ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Πέμπτη

ΔΑΝΤΕΛΕΝΙΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ

 ΔΑΝΤΕΛΕΝΙΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ
Μαθαίνοντας πώς να κάνουμε τα εσώρουχα μας είναι μια τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων. 
Αυτά τα χειροποίητα δαντελένια εσώρουχα προσφέρουν πολλά οφέλη.  Όχι μόνο κοστίζουν ελάχιστα σε σχέση με αυτά  που πωλούνται στα καταστήματα, αλλά είναι και πολύ εύκολο να γίνουν. Αυτές οι οδηγίες για το πώς να κάνουμε τα εσώρουχα μας, μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε τα εσώρουχα που μας αρέσουν στο δικό μας σπίτι. Μόλις δείτε αυτές τις οδηγίες, θα διαπιστώσετε ότι το να κάνουμε εσώρουχα δεν είναι καθόλου δύσκολο και ο χρόνος που χρειάζεται είναι ελάχιστος. Τότε θα σας πιάσει μανία και θα θέλετε εσώρουχα σε όλα τα χρώματα και βεβαίως θα φτιάξετε πολλά για να κάνετε και δωράκια στις φίλες και γνωστές που σίγουρα θα ενθουσιαστούν και θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το δώρο σας. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μερικά μέτρα δαντέλα στο αγαπημένο μας χρώμα και λίγες ώρες από το χρόνο μας.
ΥΛΙΚΑ
Ελαστική δαντέλα. - συνιστάται 10-15εκ πλάτος 
Αντιστοίχου χρώματος κλωστή
Ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα
  Ραπτομηχανή 

Ας ξεκινήσουμε…
1. Τοποθετούμε τηνδαντέλα μας πάνω στην επιφάνεια εργασίας. 
 ΔΑΝΤΕΛΕΝΙΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΠΑΤΡΟΝ
Τοποθετούμε το πατρόν μας στην κορυφή, ευθυγραμμίζοντας το μακρύ κάτω άκρο του πατρόν με το ένα άκρο της δαντέλας. Κόβουμε ένα κομμάτι.
 ΔΑΝΤΕΛΕΝΙΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΠΑΤΡΟΝ ΣΤΗΝ ΔΑΝΤΕΛΑ
2. Παίρνουμε το κομμένο κομμάτι και το απλώνουμε μπρούμυτα στην υπόλοιπη δαντέλα, έτσι ώστε και οι δύο καλές πλευρές να είναι μαζί. Χρησιμοποιούμε το πρώτο κομμάτι δαντέλα που έχουμε κόψει ως πατρόν για να κόψουμε το κομμάτι για την άλλη πλευρά. Με την τοποθέτηση των υφασμάτων καλές πλευρές μαζί, μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι έχουμε δύο κομμάτια ακριβώς ίδια.
3. Χρησιμοποιήστε το μικρό κομμάτι πατρόν για να κόψουμε ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα για επένδυση.
4. Βάζουμε μαζί τα κομμάτια δαντέλας με καλές πλευρές μαζί και καρφιτσώνουμε τα δύο κομμάτια κατά μήκος των καμπύλων πλευρών. Ταιριάζουμε τις άκρες της δαντέλας προσεκτικά και στη συνέχεια γαζώνουμε, κατά μήκος των δύο καμπύλων χρησιμοποιώντας μια ζιγκ-ζαγκ βελονιά, Κάνουμε αυτό για τις δύο πλευρές. 
5. Κρατάμε το ύφασμα καλές πλευρές μαζί και ταιριάζουμε τις δύο τετραγωνισμένες άκρες.  Γαζώνουμε κατά μήκος αυτής της ραφής.
6. Μπορούμε τώρα να γυρίσουμε το  εσώρουχο μας με την καλή πλευρά προς τα έξω και να δοκιμάσουμε την εφαρμογή του. Αν το βρούμε λίγο χαλαρό, μπορούμε να γαζώσουμε και πάλι λίγο πιο μέσα από τις υπάρχουσες ραφές και στη συνέχεια να κόψουμε οτιδήποτε περισσεύει.
7. Τώρα καρφιτσώνουμε την επένδυση πάνω στο κέντρο στον καβάλο. Η επένδυση είναι ελαφρώς πιο κυρτή στο μπροστινό άκρο, πιο επίπεδη στο πίσω μέρος. Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε το μπροστινό από το πίσω μέρος του, να θυμόμαστε ότι το πίσω μέρος θα έχει μακρύτερη ραφή από το κέντρο, γιατί έχει να πάει πάνω από στρογγυλεμένο μέρος μας (οπίσθια μας) στο πίσω μέρος. Χρησιμοποιούμε καρφίτσες για να το κρατήσουμε στη θέση του.
8. Ράβουμε κατά μήκος της κάθε μεγάλης πλευράς με ένα ζιγκ-ζαγκ. Μετά ράβουμε τις μπροστινές και πίσω ραφές αν και αυτό είναι προαιρετικό.
Τελειώσαμε!!!

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.

ΠΗΓΗ so-sew-easy

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner