ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΧΙ ΦΟΥΣΤΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ


ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΧΙ ΦΟΥΣΤΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ
Σήμερα είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα μοιραστώ μαζί σας τον τρόπο να ράψουμε μόνες μας μία maxi-φούστα σε 10-λεπτά. Σοβαρά, ναι!!!.
Είναι τόσο απλό!
Πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να πάρουμε την μέτρηση της μέσης μας και το μήκος μετρώντας από την μέση μας μέχρι τον αστράγαλο συν 3εκ.
ΥΛΙΚΑ
ύφασμα κατά προτίμηση jersey
μεζούρα,
λάστιχο,
ψαλίδι,
ραπτομηχανή και
παραμάνα.
Απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας το ύφασμα διπλωμένο στην μέση και σημειώνουμε τις μετρήσεις της μέσης και του μήκους και κόβουμε.
Κρατάμε το ύφασμα διπλωμένο στην μέση και γαζώνουμε σε όλο το μήκος του. Όταν θα έχουμε τελειώσει το γάζωμα θα μοιάζει με ένα τεράστιο σωλήνα. Δηλαδή κάνουμε μόνο μία ραφή.
Αναπόφευκτα, όταν γαζώνετε (λόγω της ελαστικότητας) το ένα άκρο θα είναι μακρύτερο από το άλλο. Μην ανησυχείτε γι 'αυτό! Όποια άκρη είναι άνιση, θα την κλείσουμε μέσα στο τούνελ που θα γαζώσουμε για να περάσουμε το λάστιχο στη μέση. Το λάστιχο που θα χρησιμοποιήσετε, θα το διπλώσετε μέσα στο ύφασμα αφήνοντας ένα περιθώριο 0,5 εκ προς την ανάποδη πλευρά του υφάσματος σας. Γαζώστε σχεδόν σε όλη τη διαδρομή γύρω από η κορυφή της φούστα σας για να κάνετε ένα τούνελ. (αυτή είναι η δεύτερη και τελευταία ραφή). Αφήνετε ένα μικρό άνοιγμα μόνο για να περάσετε το λάστιχο.
Μετρήστε γύρω από την μέση σας (στο σημείο όπου το λάστιχο θα κάθεται) και αφαιρέστε περίπου 2-3 εκ. Κόψτε στην μέτρηση αυτή το λάστιχο σας.
Περάστε στην παραμάνα στην μία άκρη του λάστιχου και στην συνέχεια σπρώξτε την μέσα στο τούνελ που έχετε ήδη δημιουργήσει.
Όταν το ελαστικό βγει στο άλλο άκρο, αφού βεβαιωθείτε ότι δεν έχει στρίψει στο εσωτερικό του τούνελ ράψτε τις δύο άκρες μαζί με ζιγκ ζαγκ ραφή. Ράψτε το άνοιγμα δια μέσω του οποίου περάσατε το λάστιχο. Δοκιμάστε την φούστα σας .. και
ετοιμαστείτε να καταπλήξετε τους φίλους σας με την εξυπνάδα και την απλότητα του έργου σας !!
Αλλά .... για ένα λεπτό!!!
Το στρίφωμα;
Μήπως ξεχάσατε το στρίφωμα;
Ναι ξέρω. Το Jersey δεν ξεφτάει !!!
Δεν χρειάζεται λοιπόν να σκοτώνεις το χρόνο σου για να κάνεις το στρίφωμα. Τώρα βέβαια η απόφαση είναι δική σου. Αν θέλεις το κάνεις, αν δεν θέλεις δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αυτό ήταν!!!
ΠΗΓΗ sewcaroline
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER