δημιουργεί φανταστικά ντραπαρίσματα)
Κλωστή
30εκ φερμουάρ


1. Διπλώνουμε το ύφασμα στο μισό και κατά μήκος της διπλωμένης άκρης, κόβουμε ένα μεγάλο μισό σχήμα ντόνατς, όπως φαίνεται. Μετράμε τον εσωτερικό μισό κύκλο (μέση) βρίσκοντας την ακτίνα της μέσης μας χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εξίσωση:

περίμετρος μέσης / 3.14 / 2 = ακτίνα

Βρίσκουμε ένα σημείο ακριβώς στο κέντρο του εσωτερικού κύκλου (το οποίο πρέπει να είναι ακριβώς επάνω στην τσάκιση αφού το ύφασμα μας έχει διπλωθεί στο μισό) και μετράμε την απόσταση ακτίνας προς κάθε κατεύθυνση από αυτό το σημείο για να σχηματιστεί ένας τέλειος μισός κύκλος. Στη συνέχεια, καθορίζουμε πόσο θέλουμε να είναι το μήκος της φούστας και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τον εξωτερικό μισό κύκλο.

Τέλος, κόβουμε δύο (2) κομμάτια για την ζώνη της μέσης όπως κόβουμε το ρέλι (διαγωνίως, έτσι ώστε να έχουμε μια κάποια μικρή ελαστικότητα). Αυτά τα κομμάτια πρέπει να είναι το ήμισυ της φυσικής μέτρησης της μέσης μας, συν 3 εκ για το περιθώριο ραφής.


2. Με τις καλές πλευρές μαζί, ράβουμε τα δύο κομμάτια της μέσης μαζί στις μικρές τους πλευρές για να σχηματίσουν έναν κύκλο.
3. Διπλώνουμε τη ζώνη μέσης στο μισό κατά μήκος της μακριάς πλευράς, όπως φαίνεται.
4. Με τις καλές πλευρές μαζί, τοποθετούμε τη ζώνη μέσης στη φούστα μας.
5. Κόβουμε το πίσω μέρος της φούστας και τοποθετούμε το φερμουάρ. Μπορούμε να κόψουμε την φούστα έως κάτω ή απλά να κόψουμε τόσο όσο χρειάζεται για να εισάγουμε το φερμουάρ.
6. Στριφώνουμε τη φούστα στο επιθυμητό μήκος και τελειώσαμε!

Σημείωση :
1. Στην ζώνη για να την ενισχύσουμε, μπορούμε να προσθέσουμε αυτοκόλλητη καρίνα. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε τα αντιαισθητικά και ενοχλητικά στριψίματα και τσαλακώματα στην ζώνη μας.
2. Η φούστα αυτή μπορεί να γίνει μίνι, μίντι ή μάξι, και αυτό βέβαια εξαρτάται από το μήκος που εμείς θα επιλέξουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να την ράψουμε μεταξωτό, σατέν, βελούδο κλπ.

Δείτε σχετικές προηγούμενες αναρτήσεις εδώ.


Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.

ΠΗΓΗ ΕΔΩ
Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε!!! 
Εγγραφείτε ως αναγνώστες στο blog μας :  https://everydaysew.blogspot.gr/
ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner