ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΤΡΟΝ

 
Χρειαζόμαστε:
·                   1/2μ των 1,40μ πλάτος ύφασμα για το μπούστο και τα μανίκια
·                   έως 1,20μ ύφασμα για τη φούστα
·                   1/3 - 1/2μ ύφασμα για την ζώνη (επιλογές που συζητούνται παρακάτω)
Πρόσθετες πληροφορίες ραπτικής / συμβουλές:
Όταν γαζώνετε πλεκτά ή ελαστικά χρησιμοποιήστε στρογγυλή βελόνα αυξήστε το μήκος βελονιάς σας με τουλάχιστον μια σκάλα. (Για την ραπτομηχανή μου το φυσιολογικό είναι 2.5 και το ανεβάζω στο 3.)
Το ειδικό ποδαράκι βοηθά το ύφασμα να τεντώνει ελάχιστα.
Το πατρόν περιέχει περιθώριο ραφής 1/2 εκ εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά.
(Θα χρησιμοποιήσετε ένα περιθώριο ραφής 1 εκ όταν συνδέσετε τη φούστα στο μπούστο.)
Δείτε προσεκτικά τις φωτογραφίες, θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε την διαδικασία.
Βήμα 1:
Συναρμολογήστε το πατρόν και κόψτε τα βασικά κομμάτια.
Κατεβάστε το πατρόν εδώ και αποθηκεύστε το στον υπολογιστή σας. Άνοιγμα με adobe acrobat reader και εκτυπώστε το από εκεί, απενεργοποιώντας όλες τις επιλογές μορφοποίησης. Εκτυπώστε το κομμάτι του μπούστο δύο φορές. (Ένα για μπροστά και ένα για πίσω.) Συναρμολογήστε το πατρόν ενώνοντας τιςάκρες των γκρι γραμμών και συνδυάζοντας τες με τις μπλε κουκκίδες / γράμματα. Τοποθετήστε τα κομμάτια του πατρόν στην τσάκιση του υφάσματος και κόψτε
ένα μπροστινό μπούστο,
ένα πίσω μπούστο,
2 μανίκια και
την μόστρα του λαιμού.
Να είστε βέβαιοι να μεταφέρετε τα σημάδια του πατρόν στα μανίκια.
Για την φούστα, κόβουμε 2 κομμάτια στην τσάκιση:
Μέγεθος 4: Μήκος: 41.30, πλάτος (στην τσάκιση) 47
(έτσι θα έχετε 2 τεμάχια 41.30 ύψος επί 94 πλάτος.)
Μέγεθος 5: Μήκος: 43.80, πλάτος (στην τσάκιση) 47.62
Μέγεθος 6: Μήκος: 46.35,  πλάτος (στην τσάκιση) 48.25
Μέγεθος 7: Μήκος: 48.90,  πλάτος (στην τσάκιση) 48.90
Μέγεθος 8: Μήκος: 51.44,  πλάτος (στην τσάκιση) 49.53
Για τη ζώνη: Έχουμε 2 επιλογές:
Κόβουμε 2 κομμάτια υφάσματος: 90,20 εκ πλάτος και 15,20 εκ ψηλό. Αυτό χρησιμοποιεί 1/3 μ υφάσματος, αλλά θα έχετε μια ραφή στη μέση ζώνης ή κόβουμε 3 τεμάχια, 64,80 από 15,20 εκ. Δεν θα έχετε ραφή στο κέντρο της ζώνης, αλλά απαιτείται 1/2 μ υφάσματος.
Βήμα 2:
Συναρμολόγηση μπούστου και επικόλληση μανικιών.
Τοποθετήστε τα εμπρός και πίσω κομμάτια του μπούστου, καλές πλευρές μαζί. Ράψτε κατά μήκος των ραφών των ώμων, 1/2 εκ από την άκρη.
Σημαδέψτε το κέντρο στην κορυφή των μανικιών. Τρυπώστε από το ένα σημάδι του πατρόν έως το άλλο σημάδι, 1/2 εκ από την άκρη.
Χαλαρά σουρώστε την κορυφή του μανικιού. Αφήστε τις κλωστές χαλαρές ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε όμορφα την σούρα όταν καρφιτσώσετε.
Απλώστε το μπούστο επίπεδα, με την καλή πλευρά προς τα πάνω. Στη συνέχεια, με τις καλές πλευρές μαζί, ταιριάξετε το κέντρο του μανικιού με την ραφή του ώμου και καρφιτσώστε την κορυφή του μανικιού στο άνοιγμα της μασχάλης. Μπορεί να χρειαστεί να χαλαρώσετε ή να σφίξτε την σούρα σας για να κάνετε το μανίκι να ταιριάξει τέλεια στο άνοιγμα της μασχάλης. Ράψτε το μανίκι στο μπούστο.
Μοιάζει με αυτό όταν το αναποδογυρίσετε. Επαναλάβετε για το άλλο μανίκι.
Τοποθετείστε τις πλευρικές ραφές του μπούστου και του μανικιού μαζί και ράβετε κατά μήκος της άκρης. (και τις δύο πλευρές.)
Για το στρίφωμα των μανικιών, θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε την διπλή βελόνα, διπλώστε μέσα 1/2 εκ, σιδερώστε και γαζώστε.
Βήμα 3:
Μπάσκα λαιμόκοψης.
Διπλώστε την μπάσκα στη μέση (όπως φαίνεται παρακάτω) και πατήστε με το σίδερο.
Ανοίξτε την μόστρα, διπλώστε στην αντίθετη πλευρά, με καλές πλευρές μαζί, και ράβουμε κατά μήκος της μικρής πλευράς. Γυρίζουμε το ύφασμα με καλές πλευρά προς τα έξω και αναδιπλώνουμε κατά μήκος της τσάκισης.
Χωρίζουμε τη μόστρα σε τέσσερα ίσα τμήματα και τα σημειώνουμε με μια καρφίτσα.
Χωρίζουμε το ντεκολτέ σε 4 ίσα τμήματα και σημειώνουμε με καρφίτσες. Κρατάμε στο μυαλό τους ότι οι ραφές στους ώμους μπορεί να μην είναι στο κέντρο, λόγω του ότι το ντεκολτέ  μπροστά είναι χαμηλά.
Ευθυγραμμίστε τις άκρες της μπάσκας με την λαιμόκοψη του μπούστου και καρφιτσώστε την στη θέση της.
Ράβουμε, αφήνοντας ένα περιθώριο ραφής 1/2 εκ, τεντώνοντας τη μπάσκα καθώς γαζώνουμε, προσέχοντας να μην τεντώσει το ντεκολτέ του μπούστου. Ελέγχουμε αν στρώνει καλά. Αν θέλουμε κάνουμε ένα εξώραφο.
Βήμα 4:
Συναρμολόγηση και σύνδεση φούστας.
Τοποθετούμε τα κομμάτια της φούστας με καλές πλευρές μαζί και ράβουμε κατά μήκος των πλευρών. Καρικώνουμε με κοπτοράπτη, ζιγκ-ζαγκ ραφή ή κόβουμε με καρικοψάλιδο για να μην ξεφτούν.
Τρυπώνουμε κατά μήκος της κορυφής της φούστας, 1/4 εκ από την κορυφή. Τραβάμε τις κλωστές για να δημιουργήσουμε την σούρα στην κορυφή της φούστας μέχρι να αποκτήσει το ίδιο πλάτος με το κάτω μέρος του μπούστου.
Με καλές πλευρές μαζί, τοποθετούμε στην κορυφή της φούστας, το κάτω μέρος του μπούστου, καρφιτσώνουμε σε όλη τη διαδρομή.
Ράβουμε αφήνοντας περιθώριο ραφής 1/4 εκ.
Στριφώνουμε το κάτω μέρος της φούστας αφήνοντας περιθώριο ραφής (Διπλώνουμε μέσα από 1/2 εκ σιδερώνουμε, διπλώνουμε άλλη μία φορά 1/2 εκ. σιδερώνουμε ξανά και ράβουμε το στρίφωμα.)
Βήμα 5:
Συναρμολόγηση ζώνης.
Για να συνδέσουμε τη ζώνη θα μπορούσαμε να την ράψουμε στη θέση της από τις πλαϊνές ραφές ή να δημιουργήσουμε μια θηλιά ζώνης με νήμα κεντήματος.
Τώρα μπορείτε να θαυμάστε το έργο σας.
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER