ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΕ ΥΦΑΣΜΑ

5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΕ ΥΦΑΣΜΑ

Πώς να μεταφέρετε σχέδια κεντήματος σε ύφασμα εύκολα και τέλεια.

Η μεταφορά σχεδίων κεντήματος στο ύφασμα είναι το πρώτο βήμα για όμορφα κεντήματα. Βρείτε το σχέδιο κεντήματος, αντιγράψτε το στο ύφασμά σας και ξεκινήστε την εργασία σας.
Μερικές φορές η απλή μεταφορά των σχεδίων δεν είναι αρκετή. Υπάρχουν οι γραμμές πλέγματος που χρησιμοποιούνται σε διασταυρούμενες ραφές, κεντήματα σε καμβά κ.λπ. Το πλεονέκτημα αυτών των πλεγμάτων είναι ότι μπορείτε απλά αντιγράφοντας να λάβετε ένα ακριβές αντίγραφο του σχεδίου.
Τα σχέδια σταυροβελονιάς που διατίθενται στα καταστήματα δίνουν ακριβή γραφήματα με χρώματα που φέρουν την ένδειξη (οι απλές γραμμές πλέγματος είναι ιδανικές για απλά σχέδια αλλά με διαφορετικές αποχρώσεις χρωμάτων χρειάζεστε αυτές τις χρωματικές σημάνσεις) - και έχουν σύμβολα που δείχνουν το χρώμα κάθε σημείου.

Διαφορετικές μέθοδοι μεταφοράς σχεδίων κεντήματος

1 ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
Η ελεύθερη σχεδίαση με τη βοήθεια ενός μολυβιού ή υδροδιαλυτής πένας πάνω στο ύφασμα είναι η ευκολότερη μέθοδος μεταφοράς των σχεδίων κεντήματος. Είναι καλύτερα να κρατάτε το ύφασμα τεντωμένο στο στεφάνι κεντήματος όταν σχεδιάζετε την εικόνα.
Απλά σχέδια μπορούν να σχεδιαστούν ακόμη και από εκείνους που πιστεύουν ότι δεν μπορούν να σχεδιάσουν. Πρέπει να φτιάχνετε σταθερές γραμμές αντί για τρεμάμενες ή διακεκομμένες γραμμές με το μολύβι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασημένια μολύβια σε σκούρα υφάσματα

2 ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΕ ΚΑΡΜΠΟΝ.
Μην συγχέετε το καρμπόν κατάλληλο για ύφασμα με το κανονικό καρμπόν γραφείου. Εάν χρησιμοποιήσετε καρμπόν γραφείου θα γεμίσετε το ύφασμα σας με μουτζούρες, αλλά αυτό θα αποφευχθεί με το καρμπόν υφάσματος Αυτή είναι μια πολύ κατάλληλη μέθοδος ακόμη και για πολύ περίπλοκα σχέδια. Υπάρχει καρμπόν υφάσματος σε πολλά χρώματα - τα κοινά χρώματα είναι κόκκινο, πράσινο, κίτρινο, μπλε και λευκό. Πρέπει να χρησιμοποιείτε τα ανοιχτόχρωμα σε σκούρο ύφασμα και σκούρα σε ανοιχτόχρωμα υφάσματα για να είναι ορατό το σχέδιο.
Τα σημάδια θα εξαφανιστούν μετά από πλύσιμο. Με το κέντημα, ακόμη και αν παραμείνουν κάποια σημάδια, αυτά θα κεντηθούν.

Τρόπος μεταφοράς χρησιμοποιώντας καρμπόν.
Τοποθετήστε το ύφασμα σε σκληρή, επίπεδη και λεία επιφάνεια.
Τοποθετήστε το καρμπόν με την πλευρά του άνθρακα προς τα κάτω, επάνω στο ύφασμα όπου θέλετε να μεταφέρετε το σχέδιο.
Κρατήστε το χαρτί με το σχέδιο πάνω από καρμπόν. Μπορείτε να το καρφιτσώσετε στο ύφασμα για να αποτρέψετε την κίνησή του.
Ξεπατικώστε το σχέδιο με ένα μολύβι σταθερά αλλά απαλά.

3 ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ ΕΚΤΥΠΩΤΗ
Αυτό περιλαμβάνει 2 τρόπους - ένας τρόπος είναι η μεταφορά των σχεδίων που εκτυπώνονται στο χαρτί χρησιμοποιώντας εκτυπωτή λέιζερ. Αυτό μεταφέρεται με θερμότητα στο ύφασμα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της μελάνης λέιζερ μεταφέρεται στο ύφασμα. Αλλά το μειονέκτημα είναι ότι όταν δημιουργείτε πολύπλοκα σχέδια αυτό μπορεί να μην λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά.

Ο δεύτερος τρόπος περιλαμβάνει την εκτύπωση του υφάσματος χρησιμοποιώντας εκτυπωτή inkjet. Το ύφασμα πρέπει να έχει τη διάσταση που γίνεται αποδεκτή στον εκτυπωτή. Το μειονέκτημα είναι ότι τα σημάδια που δημιουργούνται από το μελάνι του εκτυπωτή μπορεί να είναι μόνιμα και ως εκ τούτου θα πρέπει να καλύπτονται πλήρως με κεντήματα. (Σχετική ανάρτηση θα ακολουθήσει). Επίσης μπορείτε να το εκτυπώσετε σε ειδικά καταστήματα που εκτυπώνουν σε υφάσματα / μπλουζάκια κλπ.

4 ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΕ ΦΩΣ
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιδιότητα του φωτός για να μεταφέρετε τα σχέδια κεντήματος σε ύφασμα. Τοποθετείτε ανοιχτόχρωμο ύφασμα πάνω στο σχέδιο κάτω από έντονο φως. Έτσι μπορείτε εύκολα να ξεπατικώσετε το σχέδιο που θα εμφανίζεται.

Μια λίγο πιο περίπλοκη μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση ενός κουτιού φωτός (lightbox). Διατίθενται πολύ βολικά τραπέζια φωτισμού με φώτα LED πίσω από τα οποία μπορείτε να ξεπατικώσετε ακόμη και τα πιο περίπλοκα σχέδια στα πιο αδιαφανή ρούχα. Προσωπικά δεν το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά αυτοί που το έχουν χρησιμοποιήσει εγγυώνται την ευκολία του.
Τοποθετείστε το σχέδιο κάτω από το ύφασμα.
Ασφαλίστε με βάρη το πρότυπο κατά τον σχεδιασμό έτσι ώστε να μην αλλάζει θέση.
Ξεπατικώστε το περίγραμμα του σχεδιασμού που μπορείτε να δείτε μέσω του υφάσματος.

5 ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΔΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ ΠΑΤΡΟΝ
Χρησιμοποιώ αυτήν τη μέθοδο όλη την ώρα, καθώς είναι πολύ εύκολο να γίνει. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι τα δόντια της ρόδας αντιγραφής πατρόν μπορούν να καταστρέψουν το αρχικό σχέδιο μετά από μία ή δύο χρήσεις. Καλύτερα να φτιάξετε ένα αντίγραφο του αρχικού σχεδίου για να το κάνετε αυτό.

Κρατήστε το σχέδιο στο ύφασμα
Σχεδιάστε το περίγραμμα χρησιμοποιώντας την ρόδα αντιγραφής.
Τα δόντια της ρόδας αντιγραφής θα κάνουν μια λεπτή διάστικτη γραμμή στο ύφασμα
Βγάλτε το σχέδιο και σχεδιάστε το περίγραμμα με μολύβι ή υδροδιαλυτό στυλό.
Εάν τοποθετήσετε ένα καρμπόν μεταξύ του σχεδιασμού και του υφάσματος, αυτό θα δημιουργήσει μια λεπτή γραμμή που είναι πολύ ευδιάκριτη.

========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER