ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Οι πολυθρόνες σκηνοθέτη στον κήπο ήταν παλιές, το ύφασμα βρώμικο και φθαρμένο και με λίγα λόγια προκαλούσαν θλίψη. Έτσι λοιπόν μιας και έρχεται η άνοιξη πρέπει κάτι να γίνει για αυτές.
Λοιπόν, ότι και να είναι, "αυτό" πρέπει να είναι κάτι δραστικό για τις παραμελημένες πολυθρόνες σκηνοθέτη. Δεν πρέπει να πεταχτούν. Ρεαλιστικά, μπορούν εύκολα να παραμείνουν άλλα 20 έτη εν υπηρεσία . Ήδη υπάρχουν μία εικοσαετία. Είναι άνετες και βολικές. Αυτές οι τέσσερις έχουν ήδη υποστεί έναν-δυο διαφορετικούς μετασχηματισμούς στη μεγάλη διάρκεια ζωής τους και τώρα αυτό το μαύρο και λευκό ριγέ ύφασμα φαίνεται να είναι ακαταμάχητο. Είναι αρκετά βαρύ και γερό και κάνει για αυτήν την δουλειά. Έτσι, ήρθε η ώρα για να ξεκινήσουμε. Από απόσταση, δεν φαίνονται και τόσο άσχημες. Αλλά σε μία περισσότερο προσεκτική εξέταση τα σημάδια του χρόνου είναι φανερά. Κοιτώντας προσεκτικά βλέπεις ξεφτισμένη μπογιά, αποχρωματισμό και κηλίδες.
Τα ξύλα χρειάζονται επισκευή και φυσικά οι τέσσερις θέσεις.
Απλώνουμε μία θήκη, ώστε να έχουμε το σχέδιο σαν οδηγό. Ξηλώνουμε τις πλαϊνές ραφές και το ανοίγουμε τελείως.
Το τοποθετούμε επάνω στο νέο μας ύφασμα και κόβουμε την μία πλευρά, στη συνέχεια διπλώνουμε και κόβουμε την άλλη, έτσι ώστε οι καμπύλες να είναι ίδιες. Γυρίζουμε ένα μικρό στρίφωμα στην κορυφή και τον πυθμένα και γαζώνουμε με ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μήκος της κανονικής βελονιάς. Στη συνέχεια ψαλιδίζουμε την καμπύλη έτσι ώστε να μπορεί να ραφτεί χωρίς πρόβλημα και όταν σιδερωθεί να είναι επίπεδη. Σιδερώνουμε πάλι. Μετά ξανά. Και το γαζώνουμε.
Αυτές οι μικρές ζάρες σιδερώνονται εύκολα. Μην ξεχάσετε να καρικώσετε όλες τις πλευρές. Στην άκρη της βάσης του καθίσματος, γυρίζουμε πάνω 2,5 εκατοστά, σιδερώνουμε, και γαζώνουμε 1,25 εκατοστά από την γυρισμένη άκρη. Σε δύο πολυθρόνες, υπήρχαν τούνελ για να περνάει μέσα ένας πίρος που μπαίνει μέσα σε ένα κανάλι στο πλαίσιο της πολυθρόνας για να ασφαλίσει το κάθισμα στη θέση του.
Το τούνελ για την πίσω υποστήριξη ήταν το επόμενο βήμα. Γυρίζουμε πάνω 0,5 εκατοστά, και ακόμη άλλα 6 εκατοστά για να σχηματίσουμε το τούνελ.
Κάνουμε μια διπλή σειρά ραφών για τη ενίσχυση.
Τέλος, γαζώνουμε σε όλη την κορυφή του τούνελ.
Έτσι, τελειώσαμε τις υπέροχες νέες ριγέ θέσεις.
Στην συνέχεια βάφουμε τις πολυθρόνες για να απαλείψουμε τα σημάδια του χρόνου. Τελικά θα είναι πιο εύκολο αν βρούμε ένα σημείο όπου θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπρέι βαφής αντί για πινέλο.  
Με δύο στρώσεις δείχνουν πολύ καλύτερα.
Τώρα θα συναρμολογήσουμε τα καθίσματα. Για τις δύο μεγαλύτερες πολυθρόνες χωρίς τον πίρο στη βάση του καθίσματος, θα χρησιμοποιήσουμε μαύρες πρόκες ταπετσαρίας για να εξασφαλίσουμε το κάθισμα στη θέση του.
Σύντομα όλες οι πολυθρόνες τελείωσαν. 
Τώρα είναι ώρα για καφέ.
Και ορίστε!!! 
Η άνοιξη ήδη βρίσκεται στην αυλή.
Πηγή libbyslifestyle
==============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER