ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΩΝ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΩΝ
Επειδή πάντα το καλοκαίρι χρειαζόμαστε ελαφρά δροσερά ρούχα, αποφάσισα να ράψω ένα φόρεμα από δύο αντρικά πουκάμισα.
Ξεκίνησα ψάχνοντας τα πουκάμισα τα οποία ο άντρας μου είχε ξεχωρίσει ως μη επιθυμητά και κράτησα τα ωραιότερης ποιότητας που θα μπορούσα να βρω.(Συμβουλές: ψάξτε για βαμβακερά παρά για συνθετικά, ελέγξτε για τις γαλλικές ραφές (επικαλυμμένες ραφές) και ελέγξτε για ξεθώριασμα πίσω από τις τσέπες, καθώς πιθανότατα θα αφαιρεθούν.)

Δεξιόστροφα από πάνω αριστερά: Ροζ αντρικό πουκάμισο με μανίκια που έχουν αφαιρεθεί. Μπλε αντρικό πουκάμισο. Δημιουργούμε πένσες περικλείοντας το επιπλέον ύφασμα στο μπροστινό μπούστο. Δημιουργούμε γεωμετρικές πένσες στην πλάτη.
Φτιάχνουμε ζώνη και προσθέτουμε προαιρετικά πλαϊνές τσέπες ή κρατούμε την αυθεντική τσέπη όπως αυτή στο μπλε πουκάμισο. Υπολείμματα από το ροζ πουκάμισο. Υπολείμματα από το μπλε πουκάμισο. Κύρια εικόνα: Ένα πανέμορφο, ευκολοφόρετο και άνετο φόρεμα για τις ζεστές ημέρες!


Δείτε εδώ πως γίνεται.
1. Αφαιρέστε τα μανίκια στο ροζ πουκάμισο.
2. Φορέστε το ροζ πουκάμισο και μαζέψτε το μπροστινό μπούστο για να δημιουργήσετε κάποιες πιο θηλυκές καμπύλες. Αφαιρέστε τις μεγάλες τετράγωνες τσέπες στο εμπρός.
3. Στο πίσω μέρος, προσθέστε κάποια πιέτες για να δώσετε στο πουκάμισο το σωστό σχήμα.
4. Αντικαταστήστε τα κουμπιά από το μπλε πουκάμισο, με κάποια καλύτερης ποιότητας και  πιο ωραία.
5. Δυστυχώς, όταν έβγαλα τα μανίκια του μπλε πουκάμισου, έμεινε ένα άμορφο σχήμα για να δουλέψω. Για να κρατήσει το φόρεμά μου ένα ωραίο σχήμα, έφτιαξα πλευρικές τσέπες, αντικαθιστώντας τις μασχάλες με πλευρικές τσέπες και επίσης κατάφερα να διατηρήσω μια ήδη ωραία τσέπη ταυτόχρονα.


Μπορείτε να δείτε πώς η μασχάλη του πουκάμισου κόπηκε και αντικαταστάθηκε με μια πλαϊνή τσέπη. Χρησιμοποίησα το ροζ μανίκι για το εσωτερικό της τσέπης.
6. Σχεδιάστε μια νέα πλευρική ραφή για τη φούστα χρησιμοποιώντας ώστε να έρθει στο μέγεθος σας. Τοποθετήστε την φούστα μέσα στο πουκάμισο και συνδέστε τα δύο κομμάτια στην μέση.
7. Με την βοήθεια ενός παλιού κιτ πως να κάνετε μία ζώνη « Make a Belt» που βρήκα, αλλά με πολύ επίμονη και επίπονη προσπάθεια έκανα στο τέλος μία όμορφη ζώνη (παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της κόλλας είχε εξαφανιστεί!) Η καλυμμένη πόρπη της ζώνης που δημιούργησα με αυτό το κιτ με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Βεβαίως πάντα μπορείτε να φτιάξετε την ζώνη στα ειδικά μαγαζιά χωρίς να παιδεύεστε και να χάνετε χρόνο.
8. Χρησιμοποίησα κοπτοράπτη για να θωρακίσω το εσωτερικό του ενδύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER