ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΛΕΥΚΟ ΛΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΜΑΝΙΚΙ ΒΟΛΑΝ

ΛΕΥΚΟ ΛΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΜΑΝΙΚΙ ΒΟΛΑΝ

Σήμερα θα σας δείξω πώς να φτιάξετε αυτό το φόρεμα. Είναι σίγουρα ένα έργο ενδιάμεσου επιπέδου, οπότε αν πρέπει να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο ράψιμο, αυτή είναι η ευκαιρία σας.

Ράβω λευκό λινό φόρεμα με βολάν στα μανίκια.
Τι θα χρειαστείτε:

3-4 μέτρα από λινό ύφασμα (προτείνω ένα μείγμα λινού με ρεγιόν, παρά ένα καθαρό λινό, γιατί το σύμμικτο δεν τσαλακώνει τόσο όσο το καθαρό λινό)
Αναλόγου χρώματος κλωστή
50-55 εκ αόρατο φερμουάρ

ΟΔΗΓΙΕΣ
Πρώτα, κόψτε τα πατρόν σας.
Εάν δεν ξέρετε πώς να δημιουργήσετε τα δικά σας πατρόν, παρακολουθήστε εδώ.

Θα χρειαστείτε 2 κομμάτια κορσάζ εμπρός, και δύο κομμάτια κορσάζ πίσω, 4 κομμάτια καθαρίσματα ντεκολτέ και 2 κομμάτια φούστας.
Θα χρειαστείτε επίσης τα βολάν για τα μανίκια (θα πρέπει να έχουν πλάτος περίπου 10εκ), 2 κομμάτια καπάκια για τα μανίκια (προαιρετικά, μόνο αν θέλετε ένα μικρό μανίκι από κάτω) και ένα κομμάτι ζώνη μέσης (πλάτος 12 Χ περίπου 15 εκ μήκος).

Βήμα 1. Πάρτε τα κομμάτια του εμπρός καθαρίσματος ντεκολτέ και ράψτε τα μαζί με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί.

Βήμα 2. Πάρτε τα κομμάτια κορσάζ εμπρός και προσθέστε πένσες στο πλάι, εάν είναι απαραίτητο. (εκτός αν έχετε ένα σχεδόν επίπεδο στήθος, οπότε δεν χρειάζονται πένσες. Αλλά προσθέστε τα αν τα χρειάζεστε). Στη συνέχεια, με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί, ράψτε το μπροστινό μέρος μαζί.

Βήμα 3. Πάρτε τα κομμάτια του εμπρός καθαρίσματος ντεκολτέ και το εμπρός κορσάζ και ράψτε τα μαζί με μια ευθεία βελονιά και, στη συνέχεια, γυρίστε το ντεκολτέ μέσα και πιέστε το με το σίδερο για να πάρει την θέση του. Μπορείτε να κάνετε επιπλέον ένα εξώγαζο εδώ εάν χρειάζεται.

Βήμα 4. Με τις καλές πλευρές του υφάσματος, πάρτε τα πίσω καθαρίσματα ντεκολτέ και τα δύο κομμάτια του πίσω κορσάζ και ράψτε τα μαζί στο ντεκολτέ.

Βήμα 5. Τώρα πάρτε τα κομμάτια του πίσω κορσάζ και εμπρός κορσάζ και ράψτε τα μαζί στους ώμους.

Προαιρετικά αν θέλετε μπορείτε να δημιουργήσετε σούρες στο μπροστινό μέρος του φορέματος σας και στις δύο πλευρές και να τις ασφαλίσετε στη θέση τους με εξώγαζο.

Βήμα 6. Πάρτε τα βολάν των μανικιών σας και στριφώστε τα στο επιθυμητό μήκος σας (είναι πιο εύκολο να το κάνετε τώρα, παρά όταν είναι ήδη ραμμένα στο φόρεμα!)

Βήμα 7. Στριφώστε τα καπάκια των μανικιών και, στη συνέχεια, στρώστε τα πάνω από τα βολάν και ράψτε τα στη θέση τους κατά μήκος του ανοίγματος του βραχίονα, όπως φαίνεται.

Βήμα 8. Ράψτε τις πλευρές του μπούστου σας με τις καλές πλευρές μαζί.

Βήμα 9. Πάρτε τα κομμάτια της φούστας σας και κόψτε το ένα από αυτά στη μέση για να φτιάξετε δύο ίσα μισά. Τώρα ράψτε τα πίσω κομμάτια και το εμπρός μαζί στις πλευρές, όπως φαίνεται.

Βήμα 10. Πάρτε το μπούστο και την φούστας σας και ράψτε τα στη μέση με τις καλές πλευρές μαζί.

Βήμα 11. Τοποθετήστε το φερμουάρ στο πίσω μέρος του φορέματος σας χρησιμοποιώντας τις οδηγίες ραφής φερμουάρ.Στη συνέχεια ράψτε το υπόλοιπο πίσω μέρος του φορέματος.

Βήμα 12. Δημιουργήστε τη ζώνη σας αναδιπλώνοντας και τις δύο πλευρές του υφάσματος και στη συνέχεια διπλώστε ξανά στη μέση και ράβοντας τη.

Βήμα 13. Στριφώστε τη φούστα στο επιθυμητό μήκος και τελειώσατε!

ΠΗΓΗ

=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER