ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Δευτέρα

Η ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΠΕΝΣΙΛ ΦΟΥΣΤΑ

 Η ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΠΕΝΣΙΛ ΦΟΥΣΤΑ
Η ευκολότερη πένσιλ φούστα που μπορούμε να ράψουμε.
Οι πένσιλ φούστες γίνονται πολύ γρήγορα και εύκολα, κοστίζουν ελάχιστα και είναι ιδανικές για κάθε εποχή του χρόνου, καθώς μπορούν να φορεθούν παντού. Στην δουλειά, στην βόλτα, στα μαγαζιά, στο σπίτι. Επειδή είναι πολύ άνετες μπορούν να φορεθούν από το πρωί ως το βράδυ.
Σήμερα, λοιπόν θα δούμε πως να ράψουμε πένσιλ φούστα, εύκολα και γρήγορα.

ΥΛΙΚΑ
Θα χρειαστούμε τα ακόλουθα:
1/2 με 3/4 μέτρα ζέρσεϊ ύφασμα (εξαρτάται από το μέγεθός μας)
Κλωστή
Ψαλίδι
Καρφίτσες
Μαρκαδόρο ραπτικής
Ραπτομηχανή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ/ (SUBSCRIBE TO MY FEEDS)


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!</!doctpe>

Χρησιμοποιούμε ως πατρόν μια άλλη πένσιλ φούστα που έχουμε και κόβουμε το εμπρός και πίσω, προσθέτοντας 1 εκ στα πλαϊνά και από 5 εκ πάνω και κάτω για περιθώρια ραφής. Βεβαιωνόμαστε ότι η ελαστικότητα του υφάσματος είναι οριζόντια και όχι κάθετη. Με τις καλές πλευρές μαζί τρυπώνουμε τις πλαϊνές ραφές αφήνοντας 1 εκ περιθώριο ραφής. Προβάρουμε την φούστα να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι καλά. Αν πραγματικά όλα είναι ικανοποιητικά, πηγαίνουμε στην ραπτομηχανή μας και γαζώνουμε τις πλαϊνές ραφές. Καρικώνουμε με μία ζιγκ-ζαγκ ραφή ή κοπτοράπτη (αν έχουμε) τις άκρες και φυσικά μόνο αν θέλουμε μιας και τα πλεκτά υφάσματα δεν ξεφτούν.
 https://everydaysew.blogspot.com/2017/04/blog-post_40.html
Διπλώνουμε την μέση στην κορυφή της φούστας δύο φορές, 2,5 εκ την φορά και γαζώνουμε την μέση όπως βλέπουμε στην εικόνα. Επειδή το ύφασμα είναι ελαστικό δεν χρειάζεται καν να βάλουμε φερμουάρ ή λάστιχο στην μέση. Παρ όλα αυτά εάν εσείς επιθυμείτε να βάλετε λάστιχο, το περιθώριο που έχουμε αφήσει στην κορυφή σας το επιτρέπει. Έτσι απλά αφήστε ένα άνοιγμα 5 εκ όταν γαζώνετε την μέση, στην συνέχεια κόψτε το λάστιχο σύμφωνα με την μέτρηση της μέσης σας. Περάστε από το άνοιγμα το λάστιχο με την βοήθεια μίας παραμάνας, ράψτε τις άκρες του λάστιχου μαζί και κατόπιν κλείστε το άνοιγμα ράβοντας το με το χέρι. Γυρίζουμε το μέσα έξω και σιδερώνουμε.
Μετράμε και στριφώνουμε στο επιθυμητό μήκος, διπλώνοντας πάλι δύο φορές το ύφασμα. Σιδερώνουμε και τελειώσαμε.
 Η ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΠΕΝΣΙΛ ΦΟΥΣΤΑ 2
Είδατε τελικά πόσο εύκολο ήταν; Είναι ένα τέλειο έργο για τις αρχάριες φίλες μας για να εξασκηθούν στην ραπτική.

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.
ΠΗΓΗ ΕΔΩ

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner