ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Κυριακή

ΚΟΜΨΟ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟ ΦΟΡΕΜΑ

 κομψό εφαρμοστό φόρεμα
Δεν φαντάζεστε πόσο τόσο γρήγορο και εύκολο είναι στην κατασκευή του ένα ελαστικό εφαρμοστό φόρεμα.

Για αυτό σήμερα ράβουμε εφαρμοστό φόρεμα

που θα μας κάνει να μπούμε στον πειρασμό να ράψουμε ένα εκατομμύριο από αυτά ακόμα! 
Ιδανική εποχή, η άνοιξη και το καλοκαίρι για ένα τέτοιο έργο?  Νομίζω ναι!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ/ (SUBSCRIBE TO MY FEEDS)


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

</!doctype>ΥΛΙΚΑ:
1,5 μ ύφασμα (Επιλέγουμε ελαστικό ύφασμα ώστε να μην χρειάζεται 
να κάνουμε πένσες, αλλά και να εφαρμόζει τέλεια στο σώμα μας) 
Κλωστή
ψαλίδι
καρφίτσες
ραπτομηχανή
μεζούρα

Οδηγίες:
Πάνω στο χαρτί σχεδιασμού τοποθετούμε μια εφαρμοστή μπλούζα διπλωμένη στην μέση και σχεδιάζουμε το περίγραμμά της. Επεκτείνουμε καμπυλωτά προς τα κάτω τις γραμμές μας για να δημιουργήσουμε το φόρεμα
Για να βεβαιωθούμε ότι το φόρεμα μας θα είναι ακριβώς στα μέτρα μας,
παίρνουμε τις μετρήσεις μας (δείτε εδώ πως) και τις καταγράφουμε σε χαρτί. Κάνουμε μια κεντρική γραμμή προς τα κάτω σε όλο το πατρόν 
του φορέματος για να βοηθήσει να υπολογίσουμε τις μετρήσεις σωστά. 
Χρειαζόμαστε ένα πατρόν για εμπρός και πίσω αφού πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ελαστικό ύφασμα. Έχουμε 3 μετρήσεις : στήθος, μέση, περιφέρεια.  Ακολούθως διαιρούμε αυτές τις μετρήσεις με το 4, 
καθώς σχεδιάζουμε το 1/4 του πατρόν. Αφού τελειώσουμε στον σχεδιασμό, ελέγχουμε αν το πατρόν μας συμφωνεί με τις μετρήσεις που έχουμε καταγράψει και αν όχι κάνουμε τις ανάλογες διορθώσεις. Όταν τελειώσουμε με τον σχεδιασμό το πατρόν μας θα μοιάζει με την εικόνα παρακάτω! 


Στην συνέχεια προσθέτουμε τουλάχιστον 2,5 εκ για τα περιθώρια ραφής στη μέση, το στήθος και τους γοφούς, και για τον ποδόγυρο και 1,5 εκ στα μανίκια και το ντεκολτέ. Μπορούμε αν θέλουμε να φυλάξουμε αυτό το πατρόν και 
να το χρησιμοποιήσουμε ξανά και ξανά. Έτσι την επόμενη φορά, θα χρειαστούμε ακόμα λιγότερο χρόνο για την δημιουργία ενός ακόμα φορέματος αφού θα έχουμε έτοιμο το πατρόν μας!

2. Όταν έχουν κοπεί τα εμπρός και πίσω κομμάτια,  ράβουμε τις πλευρές στην μασχάλη, και την ραφή στον ώμο. Εδώ μπορούμε να θυμηθούμε κάποια πράγματα που πρέπει να έχουμε κατά νου όταν ράβουμε ελαστικά υφάσματα.
3. Ευθυγραμμίζουμε τις πλαϊνές ραφές, και κόβουμε όσο βαθιά θέλουμε το μπροστινό και πίσω ντεκολτέ, αφήνοντας 1,5 εκ για το στρίφωμα.
4. Ράβουμε τα μανίκια και τη λαιμόκοψη.
5. Στριφώνουμε τον ποδόγυρο, κάνοντας ένα κρυφό στρίφωμα, ή αν θέλουμε μπορούμε να  τελειώσουμε το στρίφωμα με εξώγαζο.

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.

ΠΗΓΗ cottonandcurls

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner