ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Πριν ξεκινήσετε να ράβετε οποιοδήποτε προϊόν, πρέπει να κάνετε μετρήσεις.

Οι επαγγελματίες ράφτες και μοδίστρες γνωρίζουν ότι η σωστή μέτρηση είναι το ήμισυ του παντός κατά τη δημιουργία ενός πατρόν. Ακόμα κι αν δεν έχετε λάβει ποτέ μετρήσεις, ακολουθώντας τις οδηγίες μας, μπορείτε να το κάνετε αρκετά γρήγορα.
Δέστε ένα λεπτό κορδόνι γύρω από τη μέση, αυτή η απλή τεχνική χρησιμοποιείται από όλους τους επαγγελματίες μοδίστρες. Διευκολύνει τη λήψη μετρήσεων στη μέση. Σταθείτε ευθεία, χωρίς ένταση, χωρίς να χαλαρώσετε ιδιαίτερα και κυρίως χωρίς να λυγίσετε τα γόνατα σας.

Κατά τη λήψη μετρήσεων, πρέπει να ακολουθείτε τρεις απλούς κανόνες:
Οι μετρήσεις πρέπει να λαμβάνονται ενώ φοράτε εφαρμοστά ρούχα ή εσώρουχα.
Όταν λαμβάνετε μετρήσεις, σταθείτε φυσικά ευθεία, κρατήστε την πλάτη σας ίσια, μην χαλαρώσετε, μην καμπουριάσετε.
Η μεζούρα πρέπει να εφαρμόζει στο σώμα, να μην την σφίγγετε, αλλά επίσης να μην την χαλαρώνετε.

Αφού έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες μετρήσεις, πραγματοποιήστε τους απαραίτητους υπολογισμούς και προσθέστε τα απαραίτητα περιθώρια ραφής για την άνεση της εφαρμογής.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το κύριο μέτρο κατά την κατασκευή προτύπων για προϊόντα μέσης (φούστες, παντελόνια, σορτς) είναι η μέτρηση της περιφέρειας των γοφών, κατά την κατασκευή προτύπων για προϊόντα ώμου (μπλουζάκια, φούτερ, φορέματα, σακάκι, παλτό), το μέτρο είναι η περιφέρεια του στήθους.

Καταγράψτε τις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε μορφή πίνακα σαν αυτόν που βλέπετε ανωτέρω. Συγκρίνετε τις μετρήσεις σας με τυπικές μετρήσεις για μια συμβατικά τυπική εικόνα γράφοντας τις τιμές τους στην πρώτη στήλη του πίνακα. Πραγματοποιήστε μια συγκριτική ανάλυση μετρήσεων, αναλύστε τα χαρακτηριστικά του σχήματος σας, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ακριβές σχέδιο.

1. Περίμετρος στήθους.
Αυτή η μέτρηση γίνεται στα πιο εμφανή σημεία του στήθους. Η μεζούρα δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή ή πολύ χαλαρή. Θα πρέπει να ταιριάζει άνετα, αλλά χωρίς πίεση, στο σώμα. Η περιφέρεια στήθους μετράται πάνω από το στήθος στο σημείο που βρίσκεται η θηλή.

2. Περίμετρος μέσης. Μετρούμενη στο στενότερο σημείο, η μεζούρα μέτρησης πρέπει να είναι σφιχτή γύρω από τη μέση.

3. Περίμετρος περιφέρειας. Μετράται στα πιο γεμάτα σημεία της περιφέρειας.

4. Το ύψος της περιφέρειας. Μετράται από τη μέση έως την περιφέρεια. Για να λάβετε με ακρίβεια αυτήν τη μέτρηση, δέστε ένα λεπτό κορδόνι γύρω από τη μέση και την περιφέρεια σας. Μετρήστε μεταξύ των δύο κορδονιών κατά μήκος της πλευρικής γραμμής.

5. Απόσταση στήθους. Η μέτρηση γίνεται κατά μήκος του οριζόντιου μέρους μεταξύ των σημείων της θηλής.

6. Ύψος στήθους. Η μέτρηση γίνεται από το σημείο άρθρωσης του λαιμού με τον ώμο έως το σημείο της θηλής. Καθορίζει τη θέση της κορυφής της πένσας του κορσάζ.

7. Λοξό ύψος ώμου εμπρός. Μετράται από το σημείο της γραμμής μέσης έως το ακραίο σημείο του ώμου.

8. Μήκος εμπρός κορσάζ. Το μήκος μέχρι τη μέση του εμπρός κορσάζ μετριέται κατά μήκος από το σημείο του λαιμού στον ώμο (βάση του λαιμού) περνώντας πάνω από την θηλή ως την μέση.

9. Περίμετρος λαιμού. Αυτή η μέτρηση γίνεται στη βάση του λαιμού.

10. Μήκος πλάτης πίσω. Μετράται κατακόρυφα κατά μήκος της πλάτης από τον έβδομο αυχενικό σπόνδυλο έως τη γραμμή της μέσης.

11. Πλάτος πλάτης. Η μέτρηση γίνεται στο πίσω μέρος οριζόντια στο επίπεδο των ωμοπλατών ως τα χέρια.

12. Λοξό ύψος ώμου πίσω. Μετράται κατά μήκος της πλάτης από το σημείο της σπονδυλικής στήλης στη γραμμή της μέσης έως το ακραίο σημείο του ώμου.

13. Μήκος ώμου. Μετράται από τη βάση του λαιμού έως το ακραίο σημείο του ώμου (το σημείο άρθρωσης του ώμου με το βραχίονα).

14. Πλάτος μπράτσου. Για να μετρήσετε το πλάτος του μπράτσου, κρατήστε μια λωρίδα χαρτιού πλάτους 3-4 εκ κάτω από τη μασχάλη σας. Τοποθετήστε τη λωρίδα οριζόντια, χαμηλώστε ελεύθερα το χέρι σας κατά μήκος του σώματος. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι για να τοποθετήσετε κάθετα σημάδια στα αριστερά και στα δεξιά του χεριού. Μετρήστε το προκύπτον τμήμα μεταξύ των σημείων στη λωρίδα χαρτιού - αυτό θα χρησιμοποιηθεί για το πλάτος του ανοίγματος της μασχάλης.

15. Το βάθος της οπής. Για να μετρήσετε το βάθος της μασχάλης, χρησιμοποιήστε επίσης ένα κομμάτι χαρτί πλάτους 3-4 εκ. Κρατήστε το χαρτί κάτω από τη μασχάλη σας έτσι ώστε η μεζούρα να φτάσει στη σπονδυλική στήλη. Μετρήστε το βάθος της οπής του μαστού από τον 7ο αυχενικό σπόνδυλο έως την άνω άκρη της λωρίδας χαρτιού.

16. Περίμετρος μπράτσου. Μετράται στο ευρύτερο μέρος του άνω βραχίονα.

17. Περίμετρος καρπού. Μετράται γύρω από τον καρπό.

18. Ύψος γόνατος. Μετράται κάθετα από τη μέση έως το κέντρο του γόνατος.

19. Περίμετρος γονάτου. Μετράται οριζόντια στο κέντρο του γόνατος.

20. Ύψος κνήμης. Μετράται από το κέντρο της επιγονατίδας έως το πιο εμφανές τμήμα του κάτω άκρου. Το μέτρο χρησιμοποιείται κατά το σχεδιασμό παντελονιών και κολάν.

21. Μήκος του προϊόντος μέσης. Μετράται κατά μήκος του εμπρός από τη μέση έως το επιθυμητό μήκος του προϊόντος.

22. Μήκος μανικιού. Μετράται από το σημείο του άκρου του ώμου έως τον καρπό κατά μήκος του βραχίονα με ελαφρώς λυγισμένο στον αγκώνα. Το μήκος μανικιού 3/4 μετράται με τον ίδιο τρόπο, αλλά στον αγκώνα.

23. Περίμετρος ποδιών. Μετράται στο ευρύτερο μέρος του ποδιού, 5 εκ κάτω από την γλουτιαία πτυχή.

24. Μήκος προϊόντος. Μετράται κατά μήκος της πλάτης από τον 7ο αυχενικό σπόνδυλο έως το επιθυμητό μήκος του προϊόντος.

25. Ύψος καθίσματος. Μετράται από την πλάτη ενώ κάθεστε σε μια επίπεδη επιφάνεια - από τη μέση μέχρι την επιφάνεια του καθίσματος.

26. Περίμετρος γάμπας. Μετράται οριζόντια κατά μήκος του ευρύτερου μέρους του κάτω ποδιού.

27. Περίμετρο αστραγάλου. Μετράται οριζόντια στο στενότερο τμήμα του ποδιού πάνω από το οστό.

28. Μήκος εξωτερικού ποδιού. Μετράται από τη μέση στο εξωτερικό του ποδιού έως το πάτωμα.

29. Μήκος εσωτερικού ποδιού (μήκος διασκελισμού). Μετράται κατά μήκος του εσωτερικού του ποδιού από τη βουβωνική χώρα στο πάτωμα.

==========


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER