ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΤΕ ΤΣΑΝΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ "on-the-go"

 ΤΣΑΝΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΤΕ ΤΣΑΝΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ "on-the-go".
Ένα από τα καλύτερα πράγματα στις γιορτές είναι η ευκαιρία να συγκεντρωθεί η οικογένεια με τους φίλους της γύρω από ένα όμορφο τραπέζι γεμάτο με παραδοσιακά εδέσματα.
Αν μαγειρική είναι ένα από τα ταλέντα σας, είναι σίγουρο ότι ένα ή και περισσότερα από αυτά τα εδέσματα, είναι δικές σας δημιουργίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο πονοκέφαλος είναι που και πως θα μεταφέρεις τα εδέσματα που έφτιαξες. Επιπλέον κάποιες φορές θα πρέπει να κρατήσουν τη θερμοκρασία τους. Για αυτό σήμερα παρουσιάζουμε το "on-the-go". Μια τσάντα μεταφοράς φαγητοδοχείων που μπορεί να κρατήσει την θερμοκρασία στο πιάτο σας κατά την μεταφορά. Αγκαλιάζει το ταψί σας και στον σχεδιασμό περιλαμβάνει μια εύχρηστη εσωτερική τσέπη. Φτιάχνουμε αυτήν την τσάντα και στη συνέχεια, τυλίγουμε ένα ταψί που έχετε γεμίσει με λαχταριστά σπιτικά κεράσματα και εμπρός για το σπίτι των φίλων που μας περιμένουν!
Η τσάντα αυτή μπορεί να γίνει όσο μεγάλη ή όσο μικρή θέλουμε. Ας υποθέσουμε ότι γίνεται για ένα ταψί 22 x 33 εκ. Πρέπει να μετρήσετε το σκεύος σας και να υπολογίσετε επίσης τα τέσσερα «φτερά» που θα καλύπτουν το σκεύος. Βλέπουμε ένα παράδειγμα διατάσεων και όλα τα βήματα. Το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι να προσαρμόσουμε τις διαστάσεις ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στο σκεύος μας. Βεβαίως καλό θα ήταν να πειραματιστούμε πρώτα σε χαρτί ή σε κάποιο άλλο φθηνό ύφασμα πριν προχωρήσουμε στην τελική εφαρμογή. Μερικές φορές, το να έχουμε κάνει ακόμη και μίνι-δείγματα από χαρτί κουζίνας για να εξασφαλίσουμε ότι διαστάσεις μας είναι σωστές, έχει αποδειχτεί σωτήριο.
Υλικά
1,50 μ x 1,20 μ φάρδος χοντρό βαμβακερό ύφασμα με σχέδιο για την εξωτερική πλευρά και την τσέπη του μεταφορέα.
1,50 μ x 1,20 μ φάρδος χοντρό βαμβακερό ύφασμα μονόχρωμο για την εσωτερική πλευρά.
1,50 μ x 1,20 μ φάρδος θερμομονωτική βάτα.
40 εκ Velcrο μαύρο.
1,80 μ x 3 εκ φάρδος βαμβακερούς ιμάντες.
Κόψιμο
 ΤΣΑΝΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ
Από το ύφασμα για το εξωτερικό και την τσέπη, κόψτε τα ακόλουθα κομμάτια:
ΕΝΑ 70 εκ x 90 εκ ορθογώνιο
ΕΝΑ 20 εκ x 15 εκ πλάτος ορθογώνιο για την τσέπη<
Από το ύφασμα για το εσωτερικό, κόψτε τα ακόλουθα:
ΕΝΑ 70 εκ x 90 εκ ορθογώνιο
Από την θερμομονωτική βάτα, κόψτε
ΕΝΑ 70 εκ x 90 εκ ορθογώνιο
Κόψτε ένα κομμάτι από τον ιμάντα 1,63 μ. μήκος.
Κόψτε τις εγκοπές στις γωνίες.
Τοποθετήστε το εσωτερικό ορθογώνιο με την καλή πλευρά προς τα κάτω. Τοποθετήστε το εξωτερικό ορθογώνιο με την καλή πλευρά προς τα κάτω πάνω στο εσωτερικό κομμάτι. Ευθυγραμμίστε τις τέσσερις πλευρές και των δύο στρωμάτων. Διπλώστε τα δύο κομμάτια στη μέση κατά μήκος έτσι τώρα μετρούν 90 εκ x 35 εκ και το εσωτερικό κομμάτι τώρα αντιμετωπίζει την καλή πλευρά.
Βεβαιωθείτε ότι τα στρώματα σας εξακολουθούν ακόμη ευθυγραμμισμένα ωραία και επίπεδα.
Σημειώστε την πρώτη γωνία και κόψτε.
Θα πρέπει να είναι 22 εκ πάνω από την κάτω οριζόντια πλευρά και 18 εκ από την πλαϊνή κάθετη πλευρά. Βεβαιωθείτε ότι οι μετρήσεις σας σχηματίζουν μια τέλεια ορθή γωνία (γωνία 90 °).
Μπορείτε να σχεδιάσετε γραμμές σας με ένα στυλό για ύφασμα ή μολύβι ως οδηγός κοπής. Κόψτε την εγκοπή της γωνίας σε όλα τα στρώματα, διατηρώντας τις γραμμές κοπής σας ίσες. Χρησιμοποιήσαμε ένα περιστροφικό κόφτη. Αυτή η γωνία θα πρέπει επίσης να είναι 22 εκ από την κάτω άκρη, αλλά θα πρέπει να είναι 33 εκ από την πλευρική ακμή. Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ακριβή 90˚ γωνία. Γυρίστε το ύφασμα να κόψτε το απέναντι γωνία. Όταν το ανοίξετε, θα πρέπει να έχετε ένα σταυρό με δύο γωνίες που είναι 22 εκ x 18 εκ και δύο γωνίες που είναι 22 εκ x 33 εκ.
Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και για την θερμομονωτική βάτα. Τοποθετήστε τη θερμική βάτα με την καλή πλευρά προς τα κάτω (γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω) στην επιφάνεια εργασίας σας. Τοποθετήστε το εξωτερικό ύφασμα από την καλή πλευρά πάνω του. Τοποθετήστε το εσωτερικό ύφασμα καλή πλευρά προς τα κάτω πάνω από όλα. Τώρα έχετε ένα τριών στρωμάτων σάντουιτς. Γαζώνουμε όλες τις πλευρές εκτός από ένα κομμάτι περίπου 15 εκ για το γυρίσουμε το μέσα έξω. Κατά το γάζωμα αφήνουμε πάντα 1 εκ περιθώριο ραφής. Γυρίστε το κομμάτι με την καλή πλευρά έξω από το ανοιχτό άκρο και σιδερώστε καλά. Με χάρακα ή με ταινίες σχεδιάστε παράλληλες γραμμές στο ύφασμα κατά πλάτος ανά 10 εκ.
Γαζώστε στις γραμμές που σχεδιάσατε πριν, δίνοντας μία όψη καπιτονέ για καλύτερη συνοχή μεταξύ των υφασμάτων.
 ΤΣΑΝΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΡΧΙΚΗ
Τσέπη
Με την ίδια λογική ετοιμάστε και την τσέπη, δηλαδή δημιουργείστε ένα τριών στρωμάτων σάντουιτς. Γαζώστε ολόγυρα αφήνοντας άνοιγμα για το γύρισμα. Γυρίστε από την καλή πλευρά, σπρώξτε τις γωνίες έτσι ώστε να είναι ωραίες και αιχμηρές και σιδερώστε. Τοποθετήστε την στο μακρύ άκρο του σταυρού και γαζώστε την πάνω στο κυρίως σώμα της τσάντας. Τοποθετείστε τα velcro όπως βλέπετε στις εικόνες και γαζώστε τα για να παραμένουν σταθερά στην θέση τους.
Τοποθετήστε τα χερούλια. Πάρτε τον ιμάντα και ενώστε τον χρησιμοποιώντας ένα πολύ σφιχτό ζιγκ ζαγκ. Επαναλάβετε 3 φορές για ασφάλεια. Τοποθετήστε τον επάνω στην τσάντα όπως βλέπετε στην εικόνα. Καρφιτσώστε τον για να παραμείνει στην θέση του. Γαζώστε όπως δείχνουμε στην παρακάτω εικόνα. Και τελειώσατε...
Πηγή sew4home
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER