ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΕΝΑ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

 ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
Σημειώστε 2 πράγματα για εμένα : 
Λατρεύω τα φορέματα και είμαι τσιγκούνα.
Φοράω φορέματα σχεδόν τις έξι από τις επτά ημέρες της εβδομάδας.
Δεν είναι ότι μία ημέρα ξαφνικά αποφάσισα να φοράω φορέματα για να αισθάνομαι χαριτωμένη και θηλυκή. Μακριά από εμένα αυτό. Ξοδεύω πολύ χρόνο με το να κάθομαι στο σπίτι, και να ασχολούμαι με το πλέξιμο, το βελονάκι και την ζωγραφική. Ξοδεύω επίσης πολύ χρόνο στο αυτοκίνητο ταξιδεύοντας σε όλη τη χώρα. Και απεχθάνομαι απολύτως την αίσθηση των τζιν γύρω από τα γόνατα μου. Ακόμα και στην σκέψη τους ανατριχιάζω.  α φορέματα είναι τόσο άνετα, μπορώ να κάθομαι στο σπίτι ή να τριγυρίζω στα μαγαζιά, ή ακόμα να οδηγώ και να αισθάνομαι άνετα και χαριτωμένα. Αυτό είναι το καλύτερο. Το μόνο πρόβλημα είναι .. ότι είναι ακριβά! Γι 'αυτό και άρχισα να κάνω τα δικά μου φορέματα και φούστες, για κάτω από 6 ευρώ το καθένα! Εδώ θα βρείτε τις οδηγίες για ένα ψηλόμεσο φόρεμα το οποίο μου κόστισε λιγότερο από 6 ευρώ.
Χρειαζόμαστε κατ' αρχάς ένα μπλουζάκι. Εγώ το αγόρασα 2,5 ευρώ. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο παλιό t-shirt 2,5 - 3 μέτρα ύφασμα που να ταιριάζει χρωματικά. Το αγόρασα με 1 ευρώ το μέτρο. Κόψτε σχεδόν το πάνω μισό της μπλούζας. Το πόσο πραγματικά θα κόψετε είναι δική σας απόφαση. Ανάλογα με το μέγεθος του στήθους σας, και  πόσο κοντό θέλετε το φόρεμά σας. Όσο μικρότερο είναι το επάνω κομμάτι, τόσο κοντύτερο το φόρεμά σας θα είναι.(Έκοψα το δικό μου κάπως κοντό,  ουπς!). Για το κάτω μέρος του φορέματος σας πάρτε το ύφασμα και τυλίξτε το γύρω από τη μέση σας περίπου 1 και μισή φορές, και το κόβουμε σε ευθεία γραμμή. Συνήθως το ύφασμα όταν το αγοράζετε είναι ήδη διπλωμένο, αν θέλετε λοιπόν δεν το ξεδιπλώνετε.  Με αυτό τον τρόπο έχετε στον ποδόγυρο το είδος του στριφώματος που ονομάζουμε  φούσκα, δηλαδή στο στρίφωμα έχουμε την τσάκιση του υφάσματος.  Έτσι δεν χρειάζεται στρίφωμα στο κάτω μέρος καθόλου, και το εσωτερικό θα μοιάζει με το εξωτερικό. Ποτέ δεν μετρώ, ποτέ δεν χρησιμοποιώ πατρόν ... Συγγνώμη αν αυτό φαίνεται ανόητο!
 ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Στη συνέχεια διπλώστε το ύφασμα σας στο μισό. Να θυμάστε ότι είναι ήδη διπλωμένο, έτσι ώστε τώρα είναι διπλωμένο στα τέσσερα, δημιουργώντας μια φούστα. Ράψτε την πλαϊνή πλευρά. (Θα υπάρχουν τέσσερα στρώματα του υφάσματος στο ράψιμο.) Τώρα έχετε μια μεγάλη ορθογώνια φούστα. (Ράβετε το πάνω μέρος, όχι το στρίφωμα φούσκα) Θα δημιουργήσουμε μία σούρα σαν βολάν. Κάντε ένα απλό γαζί στο πάνω μέρος της φούστας. Για να γίνει η σούρα στην φούστα κρατάτε την κλωστή στην μία άκρη και να τραβάτε το ύφασμα.
Βεβαιωθείτε ότι τα βολάν στην φούστα είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα και αρκετά χαλαρά. Γυρίστε την φούστα το μέσα προς τα έξω, όπως απεικονίζεται.
Στη συνέχεια καρφιτσώστε το μπλουζάκι και την φούστα μαζί.
Βεβαιωθείτε ότι στο σημείο που ενώνετε την φούστα με το μπλουζάκι έχετε τις καλές πλευρές μαζί. Ράψτε τη φούστα με την μπλούζα με μία ίσια ραφή. 
Αφαιρέστε τις καρφίτσες και το φόρεμα είναι έτοιμο! Τώρα για το ζωνάρι. Κόψτε μια λωρίδα από το ύφασμα που περίσσεψε, περίπου διπλάσια από το φάρδος που θέλετε να έχει το ζωνάρι. Διπλώστε στη μέση κατά μήκος, έτσι ώστε η τυπωμένη πλευρά να είναι στραμμένη προς τα μέσα. Και ράβω μέχρι τις πλευρές.
Γυρίστε το με την καλή πλευρά έξω για να τελειώσετε τις άκρες, και είστε έτοιμοι! Το ζωνάρι δεν είναι πραγματικά ραμμένο πάνω στο φόρεμα, είναι αφαιρούμενο και δένει με φιόγκο στην πλάτη. Θα μπορούσατε πάντα να χρησιμοποιήσετε μια κανονική ζώνη ή κάποιο άλλο ύφασμα για τη ζώνη! Αυτό το φόρεμα βγήκε λίγο κοντύτερο από ό, τι μου αρέσει κανονικά. Αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αφήνοντας  στην κορυφή της μπλούζας λίγο περισσότερο μήκος. Το φόρεμα σε χρόνο μου πήρε περίπου 30 λεπτά για να το κάνω. Κόστισε περίπου 6 ευρώ συνολικά. 
ΠΗΓΗ talk2thetrees
=============

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER