ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Παρασκευή

ΦΟΥΣΤΑ ΣΑΚΟΣ

 ΦΟΥΣΤΑ ΣΑΚΟΣ
Ράβω φούστα που χρειάζεται λιγότερο από ένα μέτρο ύφασμα. 
Είναι το αγαπημένο μου στυλ φούστας. Νομίζω ότι αν φορεθεί σωστά αναδεικνύει την μέση και αυτό μου αρέσει. Όμως εκτός από αυτό, είναι μία πολύ εύκολη στην κατασκευή της φούστα, χρειάζεται λίγο ύφασμα, άρα είναι και οικονομική και βεβαίως δεν χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες στην ραπτική, μιας και έχει μόνο κάποια ίσια γαζιά και το κυριότερο από όλα είναι ότι χρειάζεται ελάχιστος χρόνος για να ραφτεί.
Ας φτιάξουμε μία,

Υλικά
1 μέτρο ύφασμα
λάστιχο
ψαλίδι
κλωστή
μεζούρα 
καρφίτσες
σίδερο
Πρώτα παίρνουμε τα μέτρα μας. 
Βάζουμε την μεζούρα γύρω από το μεγαλύτερο σημείο της περιφέρειας μας. Διαιρούμε στην μέση και προσθέτουμε 6,5 εκ. Αποφασίζουμε το μήκος και προσθέτουμε σε αυτό 12 εκ. Η πρώτη μέτρηση είναι το πλάτος και η δεύτερη το μήκος. Κόβουμε 2 κομμάτια που ανταποκρίνονται σε αυτές τις διαστάσεις. Τα τοποθετούμε το ένα επάνω στο άλλο με τις καλές πλευρές μαζί και γαζώνουμε τις πλαϊνές ραφές. Όπως είναι από την ανάποδη γυρίζουμε στην κορυφή 9 εκ ύφασμα και σιδερώνουμε. Γαζώνουμε σε όλο το μήκος του υφάσματος που γυρίσαμε, δημιουργώντας έτσι ένα τούνελ που θα περάσει το λάστιχο. 
Αφήνουμε ένα άνοιγμα 2-3 εκ. 
Από την ραφή αυτή μετράμε προς την τσάκιση (επάνω μέρος) 3 εκ. Κάνουμε ένα νέο γαζί γύρω - γύρω. Μετράμε πόσο λάστιχο χρειαζόμαστε και κόβουμε αφήνοντας ένα περιθώριο για να το ράψουμε. Με την παραμάνα τώρα το περνάμε στο τούνελ που έχουμε δημιουργήσει νωρίτερα. 
 ΦΟΥΣΤΑ ΣΑΚΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ 1
Αφού περάσουμε το λάστιχο, το ράβουμε με ζιγκ ζαγκ ραφή. Κλείνουμε ράβοντας το άνοιγμα που είχαμε αφήσει για να περάσει το λάστιχο. Γυρίζουμε το στρίφωμα 3 εκ επάνω και γαζώνουμε.
 ΦΟΥΣΤΑ ΣΑΚΟΣ 2
Φτιάχνουμε μια ζώνη με κάποιο ύφασμα που ταιριάζει χρωματικά. Ή μπορούμε να την φορέσουμε με κάποια δερμάτινη ζώνη που ήδη έχουμε. 
Τελειώσαμε!!!
Ώρα να πάμε για καφέ με τις φίλες μας

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.
Πηγή sewcaroline

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner