ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΒΕΛΟΝΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ: 5 ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ (CHAIN STITCH) ΜΕΡΟΣ 2ο

ΒΕΛΟΝΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ: 5 όμορφες παραλλαγές (CHAIN STITCH)ΜΕΡΟΣ 2ο

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης θα παρουσιάσουμε σήμερα 5 ακόμα παραλλαγές της βελονιάς αλυσίδας.

6. ΒΕΛΟΝΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ (Barred Chain stitch)

Αφού κάνετε μια μονή αλυσίδα βελονιά εισάγετε τη βελόνα για την επόμενη περίπου 3-4 νήματα μακριά από το άκρο της πρώτης αλυσίδας βελονιάς. Επιστρέψτε στη γραμμή της αλυσίδας βελονιάς. Βγάλτε το νήμα όπως φαίνεται στην εικόνα. Τώρα θα έχετε μια βελονιά αλυσίδας με προβολή. Συνεχίστε να κάνετε αυτά τα ράμματα.

Δημιούργησα ένα μικρό σχετικό βίντεο

στο κανάλι μου στο YouTube, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερα μαθήματα για βελονιές, καθώς επίσης πολλά βίντεο ραπτικής.

7. ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΔΙΧΡΩΜΗ ΑΛΥΣΙΔΑ (Whipped chain stitch)

Αυτή η βελονιά χρησιμοποιείται ως περίγραμμα όπου θέλετε μια τολμηρή και παχιά γραμμή. Οι διακοσμητικές βελονιές γίνονται στην ήδη κεντημένη αλυσίδα. Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικές εκδόσεις αυτής της βελονιάς, όπως όταν κάνετε δύο διακοσμητικές βελονιές στον ίδιο βρόχο σε αντίθετες κατευθύνσεις, έτσι ώστε η γραμμή να είναι πιο παχιά.

Βήμα 1
Δημιουργήστε μια γραμμή αλυσίδας
Βήμα 2
Κεντήστε πάνω από αυτήν τη γραμμή με ένα ιδίου χρώματος νήμα ή ένα διαφορετικό χρωματικό νήμα. Βεβαιωθείτε ότι η διακοσμητική βελονιά βρίσκεται στη διασταύρωση κάθε βελονιάς αλυσίδας.
Δείτε το σχετικό βίντεο.

8. ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕ ΠΙΣΩΒΕΛΟΝΙΑ (Chain stitch – Back stitched).

Αυτή η βελονιά χρησιμοποιείται όταν χρειάζεστε ένα παχύ περίγραμμα. Είναι μια παραλλαγή της αλυσίδας που γίνεται πολύ διακοσμητική αν κεντηθεί με δύο χρώματα. Μια γραμμή βελονιάς γίνεται στο κέντρο της αλυσίδας με το ίδιο ή αντίθετο χρωματικά νήμα. Τόσο η αλυσίδα όσο και η πισωβελονιά κεντιούνται από δεξιά προς τα αριστερά.

Βήμα 1.
Πρώτα κεντάμε την αλυσίδα κανονικά.
Βήμα 2.
Για την πισωβελονιά αρχίζετε βγάζοντας την βελόνα από το κέντρο του πρώτου βρόγχου της αλυσίδας και ξαναμπήγοντας την βελόνα ακριβώς πίσω έξω από την αρχή της αλυσίδας. Συνεχίζεται κάνοντας από μία πισωβελονιά στο κέντρο κάθε αλυσίδας. Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο εδώ

9. ΣΤΡΙΦΤΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ( Twisted Chain stitch)

Και αυτή η παραλλαγή κεντιέται από δεξιά προς τα αριστερά σχηματίζοντας ένα δέσιμο σε κάθε βελονιά που της δίνει μια ελκυστική εμφάνιση. Χρησιμοποιείται για γέμισμα μοτίβων σε παράλληλες σειρές ή σε εργόχειρα, ενδύματα, μαξιλάρια κλπ.

Βήμα 1.
Βγάζετε τη βελόνα ελαφρώς προς τα δεξιά μπροστά, ξαναμπήγετε και βγάζοντας την περνάτε μέσα από την θηλιά που σχηματίζει η κλωστή. Κρατήστε το νήμα στην αριστερή πλευρά της βελόνας.

Βήμα 2.
Προχωρείτε επαναλαμβάνοντας πάντα την ίδια κίνηση, έτσι ώστε να συνδέετε τις βελονιές μεταξύ τους. Όταν συνεχίζετε να κάνετε αυτό, σχηματίζεται μια συστροφή στη γραμμή ραψίματος που φαίνεται εξαιρετική. Δείτε την διαδικασία στο σχετικό βίντεο.

10. ΔΙΠΛΗ ΒΕΛΟΝΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ (Heavy Braid chain stitch)

Αυτό σας δίνει μια πολύ παχιά βελονιά

Βήμα 1
Κάντε μια μικρή ευθεία βελονιά

Βήμα 2.
Επαναφέρετε τη βελόνα μέσα από το ύφασμα λίγο πιο κάτω.

Βήμα 3.
Τώρα κάντε έναν βρόχο βελονιάς αλυσίδας τραβώντας τη βελόνα κάτω από την ευθεία βελονιά και κατεβάστε τη βελόνα στην αρχική οπή.
Κάντε παρόμοια ράμματα προς τα κάτω, στη συνέχεια η βελόνα πηγαίνει κάτω από την προηγούμενη βελονιά, έως ότου πάρετε μια μακρά γραμμή παχιάς ραφής.
Συνεχίστε να το κάνετε και παίρνετε μια παχιά σειρά από ράμματα αλυσίδας.
Δείτε και το σχετικό βίντεο.

Δείτε ακόμα

ΒΕΛΟΝΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ: 5 ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ (CHAIN STITCH) ΜΕΡΟΣ 1ο

==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER