ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ!

WELCOME BOX

WELCOME!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την ραπτική και όχι μόνο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ρίξτε μιά ματιά στις αναρτήσεις μας και θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Πέμπτη

ΜΕΤΑΠΟΙΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΤΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΣΕ PEPLUM

 ΜΕΤΑΠΟΙΩ ΑΝΤΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΣΕ PEPLUM
Υποθέτω ότι δεν μπορώ να κρύψω την αδυναμία μου στο peplum. Το λατρεύω. Θεωρώ ότι είναι η επιτομή της γυναικείας κομψότητας. Λοιπόν, αποφάσισα να αναδιαμορφώσω αυτή τη φορά ένα μεγάλο αντρικό μπλουζάκι. Θέλω να πω ... άλλο ένα!!! Οπότε όπως καταλαβαίνετε

μεταποιούμε αντρική μπλούζα σε peplum.

όλη η διαδικασία πήρε περί τα 45 λεπτά.  Βλέποντας στο τέλος το καταπληκτικό αποτέλεσμα αυτής της μεταποίησης πολύ φοβάμαι ότι οι ντουλάπες των κακόμοιρων συζύγων μας βρίσκονται σε κίνδυνο.

ΥΛΙΚΑ:
Μεγάλο αντρικό μπλουζάκι
Καρφίτσες
Ψαλίδι
Κλωστή
Ραπτομηχανή
 ΜΕΤΑΠΟΙΩ ΑΝΤΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΣΕ PEPLUM ΟΔΗΓΙΕΣ
ΟΔΗΓΙΕΣ:
1. Ξηλώνουμε το στρίφωμα στο κάτω μέρος (αν χρειαζόμαστε περισσότερο μήκος) και το σιδερώνουμε.
2. Κόβουμε σε 2 ή 3 κομμάτια, το πρώτο πρώτο κομμάτι που κόβουμε θα πρέπει να είναι στο ύψος του αφαλού μας, ή αν θέλετε στο ύψος της μέσης. 
Το δεύτερο θα το κόψουμε μόνο αν θέλουμε το κάτω μέρος να έχει πολύ σούρα 
(όμως αν το πουκάμισό σας, αν είναι πολύ μεγάλο μπορεί να έχετε αρκετό και να μην χρειαστεί περισσότερο). Αν χρειαστεί κόβουμε στη μέση την λωρίδα που κόψαμε νωρίτερα. Προσωπικά προτιμώ να δουλεύω με πολύ μεγάλες μπλούζες 
ώστε να μην χρειάζεται να ψηλώνω το στρίφωμα και στο τέλος να πρέπει να το στριφώνω πάλι,αλλά ούτε να κόβω δύο λωρίδες γιατί πιστεύω ότιοι πολλές σούρες δημιουργούν μεγάλο όγκο να τονίζουν την κοιλιά.
3. Προβάρετε το πάνω μέρος και στενέψτε το ώστε να είναι σχεδόν εφαρμοστό και ταυτόχρονα άνετο. Σημαδεύω και κόβω ότι περισσεύει και μετά γαζώνω τις νέες ραφές στα πλαϊνά και τα μανίκια.
4. Πιάνοντας μαζί τις πλευρικές ραφές και τις ραφές των ώμων και κόψτε την λαιμόκοψη. Στριφώστε τον λαιμό. Σε περίπτωση που σας αρέσει, το αφήνετε ως έχει. 
5. Αν στο βήμα 2 έχετε κόψει δύο λωρίδες, ανοίγετε τις πλευρικές ραφές και ενώνετε τα δύο κομμάτια σε μία πολύ μακριά λωρίδα. Στη συνέχεια, ράψτε τις δύο άκρες της λωρίδας μαζί. 
6. Σουρώστε ούτως ώστε να ταιριάζει την μέση σας, προσέχοντας μόνο ταυτόχρονα, να χωράει να περάσει από το ευρύτερο σημείο του άνω μέρους του σώματος σας (όπως το στήθος σας).
7. Καρφιτσώστε στο πάνω μέρος της μπλούζας την λωρίδα με τη πλευρά που την έχετε σουρώσει με τις καλές πλευρές μαζί, και γαζώστε τα μαζί με μία ζιγκ ζαγκ βελονιά. Η ζιγκ ζαγκ βελονιά θα επιτρέψει στην μπλούζα να τεντώσει λίγο πάνω στο στήθος, ώστε να περνάει άνετα, αλλά θα εξακολουθεί να ταιριάζει σφιχτά γύρω από τη μέση σας. Μπορείτε επίσης να θέλετε να προσθέσετε λάστιχο στην ένωση της μπλούζας με την λωρίδα. Στριφώνετε αν χρειάζεται και τελειώσατε.

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και βεβαίως προτείνω να επισκεφτείτε την πηγή.  Εκεί θα βρείτε πολλές σαν την παρούσα, ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο "πηγή" στο κάτω μέρος, όπου θα σας μεταφέρει αυτόματα στην πρωτότυπη ιστοσελίδα.

ΠΗΓΗ cottonandcurls

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner