ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ
Αυτός ο αξιολάτρευτος σχεδιασμός ταράνδων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναβαθμίσετε δύο παλιά πουλόβερ - ή να δώσετε σε κάποια άλλα παλιά ρούχα μια νέα ευκαιρία ζωής.

Μπορούν επίσης να γίνουν υπέροχα χριστουγεννιάτικα δώρα για φίλους και συγγενείς.
Είναι ένα σχετικά εύκολο έργο, οπότε είναι ένα ιδανικό έργο αν είστε νέοι στο ράψιμο.
Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να φτιάξετε το δικό σας Χριστουγεννιάτικο πουλόβερ εύκολα και γρήγορα στο σπίτι.

Το ίδιο σεμινάριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλες παραστάσεις, όπως μια πολική αρκούδα, ένας πιγκουίνος, ή ακόμα και μια γάτα ή σκύλος που μπορούν να φορούνται όλο το χρόνο.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
Πουλόβερ (2)
Μαύρο νήμα
Τρέσα με πούλιες
Τελάρο κεντήματος
Μαλλί μερινός
Βελόνα και βάση κοπής
Κυκλικός κόπτης μπισκότων
Ασορτί κλωστή
Βασικό σετ ραπτικής

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Ένα απόγευμα

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΥΛΟΒΕΡ
ΒΗΜΑ 1. Πάρτε τα δύο πουλόβερ σας και αποφασίστε ποιο θα είναι το επάνω μέρος και ποιο θα είναι το κάτω. Υπολογίστε πού θα θέλατε να είναι η ραφή και, στη συνέχεια, σημειώστε μια οριζόντια γραμμή κατά πλάτος του πουλόβερ.
ΒΗΜΑ 2. Κόψτε το πουλόβερ 1 cm κάτω από τη γραμμή και επαναλάβετε για το άλλο πουλόβερ να κόψετε το κάτω κομμάτι, αυτή τη φορά κόβοντας 1 εκατοστό πάνω από την οριζόντια επισημασμένη γραμμή. Να είστε προσεκτικοί όταν χειρίζεστε τα κομμένα κομμάτια των πουλόβερ καθώς το πλεκτό ύφασμα ξηλώνεται εύκολα. Προσπαθήστε να μην τεντώσετε τις κομμένες άκρες, ούτε να τραβήξετε τυχόν χαλαρά νήματα καθώς θα φύγουν ένας ή περισσότεροι πόντοι στο ύφασμα.

ΒΗΜΑ 3. Γυρίστε και τα δύο κομμάτια πουλόβερ προς τα έξω. Με τις ανάποδες πλευρές, ενώστε τα κομμένα άκρα και μετά ράψτε τα στην θέση τους. Τελειώστε τη ραφή χρησιμοποιώντας έναν κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ βελονιά στη ραπτομηχανή σας.

ΚΕΝΤΗΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ
ΒΗΜΑ 1. Τοποθετήστε το πουλόβερ με την καλή του πλευρά στην επιφάνεια εργασίας σας, αποφασίστε που θα τοποθετήσετε τα αυτιά και σχεδιάστε τα με σαπουνάκι ραπτικής.
ΒΗΜΑ 2. Τοποθετήστε το σχέδιο του πουλόβερ σε ένα τελάρο κεντήματος.

ΒΗΜΑ 3. Περάστε στην βελόνα σας δύο μαύρες κλωστές και κεντήστε πάνω στη γραμμή κιμωλίας σε μικρές σατέν βελονιές.
ΒΗΜΑ 4. Επαναλάβετε για να κεντήσετε το άλλο αυτί.

ΚΕΝΤΗΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
ΒΗΜΑ 1. Σημειώστε και σχεδιάστε τα μάτια με σαπουνάκι ραπτικής στο κάτω μέρος του πουλόβερ.
ΒΗΜΑ 2. Χρησιμοποιώντας ένα τελάρο κεντήματος, περάστε στην βελόνα σας δύο μαύρες κλωστές και κεντήστε τα μάτια πάνω στη γραμμή κιμωλίας σε μικρές σατέν βελονιές.

ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΥΤΗ
ΒΗΜΑ 1. Η μύτη δημιουργείται με βελόνα. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε πρώτα μια βάση κοπής μέσα στο πουλόβερ, ελαφρώς κάτω από τα μάτια, στο κέντρο του κάτω μέρους του πουλόβερ.
ΒΗΜΑ 2. Τοποθετήστε τον κυκλικό κόπτη μπισκότων στο κέντρο της βάσης κοπής πάνω από το πουλόβερ. Πάρτε μια τούφα ινών από το μαλλί μερινό και τοποθετήστε τις μέσα στον κόπτη μπισκότων.

ΒΗΜΑ 3. Με την ειδική βελόνα felt, αρχίστε να τρυπάτε το μαλλί στο πουλόβερ. Τρυπήστε το μαλλί μέχρι να γεμίσει ο κυκλικός κόπτης μπισκότων και να δημιουργηθεί η μύτη επάνω στο πουλόβερ.

ΡΑΨΤΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ
ΒΗΜΑ 1. Καρφιτσώστε την τρέσα με τις πούλιες στο πουλόβερ περνώντας την καρφίτσα μέσω της οπής της πούλιας καρφιτσώνοντας το στο πουλόβερ.
ΒΗΜΑ 2. Καρφιτσώστε τρία κομμάτια τρέσας σε κάθε πλευρά του επάνω μέρους του πουλόβερ για να δημιουργήσετε τα κέρατα.
ΒΗΜΑ 3. Όταν είστε ευχαριστημένοι με την τοποθέτηση των ελαφοκέρατων, ράψτε το στη θέση του με το χέρι για να το ασφαλίσετε.

Τελειώσατε! Τώρα είστε έτοιμοι για την επόμενη εορταστική σας συγκέντρωση.

ΠΗΓΗ

========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER