ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΦΟΡΕΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ

 ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΦΟΡΕΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ
Αυτό το φόρεμα είναι τόσο γρήγορο στο ράψιμο, που σίγουρα θα φτιάξετε περισσότερα από ένα.
Με ένα δε εντυπωσιακό ύφασμα, όπως π.χ. βελούδο, μπορείτε να φορέσετε αυτό το ίδιο φόρεμα ακόμα και για μια ειδική περίσταση.
Τι μπορεί να είναι καλύτερο από ένα κομψό, ελαφρύ φόρεμα; Ράψτε ένα σοφιστικέ, με ασύμμετρο στυλ φόρεμα, που μπορεί να φορεθεί στο γραφείο ή την βραδιά του πρώτου ραντεβού με μια απλή αλλαγή των αξεσουάρ. Αυτό το φόρεμα είναι κατασκευασμένο από ένα σταθερό πλεκτό ύφασμα που είναι κάπως βαρύ και δεν ξεφτάει. Έχει μια σούρα στον έναν ώμο και προδίδει μια ελκυστική σιλουέτα μέσα σε ένα κλασικό φόρεμα θήκη.
Τι θα χρειαστείτε:
Καμπυλόγραμμο
βελόνα για ράψιμο στο χέρι
Ύφασμα, περίπου 1,80 μέτρα
Μεζούρα
χαρτί σχεδιασμού πατρόν
Χάρακα
Ραπτομηχανή
Κλωστή
Φτιάχνουμε το πατρόν
1. Πάρτε τις μετρήσεις σας. Μετρήστε στους ώμους σας, αυτό θα είναι η μέτρηση «Α». Μετρήστε από τους ώμους σας το επιθυμητό μήκος σας, αυτό θα είναι η μέτρηση Β.
2. Σχεδιάστε δύο ορθογώνια. Σχεδιάστε ένα ορθογώνιο που είναι η μισή μέτρηση του Α συν 2,5 εκ  πλάτος και βάλτε ως μέτρηση Β το μήκος, όπως φαίνεται παρακάτω (ορθογώνιο 1). Στην συνέχεια, στα δεξιά του ορθογωνίου 1, σχεδιάστε ένα δεύτερο ορθογώνιο που να είναι το ήμισυ μέτρησης Α συν 25 εκ πλάτος και βάλτε ως μέτρηση Β το μήκος(ορθογώνιο 2). Η κάθετη γραμμή που χωρίζει τα δύο ορθογώνια είναι το κέντρο εμπρός και πίσω. Τα δύο ορθογώνια σχηματίζουν ένα κομμάτι πατρόν.
 ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΦΟΡΕΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΑΤΡΟΝ
3.Σημειώστε τις διαστάσεις σας στο πατρόν, όπως φαίνεται στο διάγραμμα. Χρησιμοποιήστε ένα καμπυλόγραμμο για να προσθέσετε τις καμπύλες μορφοποίησης στις πλευρικές ραφές, ξεκινώντας 18 εκ κάτω από την επάνω άκρη και των δύο πλευρών. Σχεδιάστε το άνοιγμα του ντεκολτέ. Ξεκινήστε το άνοιγμα 7.5 εκ από το αριστερό άκρο και στο τέλος αφήστε 30 εκ από τη δεξιά άκρη. Να είστε βέβαιος ότι το ντεκολτέ είναι συμμετρικό σε κάθε πλευρά της κεντρικής γραμμής. Κάντε τις καμπύλες για τις πλευρικές ραφές πανομοιότυπες σε κάθε πλευρά. Προσθέστε ένα περιθώριο ραφής 1.5 εκ σε όλες τις πλευρές, εκτός από το κάτω μέρος, και όπου θα προσθέσετε ένα περιθώριο ραφής για το στρίφωμα 2.5 εκ.
Ράψτε το φόρεμα.
1.Κόψτε το φόρεμα. Από το πατρόν, κόψτε δύο κομμάτια από ένα σταθερό πλεκτό ύφασμα.
2. Ράψτε τις πλαϊνές ραφές. Με τις καλές πλευρές μαζί και άκρες ευθυγραμμισμένες, ράψτε τις πλευρικές ραφές αφήνοντας 1,5 εκ περιθώριο ραφής και ξεκινώντας 18 εκ από το άνω άκρο. 
 ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΦΟΡΕΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΟΔΗΓΙΕΣ
3. Ράψτε την 7,5 εκ ραφή ώμου. Με τις καλές πλευρές μαζί και τις άκρες ευθυγραμμισμένες, ράψτε τη ραφή ώμου με ένα 1.5 εκ περιθώριο ραφής.
4. Ράψτε τη ραφή ώμου 30 εκ. Με τις καλές πλευρές μαζί και ευθυγραμμισμένες, γαζώνω την μεγαλύτερη (ευρύτερη) ώμοραφή με ένα 1,5 εκ περιθώριο ραφής.
5. Ολοκληρώστε τις άκρες. Γυρίστε μέσα 1,5 εκ σε όλες τις άκρες, εκτός από τον ποδόγυρο, και κάντε εξώγαζο. Γυρίστε κάτω από το στρίφωμα 2,5 εκ, και ράψτε με εξώγαζη ραφή.
6. Κάντε τις πιέτες στο φόρεμα. Διπλώστε πιέτες στη ραφή ώμου των 30 εκ. Συγκεντρώστε το σε περίπου 15 εκ. Ράψτε με το χέρι τις πιέτες στη θέση τους στη ραφή ώμου. 
ΠΗΓΗ craftstylish
================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER