ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΚΟΝΤΟ ΜΑΝΙΚΙ

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΚΟΝΤΟ ΜΑΝΙΚΙ
Βήμα-βήμα περιγραφή για κοπή και ραφή μπλούζας με κοντό μανίκι.
Προσφέρουμε την απλούστερη επιλογή για ράψιμο μπλούζας με κοντό μανίκι του στυλ T-shirt. Είναι ένα πατρόν εύκολο, ειδική έκδοση για τις αρχάριες φίλες μας, που επιθυμούν να μάθουν πως μπορούν να αρχίσουν να ράβουν τα ρούχα τους μόνες τους. Επιλέγοντας το κατάλληλο ύφασμα , μπορείτε να ράψετε αυτήν την μπλούζα για οποιαδήποτε εποχή.
Πρώτα όμως πρέπει να κάνετε μετρήσεις σας για να καθορίσετε το μέγεθος της μελλοντικής μπλούζας. Για να γίνει αυτό, μετρήστε κάτω από την μία μασχάλη έως κάτω από την άλλη μασχάλη, την περίμετρο του στήθους σας στην πιο προεξέχουσα ζώνη του.
Χρησιμοποιήστε το μισό αυτής της τιμής για τον σχεδιασμό (Μετρήστε επίσης το μήκος του μανικιού, από το σημείο που θέλετε να καταλήγει το μανίκι μέχρι και τον ώμο.
Βήμα-βήμα περιγραφή για κοπή και ραφή μπλούζας με κοντό μανίκι.
Θα χρειαστεί επίσης να μετρήσετε το μήκος της μπλούζας, το οποίο θα πρέπει να το μετρήσετε κατά μήκος της πλάτης από τον έβδομο αυχενικό σπόνδυλο μέχρι το σημείο, στο κάτω μέρος, που επιθυμείτε να καταλήγει η μπλούζα σας.
Σχεδιάστε ένα πατρόν σε χαρτί μεγάλου διαμετρήματος, όπως στην παρακάτω φωτογραφία, και σύμφωνα με τις διαστάσεις σας που έχετε ήδη αποτυπώσει σε χαρτί. Χρησιμοποιείστε το πατρόν για την κοπή του υφάσματος.
Βήμα-βήμα περιγραφή για κοπή και ραφή μπλούζας με κοντό μανίκι.
Κατά τη μεταφορά του πατρόν στο ύφασμα, συνιστάται να λαμβάνονται υπόψη τα περιθώρια ραφής και η άνεση. Για τα ελαφριά λεπτά υφάσματα, θα πρέπει να αφήσετε περιθώριο ραφής μεγαλύτερο των 10 cm. Για τα πυκνά υφάσματα - λιγότερο από 10 cm. Σημειώστε τα περιθώρια για τις ραφές:
στο κάτω μέρος: 4 cm.
λαιμόκοψη: 1 cm.
για τις υπόλοιπες ραφές: 1,5 εκ.
Εάν θέλετε την μπλούζα περισσότερο εφαρμοστή, μπορείτε να ρυθμίσετε τις γραμμές των πλευρικών ραφών και να τις επεκτείνετε ως τη διασταύρωση με τις γραμμές των ώμων.
Για τις γεμάτες κυρίες υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά κατασκευής όπως : το μέγεθος της μπλούζας πρέπει να ρυθμίζεται λαμβάνοντας υπόψη, εκτός από τις παραμέτρους που αναφέρθηκαν παραπάνω, την περιφέρεια των γοφών, της κοιλιάς και του αντιβραχίου.
Διπλώστε τα τελικά κομμένα κομμάτια με τη ανάποδη πλευρά μαζί και, στη συνέχεια, ράψτε τα μαζί.
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER