ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΡΑΒΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΥΚΟΛΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ

ΡΑΒΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΥΚΟΛΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ
Δυσκολία: μέτρια
Χρόνος εργασίας: 2 ώρες
Υλικά:μάλλινο πουλόβερ, πλεκτό ύφασμα.
Ναι, αυτό συμβαίνει κάποιες φορές- το αγαπημένο σας πουλόβερ από μαλλί ή κασμίρ μπήκε ατυχώς στο πλυντήριο μαζί με άλλα ρούχα και μετά το πλύσιμο παρατηρήσατε ότι είχε μαζέψει. Φυσικά, μετά από ένα τέτοιο ατύχημα, ίσως το μόνο που σκέπτεστε είναι ότι μπορεί απλά να πεταχτεί, αλλά αν το υλικό είναι καλής ποιότητας, τι κάνουμε? Δεν είναι προτιμότερο να προσπαθήσουμε να σώσουμε ότι σώζεται από αυτό?
Ας φτιάξουμε λοιπόν ένα νέο πουλόβερ τύπου poncho με μοντέρνα πεσμένα μανίκια.
Γι'αυτό χρειαζόμαστε:

Υλικό : Πλεκτό ύφασμα σε κατάλληλο σε χρώμα μήκους 1 m και πλάτους 1,40 m, ή μπορεί να είναι ένα σάλι.
Το άτυχο πουλόβερ σας που θέλετε να αναβαθμίσετε ή να μεταποιήσετε.
Κλωστή σε ανάλογο χρώμα, το ψαλίδι, μια ραπτομηχανή, και ακόμη καλύτερα ένα overlock, και μια μικρή ιδέα ραπτικής.
1. Πραγματοποιήστε τις μετρήσεις.
Πρώτα μετράμε το πλάτος των ώμων στο πίσω μέρος, στην συνέχεια μετράμε από τον ώμο κατά μήκος του χεριού μέχρι το σημείο που επιθυμούμε να ξεκινά το πεσμένο μανίκι και τελευταία καθορίζουμε το μήκος του νέου πουλόβερ τύπου poncho. Καταγράφουμε τις τρεις αυτές μετρήσεις.
2. Κόβουμε τα μανίκια και τον λαιμό από το παλιό πουλόβερ. Είναι αυτά που θα χρειαστούμε για ένα νέο πουλόβερ.
3. Από το πλεκτό ύφασμα κόβουμε δύο ορθογώνια. Πλάτος: πλάτος ώμου + 2 εκ και μήκος: το επιθυμητό μήκος του πουλόβερ + περιθώριο ραφής για το στρίφωμα. Κόψτε το ντεκολτέ, μετρώντας 9 cm από την εξωτερική άκρη του ώμου και 2 cm προς τα κάτω για την πίσω λαιμόκοψη, και 9 cm προς τα κάτω για την εμπρός.


4. Ράψτε τους ώμους και τις πλευρικές ραφές, αφήνοντας ένα ανοιχτό χώρο για να τοποθετηθούν τα μανίκια. Ακολούθως ράψτε τα μανίκια και τον λαιμό στο νέο σας πουλόβερ. Γυρίζουμε το κάτω μέρος του προϊόντος προς τα μέσα κατά 3 cm και ράβουμε το στρίφωμα.
Το νέο πουλόβερ είναι έτοιμο!
Ένα τέτοιο πουλόβερ poncho μπορεί να φορεθεί με στενά παντελόνια, γκέτες, πένσιλ φούστα ή φούστα τύπου boho, ακόμα και πάνω από ένα φόρεμα. Βεβαίως μπορείτε να δώσετε έμφαση στη μέση με μια φαρδιά ή στενή ζώνη.
Προσθέστε πρωτότυπα αξεσουάρ για να ολοκληρώσετε την εμφάνιση.
======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER