ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΜΙΝΙ ΦΟΥΣΤΑ

 ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΜΙΝΙ ΦΟΥΣΤΑ
ΝΑΙ, Ναι!!!
Μπορείτε να την φοράτε και να πέσετε στην πισίνα ή ακόμα και να κολυμπήσετε. Η φούστα αυτή από νεοπρέν είναι παντός καιρού.
Νεοπρέν:
Δεν είναι πολλά χρόνια που μπήκε στην ζωή μας σαν ύφασμα το neoprene, το οποίο εκ πρώτης όψεως δεν έχει την φινέτσα και ευλυγισία των υφασμάτων, Ζωικής ή φυτικής προέλευσης αλλά ούτε των γνωστών και ευρέως διαδεδομένων χημικής προέλευσης  (συνθετικών) υφασμάτων όπως το Ρεγιόν - βισκόζη, η Λύκρα, το Πολυεστέρ κλπ, που χρησιμοποιούνται στη ραπτική.
Το νεοπρέν (ελαστικό υλικό με μεγάλες αντοχές για βιομηχανική χρήση) δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1930 για να αντικαταστήσει το καουτσούκ. Στην ουσία το νεοπρέν είναι συνθετικό λάστιχο με τις ιδιότητες του φυσικού. Για πρώτη φορά την δεκαετία '50 χρησιμοποιείται για τη κατασκευή μιας στολής για surfers.  Έχει αντοχή στο λάδι, στα χημικά, στη φωτιά, είναι ελαφρό και αγκαλιάζει το σώμα συγκρατώντας τη θερμότητά του - κατεξοχήν υλικό για δύτες, σέρφερ κ.λ.π.
Πρόσφατα, το λάνσαραν οι απανταχού fashionistas και έγινε sporty chic χάρη σε ονόματα όπως Chanel, Balenciaga, Prada. Τέλειο για κάθε κορίτσι αλλά και αγόρι που θέλει να είναι μέσα στη μόδα.
Βρήκα αυτήν την εντυπωσιακή και χαριτωμένη φούστα στο Fab Art DIY και δεν άντεξα στον πειρασμό να μην την μοιραστώ μαζί σας. Πραγματικά μου αρέσει πάρα πολύ και θεωρώ ότι είναι ιδανική για πολλά νέα και μεγαλύτερα κορίτσια. Ας δούμε λοιπόν μαζί πως να
ράψουμε μια μίνι φούστα
από νεοπρέν. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, καθώς λόγω ελαστικότητας του υφάσματος δεν χρειάζεται φερμουάρ ή κουμπιά, αλλά ούτε και στριφώματα. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι, το πόσο εύκολο είναι να βρεθεί στην ελληνική αγορά ένα υλικό σαν το νεοπρέν. Βέβαια υπάρχουν πάντα και τα γνωστά μεγάλα site ηλεκτρονικού εμπορίου από τα οποία μπορούμε να προμηθευτούμε τα πάντα.
Υλικά:
τουλάχιστον 2 μέτρα ύφασμα νεοπρέν  γύρω 0,5 εκατοστών πάχους
χαρτί σχεδιασμού
ένα μολύβι
ψαλίδι
καρφίτσες
ραπτομηχανή
βελόνα και κλωστή
Οδηγίες
1. Σχεδιάζουμε στο χαρτί και στη συνέχεια κόβουμε το πατρόν. Σημειώστε ότι το σχήμα δεν είναι σε κλίμακα, οπότε δεδομένου αυτού, θα καταλήξει να είναι μεγαλύτερο από ένα A4 φύλλο.  Έτσι απλά το σχεδιάζουμε σε χαρτί και
βεβαιωνόμαστε ότι οι διαστάσεις είναι ίδιες. Μπορεί επίσης να θέλουμε να το τροποποιήσουμε ελαφρώς προς το μήκος με την προσθήκη μερικών εκατοστών
στο ευρύτερο μέρος του πατρόν στο κάτω μέρος.
 ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΜΙΝΙ ΦΟΥΣΤΑ ΟΔΗΓΙΕΣ
2. Βρίσκουμε πόσα κομμάτια πατρόν μας χρειάζονται. Είναι 10 εκατοστά στο πάνω μέρος (το μέρος που πηγαίνει γύρω από τη μέση μας), έτσι ώστε αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να βρούμε πόσα κομμάτια χρειάζονται για να καλύψουν γύρω τη μέση μας. Ας μην ξεχνάμε ότι θα χάσουμε κάποια εκατοστά όταν ράψουμε τις ραφές, για αυτό ίσως χρειαστεί να κοπεί ένα επιπλέον κομμάτι. Κόβουμε τον αριθμό των παραλληλόγραμμων που μας χρειάζονται από νεοπρέν, λίγο μεγαλύτερα από το πατρόν.
3. Τα τοποθετούμε μαζί και να καρφιτσώνουμε το πατρόν στην κορυφή.
4. Κόβουμε ακολουθώντας το σχήμα του πατρόν.
5. Φροντίζουμε να ταιριάζει απόλυτα με το πατρόν.
6. Τοποθετώντας τις ανάποδες πλευρές μαζί, καρφιτσώνουμε δύο κομμάτια από νεοπρέν μαζί.
7. Καρφιτσώνουμε το υπόλοιπο στις άκρες σε όλη τη διαδρομή γύρω.
8. Ράβουμε όλες τις πλευρές μαζί την μία με την άλλη, φροντίζοντας για την ενίσχυση της αρχής και του τέλος της ραφής.
9. Δεν θα χρειαστεί φερμουάρ, γιατί είναι ελαστικό το ύφασμα και μας επιτρέπει να περάσουμε την φούστα από το κεφάλι και το στήθος μας, ώστε να σταθεί στην μέση μας.
Τι άλλο μπορούμε να ράψουμε με νεοπρέν;
Και τι δεν μπορούμε. Πάρτε μια ιδέα σερφάροντας στο pinterest.
ΠΗΓΗ fabartdiy
======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER