banner Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μας

...Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μας,γραφτείτε στους αναγνώστες μας. Στο κάτω μέρος της σελίδας κάντε κλικ στο "Παρακολούθηση", για να μην χάνετε καμία ανάρτησή μας και ταυτόχρονα μας βοηθάτε να συνεχίσουμε. Σας ευχαριστούμε!!! ...

Πέμπτη

ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Οι πολυθρόνες σκηνοθέτη που είχα στον κήπο ήταν παλιές, το ύφασμα βρώμικο και φθαρμένο και με λίγα λόγια μου προκαλούσαν θλίψη. Αποφάσισα λοιπόν μιας και έρχεται η άνοιξη να κάνω κάτι για αυτές. 
Λοιπόν, ότι και να είναι, "αυτό" θέλω να είναι κάτι δραστικό για τις παραμελημένες πολυθρόνες σκηνοθέτη μου. Δεν ήθελα να τις πετάξω. Ρεαλιστικά, μπορούν εύκολα να παραμείνουν άλλα 20 έτη στην υπηρεσία μου. Ήδη τις έχω μία εικοσαετία. Μου αρέσουν πολύ γιατί είναι άνετες και βολικές. Αυτές οι τέσσερις έχουν ήδη υποστεί έναν-δυο διαφορετικούς μετασχηματισμούς στη μεγάλη διάρκεια ζωής τους και τώρα αυτό το μαύρο και λευκό ριγέ ύφασμα φαίνεται να είναι ακαταμάχητο. Είναι αρκετά βαρύ και γερό και κάνει για αυτήν την δουλειά. Έτσι, ήρθε η ώρα για να ξεκινήσουμε. Από απόσταση, δεν φαίνονται και τόσο άσχημες. Αλλά σε μία περισσότερο προσεκτική εξέταση τα σημάδια του χρόνου είναι φανερά. Κοιτώντας προσεκτικά βλέπεις ξεφτισμένη μπογιά, αποχρωματισμό και κηλίδες.
Έτσι, πρώτον, τα ξύλα χρειάζονται επισκευή. 
και φυσικά τέσσερις θέσεις.
Απλώνω μία θήκη, ώστε να έχω το σχέδιο σαν οδηγό. Ξηλώνω τις πλαϊνές ραφές και το ανοίγω τελείως.
Το τοποθετώ επάνω στο νέο μου ύφασμα και κόβω την μία πλευρά, στη συνέχεια διπλώνω και κόβω την άλλη, έτσι ώστε οι καμπύλες να είναι ίδιες. Γύρισα ένα μικρό στρίφωμα στην κορυφή και τον πυθμένα και γάζωσα με ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μήκος της κανονικής βελονιάς. Στη συνέχεια ψαλιδίζω την καμπύλη έτσι ώστε να μπορεί να ραφτεί χωρίς πρόβλημα και όταν σιδερωθεί να είναι επίπεδη. Το σιδέρωσα πάλι. Μετά ξανά. Και το γάζωσα.
Αυτές οι μικρές ζάρες σιδερώνονται εύκολα. Ωχ, ξέχασα να αναφέρω ότι είχα καρικώσει όλες τις πλευρές. Στην άκρη της βάσης του καθίσματος, γύρισα πάνω 2,5 εκατοστά, σιδέρωσα, και γάζωσα 1,25 εκατοστά από την γυρισμένη άκρη. Σε δύο πολυθρόνες μου, υπήρχαν τούνελ για να περνάει μέσα ένας πίρος που μπαίνει μέσα σε ένα κανάλι στο πλαίσιο της πολυθρόνας για να ασφαλίσετε το κάθισμα στη θέση του.
Το τούνελ για την πίσω υποστήριξη ήταν το επόμενο βήμα. Γύρισα πάνω 0,5 εκατοστά, και ακόμη άλλα 6 εκατοστά για να σχηματίσω το τούνελ.
κανα μια διπλή σειρά ραφών για τη ενίσχυση.
Τέλος, γάζωσα σε όλη την κορυφή του τούνελ.
Έτσι, τελειώσαμε τις υπέροχες νέες ριγέ θέσεις.

Στην συνέχεια έβαψα τις πολυθρόνες για να απαλείψω τα σημάδια του χρόνου. Νομίζω ότι θα ήταν πιο εύκολο αν είχα ένα σημείο όπου θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω σπρέι βαφής αντί για πινέλο. Παρ΄όλα αυτά, τελικά, τις έβαψα. 
Με δύο στρώσεις δείχνουν πολύ καλύτερα.
Τώρα θα συναρμολογήσω τα καθίσματα. Για τις δύο μεγαλύτερες πολυθρόνες 
χωρίς τον πίρο στη βάση του καθίσματος, θα χρησιμοποιήσω μαύρες πρόκες ταπετσαρίας για να εξασφαλίσω το κάθισμα στη θέση του.
Σύντομα όλες οι πολυθρόνες τελείωσαν. Τώρα είναι ώρα για καφέ.
Και ορίστε!!! Η άνοιξη ήδη βρίσκεται στην αυλή μου.

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.

Πηγή libbyslifestyle
Επισκεφθείτε μας στο Facebook : evergreen perfect SEW