ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ

ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ
Ράβω απογευματινό φόρεμα.
Θα γίνει το πολυαγαπημένο μας φόρεμα. Με το στρίφωμα να πέφτει ακριβώς κάτω από το γόνατο και τη σούρα στην μέση αυτό το φόρεμα αναδεικνύει με εξαιρετική φινέτσα την κλασική σιλουέτα, και φορώντας το μπορούμε να αισθανόμαστε σίγουρες ότι θα εντυπωσιάσουμε μέσα σε αυτό.
Είναι απίστευτο γεγονός ότι μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο θα είμαστε σε θέση να ράψουμε ένα φόρεμα που να μοιάζει με αυτό το retro-chic. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι 2,5 μέτρα διπλόφαρδο από κάποιο ελαφρύ ύφασμα της αρεσκείας σας.
Υλικά:
2,5 μ ύφασμα
1 περίπου μέτρο λάστιχο 0,5εκ
0,5 μ περίπου καρίνα (ενίσχυση)
Αναλόγου χρώματος κλωστή
κουμπιά (προαιρετικό)
Χρόνος για να ολοκληρωθεί το έργο : ένα Σαββατοκύριακο

Θα χρειαστεί να βρούμε ένα παλαιότερο πουκάμισο ή φόρεμα που χει γιακά τύπου Peter Pan και να το χρησιμοποιήσουμε ως πατρόν. Δημιουργούμε το πάνω μέρος του φορέματος χρησιμοποιώντας ως πατρόν ένα μπλουζάκι με λαιμόκοψη. Διπλώνουμε το ύφασμα στην μέση, διπλώνουμε και το μπλουζάκι επίσης στην μέση, το τοποθετούμε επάνω στο ύφασμα σαν οδηγό και κόβουμε γύρω από από αυτό αφήνοντας 1 εκ για περιθώριο ραφής. Το μπλουζάκι θα πρέπει να πάει περίπου 2 εκ κάτω από την φυσική μέση μας. Ράβουμε τις οποιεσδήποτε πένσες υπάρχουν στις πλευρές του στήθους. Ράβουμε τοποθετώντας τις καλές πλευρές μαζί, τις πλαϊνές και τις πάνω πλευρές.
Χρησιμοποιούμε ένα παλιό μπλουζάκι που δεν χρειαζόμαστε πια του κόβουμε το γιακά τύπου peter pan και τον χρησιμοποιούμε σαν πατρόν. Κόβουμε τα 2 κομμάτια του γιακά από το κύριο υλικό, και ένα κομμάτι από την ενίσχυση.
Σιδερώνουμε στο πίσω μέρος του ενός από τα κομμάτια του γιακά, την ενίσχυση. Ράβουμε τα κομμάτια του γιακά, καλές πλευρές μαζί γύρω – γύρω αφήνοντας 0,5 εκ περιθώριο ραφής, εκτός από το επάνω μέρος που αφήνουμε κατά πλάτος τον γιακά ανοιχτό. Γυρίζουμε τον γιακά από την πλευρά που είχαμε αφήσει ανοιχτή, το μέσα – έξω και σιδερώνουμε. Κόβουμε τα κοντά μανίκια (χρησιμοποιώντας πάλι το υπάρχον μπλουζάκι σαν πατρόν). Κόβουμε ρεβέρ για τα μανίκια όσο το πλάτος του μανικιού και 10 εκ φάρδος (όπως απεικονίζεται). Όταν διπλώνεται το ρεβέρ θα είναι 5 εκ φαρδιά.
Κόβουμε την ενίσχυση 5 εκ φάρδος για κάθε μανίκι, επίσης. Σιδερώνουμε την ενίσχυση στην κορυφή της πίσω πλευράς κάθε ρεβέρ. Διπλώνουμε το ήμισυ του φάρδους και ράβουμε αφήνοντας 0,5 εκ περιθώριο ραφής. Γυρίζουμε το μέσα - έξω και διπλώνουμε στο μισό όλο και γαζώνουμε το ρεβέρ πάνω στο μανίκι. Ράβουμε τα μανίκια. Ράβουμε και τα κουμπιά στα πλαϊνά.
Κόβουμε δύο λωρίδες υφάσματος φάρδους περίπου 2,5 εκ, χρησιμοποιώντας την λαιμόκοψη μας ως πατρόν. Καρφιτσώνουμε στις εξωτερικές πλευρές του ντεκολτέ καλές πλευρές μαζί και γαζώνουμε. Καρφιτσώνουμε τον γιακά μαζί με την λαιμόκοψη ακριβώς εκεί που θα θέλουμε να βρίσκεται (ξεκινάμε καρφιτσώνοντας από το κέντρο εμπρός, εκεί όπου οι άκρες των δύο γιακάδων συναντώνται, για να είμαστε σίγουροι ότι βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο). Γαζώνουμε τους γιακάδες στην λαιμόκοψη.
Διπλώνουμε τη μια εκ 2,5 εκ λωρίδα υφάσματος προς τα κάτω δύο φορές και την ράβουμε ολόγυρα στην λαιμόκοψη. (Η ραφή δεν θα είναι ορατή, επειδή οι γιακάδες θα πέσουν από πάνω.)
Διπλώνουμε το υπόλοιπο ύφασμα στη μέση κατά μήκος για να κόψουμε το τμήμα της φούστας του φορέματος. (Δεν ξεχνάμε ότι θα χρειαστούν δύο κομμάτια από αυτά).
Παίρνουμε την μέτρηση της μέσης σας και την σημειώνουμε σε χαρτί για να μην την ξεχάσουμε. Μετράμε από την μέση μας προς τα κάτω υπολογίζοντας ότι το μήκος πρέπει να είναι σε περίπου 12-13 εκ κάτω από το γόνατό μας και χρησιμοποιούμε αυτό ως μέτρηση του μήκους σας. Αυτό θα μας αφήσει με ένα εμπρός και ένα πίσω τμήμα της φούστας που το πλάτος τους του κάθε τμήματος θα είναι η μέτρηση της μέσης μας δίνοντάς μας συνολικά το διπλάσιο της μέτρηση της μέσης μας για να επιτρέψει να γίνει η σούρα. Χρησιμοποιούμε μια υπάρχουσα τσέπη ως ένα πατρόν, και κόβουμε 4 τεμάχια. (Μπορούμε επίσης να βάλουμε το χέρι σας με μια ελαφρά διαγώνια κλίση, κατά μήκος της ευθείας πλευράς του υφάσματος και να σχεδιάσουμε μια καμπύλη γύρω από το χέρι μας αν δεν έχετε κάποιο σχετικό πατρόν).
Εδώ μπορούμε να δούμε πως σχεδιάζουμε τσέπη.
Τοποθετούμε τις τσέπες σε κάθε πλευρά της φούστας 12,5-13 εκ κάτω από την κορυφή, καλές πλευρές μαζί (βεβαιωνόμαστε ότι οι τσέπες έχουν προσανατολισμό προς τα κάτω). Γαζώνουμε μόνο κατά μήκος των πλευρικών άκρων των τσεπών, εκεί όπου ακουμπούν με τις πλαϊνές πλευρές της φούστας. Τοποθετούμε τα κομμάτια της φούστας καλές πλευρές μαζί και με τσέπες με προσανατολισμό προς τα έξω, και γαζώνουμε κάθε πλευρά, ράβοντας και ολόγυρα από τις τσέπες. Τρυπώνουμε ολόγυρα από την κορυφή της φούστας αφήνοντας 0,5 εκ περιθώριο ραφής πάνω από το τρύπωμα. Τραβάμε ομοιόμορφα το τρύπωμα έτσι ώστε το πλάτος της μέσης της φούστας να ταιριάζει με το φάρδος της μπλούζας. Γυρίζουμε την μπλούζα το μέσα-έξω. Με καλές πλευρές μαζί, τοποθετούμε (όπως φαίνεται στην εικόνα) και καρφιτσώνουμε το κάτω μέρος της μπλούζας στο πάνω μέρος της φούστας. Ράβουμε αφήνοντας 0,5 εκ περιθώριο ραφής και τοποθετώντας το λάστιχο στην κορυφή καθώς ράβουμε. Σιγουρευόμαστε ότι τραβάμε το λάστιχο αρκετά σφιχτά, καθώς γαζώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε την ελαστικότητα που χρειάζεται στην μέση. Τώρα διπλώνουμε το κάτω μέρος του φορέματος κατά 2 εκ το καρφιτσώνουμε και το ράβουμε το στρίφωμα.
Ή
Πηγή : elleapparelblog
====

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER