ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

Η ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΠΕΝΣΙΛ ΦΟΥΣΤΑ

Η ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΠΕΝΣΙΛ ΦΟΥΣΤΑ
Η ευκολότερη πένσιλ φούστα που μπορούμε να ράψουμε.
Οι πένσιλ φούστες γίνονται πολύ γρήγορα και εύκολα, κοστίζουν ελάχιστα και είναι ιδανικές για κάθε εποχή του χρόνου, καθώς μπορούν να φορεθούν παντού. Στην δουλειά, στην βόλτα, στα μαγαζιά, στο σπίτι. Επειδή είναι πολύ άνετες μπορούν να φορεθούν από το πρωί ως το βράδυ.
Σήμερα, λοιπόν θα δούμε πως να ράψουμε πένσιλ φούστα, εύκολα και γρήγορα.
ΥΛΙΚΑ
Θα χρειαστούμε τα ακόλουθα:
1/2 με 3/4 μέτρα ζέρσεϊ ύφασμα (εξαρτάται από το μέγεθός μας)
Κλωστή
Ψαλίδι
Καρφίτσες
Μαρκαδόρο ραπτικής
Ραπτομηχανή
Χρησιμοποιούμε ως πατρόν μια άλλη πένσιλ φούστας που έχουμε και κόβουμε το εμπρός και πίσω, προσθέτοντας 1 εκ στα πλαϊνά και από 5 εκ πάνω και κάτω για περιθώρια ραφής.
Βεβαιωνόμαστε ότι η ελαστικότητα του υφάσματος είναι οριζόντια και όχι κάθετη. Με τις καλές πλευρές μαζί τρυπώνουμε τις πλαϊνές ραφές αφήνοντας 1 εκ περιθώριο ραφής. Προβάρουμε την φούστα να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι καλά. Αν πραγματικά όλα είναι ικανοποιητικά, πηγαίνουμε στην ραπτομηχανή μας και γαζώνουμε τις πλαϊνές ραφές. Καρικώνουμε με μία ζιγκ-ζαγκ ραφή ή κοπτοράπτη (αν έχουμε) τις άκρες και φυσικά μόνο αν θέλουμε μιας και τα πλεκτά υφάσματα δεν ξεφτούν.
Διπλώνουμε την μέση στην κορυφή της φούστας δύο φορές, 2,5 εκ την φορά και γαζώνουμε την μέση. Επειδή το ύφασμα είναι ελαστικό δεν χρειάζεται καν να βάλουμε φερμουάρ ή λάστιχο στην μέση. Παρ όλα αυτά εάν εσείς επιθυμείτε να βάλετε λάστιχο, το περιθώριο που έχουμε αφήσει στην κορυφή σας το επιτρέπει. Έτσι απλά αφήστε ένα άνοιγμα 5 εκ όταν γαζώνετε την μέση, στην συνέχεια κόψτε το λάστιχο σύμφωνα με την μέτρηση της μέσης σας. Περάστε από το άνοιγμα το λάστιχο με την βοήθεια μίας παραμάνας, ράψτε τις άκρες του λάστιχου μαζί και κατόπιν κλείστε το άνοιγμα ράβοντας το με το χέρι. 
Γυρίζουμε το μέσα έξω και σιδερώνουμε.
Μετράμε και στριφώνουμε στο επιθυμητό μήκος, διπλώνοντας πάλι δύο φορές το ύφασμα.
Σιδερώνουμε και τελειώσαμε.
Είδατε τελικά πόσο εύκολο ήταν; Είναι ένα τέλειο έργο για τις αρχάριες φίλες μας για να εξασκηθούν στην ραπτική.
============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER