ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΥΡΩΤΗ ΦΟΥΣΤΑ

 ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΥΡΩΤΗ ΦΟΥΣΤΑ
Σήμερα θα φτιάξουμε μία φούστα σταυρωτή απλά και γρήγορα.
Ξεκινάμε με ένα κομμάτι ύφασμα 130 εκ φάρδος Χ 60 εκ. μήκος. Σε αυτό το σημείο έχουμε 2 επιλογές. Η πρώτη είναι να φτιάξουμε μία φούστα απλή, καθημερινή, χρησιμοποιώντας ένα ζέρσεϊ ύφασμα ή κάποιο άλλο καλό ύφασμα όπως σατέν και να ράψουμε μία φούστα που θα μπορούμε να φοράμε σε επίσημες εμφανίσεις μας. Αυτό είναι καθαρά θέμα δικής μας επιλογής μας.
Επιλογή πρώτη : ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΥΡΩΤΗ ΦΟΥΣΤΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ
Στρογγυλεύουμε τις κάτω άκρες, γυρίζουμε 3-4 εκ. (Φυσικά, εννοείτε ότι δεν είναι απαραίτητο εάν δεν θέλουμε να στρογγυλέψουμε τις άκρες.)
Στην αριστερή πλευρά σημειώνουμε μια κάθετη γραμμή στα 10 εκ για να δημιουργήσουμε την μόστρα, όταν θα κλείσει το σταύρωμα.
Διπλώνουμε την μόστρα αριστερά και γαζώνουμε. Σημειώνουμε ένα σημείο στα 20 περίπου εκ δεξιά, εκεί που θα ακουμπήσει το σταύρωμα. Στην συνέχεια σημειώνουμε 5 σημεία αριστερά και 5 σημεία δεξιά, και δημιουργούμε πιετάκια, τα οποία πρέπει να είναι κατανεμημένα ομοιόμορφα και σε ίσες αποστάσεις από το κέντρο πίσω. Κάνουμε τα στριφώματα γυρίζοντας δύο φορές από 1 εκ στην πλαϊνή δεξιά πλευρά και πάλι γυρίζοντας δύο φορές από 2 εκ για το στρίφωμα του ποδόγυρου, σιδερώνουμε. Κλείνουμε τις πιέτες στο επάνω μέρος της φούστας και καρικώνουμε ώστε να παραμένουν στην θέση τους, σιδερώνουμε πάλι. Πάμε στην ραπτομηχανή μας και γαζώνουμε την πλαϊνή πλευρά και τον ποδόγυρο.
Για να τελειώσουμε την φούστα, δημιουργούμε ένα ζωνάκι μήκους 2 μέτρων με φάρδος 5 εκ,(τελειωμένο 2 εκ). Διπλώνουμε το ζωνάκι κατά μήκος με τις καλές πλευρές μαζί, το σιδερώνουμε και το γαζώνουμε. Το γυρίζουμε από την καλή και κάνουμε τα τελειώματα τις άκρες του. Στην συνέχεια το γαζώσουμε πάνω στο μεγάλο κομμάτι, και έχουμε πλέον την σταυρωτή μας φούστα.
Επιλογή δεύτερη :
Χρησιμοποιούμε καλύτερο και περισσότερο ύφασμα καθώς θέλουμε να έχουμε την δυνατότητα, να έχουμε δύο σε ένα και φούστα αλλά και φόρεμα σε ένα ρούχο. Στην προηγούμενη επιλογή είχαμε 1,30 Χ 60εκ, σε αυτήν εδώ την επιλογή καλό θα ήταν το ύφασμα μας να έχει διαστάσεις 1,50 Χ 90εκ.
Το ζωνάκι που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να έχει μήκος 2,5 μ και φάρδος 40 εκ, ώστε τελειωμένο να είναι ένα ζωνάρι 20 εκ.
Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία όπως στην προηγούμενη επιλογή και αφού τελειώσουμε με το ζωνάκι και το γαζώσουμε επάνω στο μεγάλο κομμάτι μας, το δένουμε σε ένα κομψό φιόγκο.
Αααα!!!! Να μην ξεχάσω να σας πω, ότι το μήκος μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το μήκος που εσείς θα επιθυμούσατε για την φούστα σας.
Και το σπουδαιότερο, αντί για φούστα μπορείτε να το φορέσετε και σαν στράπλες φόρεμα αν δέσετε τα ζωνάκια πάνω από το στήθος σας.
Μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές, όπως να προσθέσουμε κουμπιά μπροστά, να κάνουμε επίσης μπροστά λοξό κόψιμο και πολλές ακόμα παραλλαγές.
===============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER