ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΣΕΝΤΟΝΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

 ΣΕΝΤΟΝΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ
source : google
Μετατρέψτε ένα πανωσέντονο σε εφαρμοστό κατωσέντονο με λάστιχο σε 10 λεπτά.
Χρειάζεστε ένα εφαρμοστό κατωσέντονο με λάστιχο; 
Εδώ θα δείτε πώς να μετατρέψετε το επίπεδο πανωσέντονο σε ένα εφαρμοστό κατωσέντονο με λάστιχο το οποίο θα αγκαλιάζει το στρώμα σας και θα παραμένει σταθερό στην θέση του.
Πόσες φορές δεν ξυπνάμε το πρωί και το κατωσέντονο έχει φύγει από την θέση του και έχει γίνει ένα κουβάρι. Πόσο δε περισσότερο τα σεντόνια στα κρεβάτια των παιδιών μας.  Μην αναφερθούμε δε, για το πως γίνεται το σεντόνι στις περιπτώσεις που τα παιδιά μας ξυπνούν σε μεγάλα κέφια και αρχίζουν τον μαξιλαροπόλεμο επάνω στο κρεβάτι. Τότε πραγματικά το κατωσέντονο είναι το μεγαλύτερο θύμα της μάχης αυτής. Βέβαια το καλό νέο είναι ότι στην αγορά κυκλοφορούν πολλά σεντόνια με λάστιχο, αλλά το κακό νέο είναι ότι είναι δύσκολο να βρούμε αυτό που θα ταιριάζει γάντι στο στρώμα μας. Γιατί λοιπόν να μην φτιάξουμε τα δικά μας ακολουθώντας τις οδηγίες που θα σας δώσουμε, όταν μάλιστα δεν είναι καθόλου δύσκολο, χρειάζεται ελάχιστος χρόνος,  δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες στην ραπτική και φυσικά είναι πολύ-πολύ οικονομικότερα σε σχέση με τα σεντόνια με λάστιχο που πωλούνται στην αγορά.
ΥΛΙΚΑ
Σεντόνι
50-60 εκ λάστιχο περ. 2 εκ φάρδος (θα χρησιμοποιήσετε το 1/4 του λάστιχου σε κάθε γωνία)
ΜΟΝΟ ΚΡΕΒΑΤΙ
Συνήθως αυτά τα κρεβάτια έχουν μήκος 2 μέτρα και φάρδος 90 εκ. 
Τα σεντόνια για τα μονά κρεβάτια συνήθως έχουν μήκος 2,60 μ και φάρδος 1,60 μ.  Οι διαστάσεις του στρώματος είναι περίπου 1,98 μήκος, 88 φάρδος και 25 εκ ύψος.  
1. Και τώρα κάνουμε τις αριθμητικές πράξεις. Αφαιρούμε την διάσταση του σεντονιού από την διάσταση του στρώματος. Έτσι έχουμε για το μήκος 2,60 -1,98 = 62 εκ  και φάρδος 1,60 - 88 = 72. Ο αριθμός που χρειαζόμαστε είναι ο μικρός, δηλαδή το 62 εκ.  Διαιρώντας αυτόν τον αριθμό με το 2 = 31 εκ, 
έχουμε τον μαγικό αριθμό το 31 εκ. Σε κάθε γωνία του σεντονιού θα κόψουμε ένα τετράγωνο που οι όλες οι πλευρές του θα είναι 31 εκ. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχουμε ένα εφαρμοστό κατωσέντονο με λάστιχο το οποίο θα αγκαλιάζει το στρώμα σας θα παραμένει σταθερό στην θέση του και θα ταιριάζει ωραία το στρώμα σας.
 ΣΕΝΤΟΝΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΑΤΡΟΝ
Εάν υπάρχει πολύ ύφασμα που διπλώνει κάτω από το στρώμα κόψτε το για να μην σας δυσκολεύει όταν βάζετε το σεντόνι στο στρώμα.
2. Μετά την κοπή των τετραγώνων πιάστε  τα άκρα Α και Β να και γαζώστε μαζί τις 2 αυτές εσωτερικές πλευρές κάνοντας μια τσέπη σε κάθε γωνιά του σεντονιού σας.
 ΣΕΝΤΟΝΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΑΤΡΟΝ 2
3. Ράψτε το λάστιχο στο στρίφωμα στην άκρη κάθε γωνίας του σεντονιού, τραβάτε το λάστιχο ελαφρά καθώς γαζώνετε.
 ΣΕΝΤΟΝΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΠΙΣΩ
Τώρα έχετε ένα σεντόνι με λάστιχο στις γωνίες. Είναι έτοιμο να το τοποθετήσετε στο κρεβάτι σας όπου μπορείτε να κοιμηθείτε ή να αρχίσετε να πηδάτε επάνω του χωρίς τον φόβο να φύγει από την θέση του και να κουβαριαστεί. Δείξαμε την διαδικασία σε μονό σεντόνι. Εσείς μπορείτε με την ίδια διαδικασία να φτιάξετε σεντόνια με λάστιχο και για διπλά κρεβάτια ή όποιο άλλο μέγεθος θέλετε. Βεβαίως μπορείτε και να αγοράσετε ύφασμα και να ράψετε μόνες σας τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σας με ύφασμα της αρεσκείας και της ποιότητας που εσείς προτιμάτε. Βαμβακερά, λινά, σατέν ή με όποιο άλλο ύφασμα σας αρέσει.
=============

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλές οδηγίες.
    Μια μικρή διόρθωση μόνο, αφαιρούμε τη διάσταση του στρώματος από του σεντονιού.
    Και μια ερώτηση, στο φάρδος έχουμε 10 εκατοστά περισσότερο από ότι στο μήκος. Δεν τα αφαιρούμε για να είναι το ίδιο παντού;
    Είμαι σε αυτή τη διαδικασία με τα σεντόνια μου και ήταν πολύ χρήσιμη η ανάρτηση.
    Μπράβο καιι καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά πρέπει να είναι το ίδιο παντού. Ευχαριστώ και Καλή Επιτυχία. Όταν τελειώσεις ανάρτησε μερικές φωτό. Καλό σου βράδυ!!!

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER