ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

DIY SWING ΦΟΡΕΜΑ

DIY SWING ΦΟΡΕΜΑ
Αυτό το απλό αέρινο καλοκαιρινό φόρεμα, είναι το πιο άνετο φόρεμα στον πλανήτη, ενώ έχει επίσης μια χαριτωμένη λεπτομέρεια, το δέσιμο με φιόγκους στους ώμους.
Ράβω swing φόρεμα.
Αυτή η τάση εμφανίστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι και συνεχίζει να εμφανίζεται στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης και φέτος. Φορεμένο με ίσια παπούτσια, μπαλαρίνες για μια χαλαρή μέρα για ψώνια, αυτό το φόρεμα είναι ιδανικό για τόσες πολλές περιπτώσεις που θα γίνει το αγαπημένο κομμάτι σας για ολόκληρο το καλοκαίρι!
ΥΛΙΚΑ:
2 μέτρα ύφασμα ελαστικό
Κλωστή που να ταιριάζει με το ύφασμα
Μεζούρα
Ψαλίδι
Καρφίτσες
Ραπτομηχανή
Μπλουζάκι για χρήση ως πατρόν
Ξεκινήστε διπλώνοντας το ύφασμα σας στη μέση, ώστε να έχετε πλάτος 1 μέτρο. Διπλώστε ένα ριχτό μπλουζάκι σας στην μέση και τοποθετήστε το στην τσάκιση του υφάσματος. Σχεδιάστε γύρω από την μπλούζα σας με καρφίτσες περίπου 1,5 εκ γύρω από τις άκρες της μπλούζας σας και, στη συνέχεια, συνεχίστε και επεκτείνετε το μήκος της μπλούζας σας προς τα κάτω και προς τα έξω για να δημιουργήσετε ένα ριχτό φόρεμα. Το συνολικό μήκος του φορέματος είναι 1 μέτρο. Αυτό θα είναι το μπροστινό κομμάτι.
Επαναλάβετε για να φτιάξετε τα πίσω κομμάτια. Επειδή θα υπάρχει ραφή στο κέντρο πίσω, δεν θα κοπούν κατά μήκος της τσάκισης του υφάσματος.
Πάρτε τα δύο πίσω κομμάτια και ράψτε τα μαζί κατά μήκος της κεντρικής πίσω ραφής. Τοποθετήστε το πίσω επάνω στο εμπρός (με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί) και ράψτε κατά μήκος των ώμων και των πλευρών του σώματος με περιθώριο ραφής 1 εκ από την άκρη του υφάσματος. Διπλώστε τις άκρες στο άνοιγμα των χεριών μέσα περίπου ½ εκ και ράψτε με περιθώριο ραφής περίπου 0,3 εκ από την άκρη του υφάσματος. Γυρίστε το φόρεμα από την καλή του πλευρά.
Για να τελειώσετε το λαιμό, κόψτε ένα κομμάτι υφάσματος με φάρδος περίπου 5-6 εκ, ίδιο με το εμπρός άνοιγμα του ντεκολτέ και ευθυγραμμίστε το με την άκρη του λαιμού. Κάντε το ίδιο για το πίσω μέρος του λαιμού και ράψτε αυτά τα κομμάτια 1 εκ από την άκρη του υφάσματος. Επίσης, ράψτε τις άκρες των καθαρισμάτων λαιμού μαζί στους ώμους.
Διπλώστε το ύφασμα στο εσωτερικό του φορέματος και ράψτε σε ολόκληρη τη γραμμή του λαιμού περίπου 1 εκ από την άκρη του υφάσματος. Κόψτε τυχόν περισσεύματα υφάσματος στο μέσα μέρος του φορέματος.
Για να δημιουργήσετε τους φιόγκους, κόψτε δύο ορθογώνια από το υπόλοιπο ύφασμα που να έχουν μήκος 110 και 10 εκ. Διπλώστε τα ορθογώνια στη μέση και ράψτε την μακριά τους πλευρά 1 εκ από την άκρη του υφάσματος. Γυρίστε κάθε μία από τις λωρίδες από την καλή τους πλευρά, γυρίστε τα κοντά άκρα προς τα μέσα και ράψτε σε ολόκληρη την εξωτερική άκρη με περίπου 1 εκ περιθώριο ραφής από την άκρη. Τελειώστε το φόρεμα δένοντας τους φιόγκους στους ώμους και στριφώνοντας το φόρεμα στο επιθυμητό μήκος αναδιπλώνοντας την άκρη του υφάσματος πίσω περίπου 2.5 εκ και ράβοντας 2 εκ από την άκρη του υφάσματος.
======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER